Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua primește vizita celor de la CSU Sibiu

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
04.01.2019

steauasibiu

Etapa a 13-a a Grupei Valorice A din LNBM va debuta sâmbătă, avându-le în prim-plan pe CSA Steaua și CSU Sibiu.

CSU Sibiu vine după o victorie clară pe teren propriu în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 97-81. Elevii lui Dan Fleșeriu s-au impus la o diferență de 16 puncte, după o partidă extrem de spectaculoasă, în care aceștia au beneficiat și de câteva absente în lotul oaspeților, mai exact Arturas Valeika și Sean Denison, dar și un meci mai slab din punct de vedere ofensiv pentru Muhamad Pasalic.

Cel mai eficient jucător de la galben-albaștri a fost Isaiah Philmore, cu 31 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 34. S-au remarcat, de asemenea: Kevin Hardy (17 puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive), Randal Falker (15 puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive).

De cealaltă parte, CSA Steaua continuă seria înfrângerilor, ajungând la un număr de 6 consecutive. În ultima partidă, în ciuda revenirii lui Skylar Spencer, oaspeții de la SCM Timișoara s-au impus în Sala Mihai Viteazul cu scorul 70-85, după o partida dominată pe tot parcursul celor 40 de minute, ajutați și de un "monster game" reușit de Vladan Vukosavljevic.

Cel mai eficient jucător al roș-albaștrilor a fost Ante Delas, autorul a 20 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, cu un indice de eficientă de 20.

În partida tur, CSU Sibiu s-a impus în urmă cu 2 luni, în Sala Transilvania, cu scorul 81-66.Principalul realizator al sibienilor a fost Monyea Pratt, cu 14 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive, iar pentru steliști s-a remarcat Skylar Spencer, autorul a 16 puncte și 5 recuperări.

Cele două formații s-au întânit până acum de 25 de ori, iar CSA Steaua conduce cu 15-10. În sezonul anterior, numărul întâlnirilor directe a fost de 4, cele două împărțindu-și victoriile.

În acest moment, CSU Sibiu este liderul clasamentului Grupei Valorice A, cu un bilanț de 10 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce CSA Steaua este ocupanta locului 7, cu 3 victorii și 9 înfrângeri. Astfel, la prima vedere, duelul pare unul foarte dezechilibrat.

CSA Steaua încă păstrează, însă, șanse matematice de a accede în “Top 6”, astfel încât și pentru ei victoria ar putea avea o anume importanță. În schimb, în cazul unei înfrângeri, nicio victorie nu va mai conta, astfel încât Grupa Roșie (1-6) este singură care va păstra punctele acumulate în prima faza a campionatului.De cealaltă parte, CSU Sibiu caută să se mențină pe prima poziție, având în vedere că următoarele trei clasate sunt la doar o victorie distanță (U-BT Cluj Napoca //  SCM U Craiova), respectiv două victorii distanță (CSM CSU Oradea).

Partida va avea loc sâmbătă, 5 ianuarie, începând cu orele 18:00, în Sala “Mihai Viteazul” din București, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

 

*SURSA FOTO: facebook CSU SIBIU

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!