Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Vâlcea 1924 joacă pentru prima dată pe teren propriu în Liga Națională

CS Vâlcea 1924 joacă pentru prima dată pe teren propriu în Liga Națională

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea se pregătește pentru un moment important în istoria clubului, sâmbătă (14.10) urmând să joace pentru prima dată pe teren propriu de la promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin. Adversara grupării din Zăvoi în etapa a patra a Conferinței B este CSM Constanța.

Vâlcenii sunt în grupul formațiilor fără victorie după trei runde din campionat, echipa lui Hristu Șapera fiind învinsă la Pitești în meciul de la mijlocul acestei săptămâni. Antrenorul nou-promovatei a fost eliminat în prima repriză a duelului cu FC Argeș, iar la final CS Vâlcea a cedat cu 73-87. Zoran Paunovic și Stephaun Branch au contribuit 17, respectiv 16 puncte pentru „Lupii Negri”.

În ceea ce o privește pe CSM Constanța, formația de la malul Mării Negre a ajuns la 3-0 în Conferința B după victoria muncită, 79-78 acasă cu CSM Focșani. Dobrogenii au întors în favoarea lor situația de pe tabelă în ultimul minut, Focșaniul având 75-78 la intrarea în cele 60 de secunde rămase pe cronometru. Cedric Henderson și Bryan Griffin au fost decisivi pentru Constanța în duelul de la mijlocul săptămânii, primul cu 23 de puncte marcate și cel din urmă cu un capac aplicat pe ultima acțiune a Focșaniului.

Vâlcea și Constanța s-au întâlnit deja în Cupa României, în deschiderea sezonului 2023/2024 din competițiile interne. Dobrogenii au găzduit grupa F și au trecut cu 93-53 de oponenți, diferența fiind formată printr-o repriză secundă dominată în totalitate.

Înaintea duelului din campionat, CSM Constanța are a doua medie de puncte (83.7), a treia de assist-uri (19.3) și capace (3.7), în timp ce la procentajul încercărilor bune de la distanță ocupă tot a treia poziție în ligă, cu 41.7%. CS Vâlcea beneficiază de cifre bune mai ales la aruncările de afară (36.4%) și la nivelul capacelor (3.5).

Partida din Sala Sporturilor Traian va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 19.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!