Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua - Athletic Constanța, duel între vecine de clasament în Liga Națională

CSA Steaua - Athletic Constanța, duel între vecine de clasament în Liga Națională

CSA Steaua București joacă pe teren propriu în fața lui BC Athletic Neptun Constanța vineri seara, 18 martie, în etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Inițial, duelul era inclus și în grila Digisport respectiv LookSport.

Un eșec au înregistrat cele două în ultima partidă de campionat, Steaua fiind învinsă de CSM Petrolul Ploiești, iar Athletic a cedat în fața propriilor suporteri cu SCM Timișoara, după o repriză de prelungiri. În privința celor mai recente cinci partide, dobrogenii au 3-2, iar Steaua 2-3, eșecurile suferite de Athletic Constanța terminându-se cu 67 respectiv 65 de puncte marcate.

Duelul de la București ar fi trebuit să fie televizat pe Digisport, retransmis de LookSport, dar a fost eliminat din grila TV. Potrivit informării de la partenerul RCS&RDS, „carul de transmisie TV disponibil și programat pentru producția acestui meci nu poate intra în curtea locației respective (Sala Mihai Viteazul din București), fiind vorba despre un car de producție ultramodern și foarte lung.”  

Miza partidei este mare, Steaua și Athletic fiind vecine de clasament, cu 10 victorii și 13 înfrângeri, ambele având încă șansa de a se califica în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dacă pentru dobrogeni ar fi o premieră în istoria clubului, Steaua ar ajunge în playoff pentru prima dată din stagiunea 2018-2019 încoace.

Meci spectaculos la Constanța, în tur

„Militarii” au un record foarte bun pe teren propriu, 8-3, singurele formații care au putut pleca cu ambele puncte de la București fiind FC Argeș, U-BT Cluj și CSM Galați. În schimb, formația lui Alexandru Olteanu a câștigat de patru ori departe de casă, în două rânduri împotriva unor echipe care luptă la calificarea în faza următoare a campionatului (Sibiu și Ploiești).

La precedentul duel direct, în luna noiembrie a anului 2021, Sala Sporturilor din Constanța a găzduit un meci cu 218 puncte marcate, rezultatul pozitiv fiind în partea steliștilor, 111-107 după o repriză de prelungiri. Karlo Vragovic (29 de puncte) și Devante Wallace (28 de puncte) au fost principalii marcatori ai partidei, cel din urmă părăsind lotul lui Athletic în decembrie anul trecut.

Din punct de vedere ofensiv, încleștarea de la Constanța a reprezentat season-high-ul pentru ambele combatante, Steaua fiind aproape în trei rânduri de atunci să atingă pragul celor 100 de puncte marcate.

În cele două loturi se află jucători în Top 10 la capitolul recuperărilor (Terrell Carter și Jakob Lowrance) respectiv al assist-urilor pe întâlnire (KJ Jackson și Zan Kosic). „Gladiatorii din Tomis” stau cel mai bine la media recuperărilor, 39.8, iar roș-albaștrii la punctele marcate (81.2).

Confruntarea din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” începe la ora 19.30 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!