Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Va fi un duel tactic interesant"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.01.2012

CSM Oradea se află în faţa unui test foarte important: partida cu CSM Bucureşti ce va avea loc la Arena de Baschet din Capitală, sală în care nu au triumfat niciodată în faţa bucureştenilor. Partida începe la orele 18:00 şi va fi transmisă în direct de către Digi Sport.

Într-un scurt interviu acordat site-ului nostru, Cristian Achim afirmă că va fi un duel tactic interesant între două dintre cele mai organizate formaţii din Divizia A masculină de baschet, iar jocul este deschis oricărui rezultat.

Partida cu CSM nu va mai fi aşa de uşoară ca şi în tur, având în vedere ultimele rezultate înregistrate de ei ...?

Nici în tur meciul nu a fost uşor, chiar dacă am câştigat la o diferenţă considerabilă. Bucureştenii au o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, fiind una dintre cele mai organizate din Divizia A, iar acest lucru spune multe. Cred că va fi un meci deschis oricărui rezultat.

Ar conta foarte mult absenţa lui Căruţaşu ?

Dacă va fi absent da, va conta foarte mult sub panou. Oricum, cu sau fără Căruţaşu, CSM este o echipă solidă, care nu stă într-un singur jucător. Ei joacă foarte bine pe toate poziţiile. Îi apreciez foarte mult, pentru că au o echipă aşezată, fiind una dintre cele mai organizate formaţii.

Care aspect trebuie contracarat din punct de vedere tactic?

Va fi un duel tactic extrem de interesant. Şi ei, şi noi suntem o echipă organizată şi rămâne să vedem cine va avea câştig de cauză. Poate ei au un mic avantaj faptul că joacă la ei în sală, însă, per total, cred că şansele sunt egale.

Anihilarea lui Martinic ar putea avea un caracter decisiv?

Ar putea fi una dintre cheile meciului, dar, chiar şi fără Martinic, ei au jucători care pot să marcheze şi din interior, şi din exterior. De asemenea, au jucători extrem de experimentaţi, cum sunt Fometescu şi Căruţaşu, doi jucători uriaşi ai campionatului nostru. Îi apreciez foarte mult şi cred că aceşti jucători şi-au pus amprenta asupra CSM-ului mai mult ca oricare jucător, chiar dacă altul poate să marcheze mai multe puncte decât cei doi într-un meci. Experienţa şi valoarea lor le conferă o consistenţă superioară altor echipe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!