Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Sporting este o echipă care strălucește defensiv”

Cristian Achim: „Sporting este o echipă care strălucește defensiv”

CSM CSU Oradea continuă parcursul foarte bun din grupele principale FIBA Europe Cup. Elevii lui Cristian Achim s-au impus pe terenul lui Sporting Lisabona, scor 83-77.

La finalul meciului, Cristian Achim s-a arătat încântat de prestația ofensivă a formației sale împotriva echipei lusitane:  

“A fost un meci foarte dificil. Sporting este o echipă care strălucește din punct de vedere defensiv. Are multă energie și calitate fizică pentru a face constant acest lucru. De asemenea, am întâlnit o echipă cu multă încredere, cu calitate individuală. Consider că parțial am reușit să le limităm potențialul ofensiv în relația unu la unu. Între cheile principale ale victoriei noastre se numără recuperarea ofensivă și procentajul la aruncările de trei puncte, chiar dacă nu am aruncat foarte mult. Cu 41% la semicerc în meciuri cu un astfel de nivel de apărare este cred că am stat foarte bine”.

Achim a vorbit și despre faptul că nu s-a putut baza pe pivotul Alex Gavrilovic în repriza secundă:

„Din păcate l-am pierdut foarte devreme pe pivotul nostru, Alex Gavrilovic, descalificat pentru cinci greșeli personale la jumătatea meciului. El este un jucător extrem de important pentru noi, dar nu doresc să comentez prea mult pe marginea acestui subiect. Cel mai important este că am reușit să gestionăm această situație, am reușit să jucăm și să câștigăm acest meci în condițiile în care în repriza a 2-a nu am putut să contăm pe Gavrilovic.”

Cristian Achim: La returul cu Sporting ne așteaptă un meci infernal

Antrenorul orădenilor prevede deja un retur de foc contra formației din capitala Portugaliei:

„Știu că mai este destul până la meciul retur, dar pot să afirm de pe acum că ne va aștepta un meci infernal. Cunosc foarte bine această echipă, filosofia ei și sunt ferm convins că vom avea o misiune foarte grea la jocul de la Oradea”, se arată pe site-ul oficial al clubului bihorean.

După acest meci Oradea are 2-0 în Grupa K din FIBA Europe Cup. A fost ultimul meci în acest an pentru bihoreni în competițiile europene. Următorul meci va fi în deplasare, pe 12 ianuarie, în compania polonezilor la Trefl Sopot.

*foto: Fiba

1 comentariu la aceasta stire:
  • Silvois :

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din Tara?!
    Sa-i vezi pe U in defensiva, coach Achime, sa-i vezi pe U! Abia astept infruntarile dintre U si Oradea, prima fiind cea din Antonio Alexe!

    cu 2 ani în urmă (17.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!