Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Energia Târgiu Jiu revine în competiția internă

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
22.01.2016

sibiu-energia

Formația gorjeană revine în competiția internă după victoria de răsunet izbutită în FIBA Europe Cup, împotriva unei echipe de top a baschetului european: Cibona Zagreb. După ce a răpus gruparea croată cu 85-81, CS Energia Târgu Jiu va primi, sâmbătă, vizita lui CSU Atlassib Sibiu, partida contând pentru etapa a XVII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Hristu Șapera a debutat cu dreptul pe banca Energiei Tg Jiu, primul său succes în postura de antrenor al oltenilor venind într-un meci extrem de important din cupele europene. Baschetbaliștii Energiei nu au avut, însă, mult timp la dispoziție pentru a se bucura de victoria izbutită contra Cibonei, pentru că sâmbătă joacă în LNBM cu CSU Sibiu, echipă care a făcut un sezon foarte bun până acum. În ultima etapă de campionat, galben-albaștrii s-au impus pe teren propriu în fața celor de la BCM U Pitești, scor 74-71.

CS Energia Târgu Jiu și CSU Sibiu și-au împărțit în mod egal victoriile în ultimele zece întâlniri directe, cea din urmă, din turul LNBM, fiind câștigată de formația de pe Cibin, cu 18 puncte diferență. Sibienii și-au adjudecat victoria la finele celor 40 de minute de joc și au fost aproape de a atinge borna celor 100 de puncte. Le-a lipsit un singur coș, meciul terminându-se 98-80.  

În momentul de față, CSU Atlassib Sibiu este mai bine clasată decât CS Energia Târgu Jiu în campionatul național. Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu se află pe locul patru, cu 26 de puncte, acumulate în urma a 10 victorii și 6 înfrângeri, iar Energia ocupă poziția a șaptea, cu doar un punct mai puțin, având la activ 8 victorii și 9 înfrângeri. 

Cele mai bun marcator al formației gorjene în această ediție a LNBM este Porter Troupe, cu o medie de 14,6 puncte pe meci, în vreme ce lider la recuperări și eficiență este Callistus Eziukwu, cu 7.7 rec/meci, respectiv un indice al eficienței de 17,3%. De partea cealaltă, cel mai bun realizator al lui CSU Sibiu în actualul sezon este Kevin Hardy, americanul fiind lider la capitolele puncte marcate (15,8 pct./meci), recuperări (7,1) și eficiență (19,8). La capitolul assist-uri, Jamar Diggs este cel mai bun pasator al Energiei, cu 3,3 pd/meci, ardelenii primind cele mai multe pase decisive de la căpitanul lor, Octavian Popa Calotă, acesta având o medie de 4,8 pd/meci.  

Partida dintre CS Energia Târgu Jiu și CSU Atlassib Sibiu se joacă sâmbătă, de la ora 17:30, la Sala Sporturilor Târgu Jiu. Confruntarea va fi oficiată de trioul alcătuit din Alexandru Olaru, Alin Faur și Costin Bogdănescu, iar comisar din partea Federației României de Baschet va fi Marius Marinescu. 

*foto: csusibiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!