Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Sper că acest proces de omogenizare și sudare a relațiilor de joc va fi cât mai rapid”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.09.2015

CSM-U Oradea a jucat vineri și sâmbătă două partide amicale cu maghiarii de la Szolnok Olaj KK. Primul joc a fost adjudecat de Szolnok cu 82-69, în timp ce bihorenii s-au impus în meciul secund cu 73-67. 

Cristian Achim, tehnicianul Oradiei, a vorbit despre situația echipei până acum în presezon, respectiv de ultima confruntare cu Szolnok.

„Cu echipa din acest sezon avem cea mai mare problemă în legarea relațiilor de joc. Avem cel mai mare număr de jucători noi în echipă. Eu nu îi cunosc pe mulți dintre acești jucători și este evident că nici ei nu mă cunosc pe mine. Acest proces ne va lua ceva timp. Sperăm noi să nu afecteze rezultatele echipei, în special pentru că avem primele cinci etape extrem de dificile. Tot ce pot este să sper că acest proces de omogenizare și sudare a relațiilor de joc va fi cât mai rapid.

Victoria din meciul al doilea este, evident, foarte bine venită. Este un succes muncit, în special pe faza de apărare. Am primit doar 67 de puncte din partea unei echipe realmente foarte bune. Chiar dacă trebuie să admitem că lui Szolnok i-a lipsit azi un jucător foarte bun, Vojvoda, însă și nouă ne-a lipsit un jucător important, Nemanja Barac. Pot să spun că doar după acest al 2-lea meci cu Szolnok sunt mulțumit de cum ne-am exprimat ca echipă. Până acum ne-a fost extrem de dificil”, a declarat Achim pentru csmoradea.ro. 

Pentru echipa pregătită de Cristian Achim urmează Memorialul „Antonio Alexe”, care se dispută în perioada 11-13 septembrie la Oradea și unde vor mai participa Alba Fehervar , MZT Skopje și Inter Bratislava.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Echipa
    E clar ca mai e de muncit la omogenizare si aici un rol important il va avea Franklin pt ca el e creierul echipei. S-a vazut clar ca pe Markovic (cu care a mai jucat) il simte in teren si il pune foarte bine in valoare. Cu restul e mai greu. Foarte importanta e valorificarea vitezei lui Mandache si mobilitatea lui Barnette. Lucic mi s-a parut cel mai bine adaptat dintre cei nou veniti. Nu l-am vazut pe Barac ca sa-mi dau seama de calitiati dar daca Achim il considera un jucator important il astept pe parchet.
    Un lucru imbucurator este increderea acordata lui Bobe. A prins aproape 10 minute in fiecare meci si a aratat mult curaj. De asemenea, ce imi place la el e bucuria de a juca : aproape tot timpul e cu zambetul pe buze si pare relaxat.

    cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ...salutare!!
      Nu sunt fan Oradea, recunosc, dar sunt un mare fan al baschetului juvenil de la noi. Ma bucur mult pentru ce scrieti (cred ca "de la fata locului")despre Bobe, pe care-l urmaresc de ceva timp. Sa dea D-zeu sa fie un inceput bun pentru el si pentru echipa lui!! "Cu zambetul pe buze", cred ca e un semn ca se acomodeaza si ca-i este bine acolo!!! Succes, Oradea!!

      cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Sceptic
      Cunoscand stilul d-nului Achim sunt convins ca tanarul Nicolescu va juca foarte putin mai ales ca nu sunt echipe care intra pe teren doar sa bifeze etapa. Sper din toata inima sa ma insel. Bogdan nu trebuie sa se descurajeze ci trebuie sa se pregateasca foarte bine si sa profite de faptul ca se poate dezvolta sportiv intr-un mediu cu adevarat profesionist. Despre minute jucate... Va avea la LigaI si poate la U20 daca Oradea inscrie echipa ..

      cu 8 ani în urmă (07.09.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Bobe
    Nici eu nu cred ca va juca foarte mult pt ca e un campionat greu, dar important e sa joace. Daca prinde cateva minute in acest sezon e foarte bine. Probabil va juca mai mult in meciurile de cupa unde sunt 2 romani obligatoriu pe teren.
    E tanar si trebuie sa se mai dezvolte putin pt a face fata. Mi se pare inca foarte firav. Inca nu se poate lupta unu la unu in campionat. Il tin minte si pe Tibarna cand a venit la Oradea ca la duelurile sub panou era pierdut. Il dadeau la o parte din corp fara nioci o greutate. Acum e cu totul altceva. Bobe e clar un talent, insa nu inteleg de ce nu a lucrat mai mult la masa musculara. E adevarat ca e inca tanar dar e greu sa faci fata intr-un campionat de seniori daca nu ai si putina forta.
    Eu vad acest an ca un an de acomodare la cerintele unui campionat puternic (puternic pt Romania), de pragtire la un nivel superior si incepand de anul viitor sa emita pretentii.

    cu 8 ani în urmă (08.09.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      Aveti dreptate!!
      Da, asta este problema juniorilor nostri, prinsi intre scoala, antrenamente si meciuri la mai multe categorii de varsta(U 18, U 20 sl Liga I, cum a fost cazul lui Bobe si a mai multora)numai acorda timp si pregatirii fizice! Si cred ca este si problema antrenorilor lor si mai ales a cluburilor!! Care cluburi de juniori(mai ales cele particulare)au un progam si conditii pentru aceasta pregatire, cand abia isi permit 4 antrenamente pe saptamana? Ma bucur pentru el ca a ajuns la un club unde cu siguranta nu va duce lipsa de indrumare profesionista, de conditii excelente.... Depinde acum de el sa aleaga calea cea buna si sa faca fata! Ambitios cum il stiu, eu ii acord toata increderea!Succes!!

      cu 8 ani în urmă (08.09.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!