Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM București a încheiat cel mai bun sezon din istorie

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.04.2012

Sezonul competițional 2011/12 s-a sfârșit în cursul serii de duminică (22.04) pentru CSM București. Formația din capitală a fost eliminată din primul tur al playoff-ului de către BC Timișoara, scor general 3-2. A fost prima apariție în fazele superioare ale campionatului pentru reprezentanta Bucureștiului.

Un sezon al premierelor pentru CSM s-a încheiat în condițiile unui start dificil. Hristu Șapera a fost numit în funcția de antrenor principal foarte târziu, iar echipa nu a avut parte de o perioadă de pregătire corespunzătoare.

Totuși, sezonul a decurs excelent pentru formația ce a disputat acest sezon competițional cu jucători străini aflați la prima experiență baschetbalistică în țara noastră.

CSM-ul a mizat foarte mult pe experiența tandemului Virgil Căruțașu - Claudiu Fometescu, devotamentul și disciplina lui Garry Gallimore, respectiv forța de finalizare a lui Goran Martinic.

Astfel, bucureștenii au avansat la turneul final al Cupei României după ce au eliminat deținătoarea trofeului, Gaz Metan Mediaș. CSM a găzduit Final Four-ul cupei însă a terminat pe locul 4 și a suferit cea mai mare pierdere a sezonului: Virgil Căruțașu, accidentat la umăr.

Ultimele două luni ale sezonului regulat au forțat echipa pregătită de Șapera să își schimbe stilul de joc. S-a mizat foarte mult pe aportul ofensiv al lui Goran Martinic, în condițiile în care ceilalți componenți ai echipei, mai maturi și experimentați, și-au asumat rolurile de oameni de sacrificiu.

Astfel, CSM-ul a terminat sezonul regulat pe locul al 7-lea, devansându-și rivalele din cursa pentru calificarea în playoff. Echipa din capitală a fost foarte aproape să producă surpriza în condițiile în care Virgil Căruțașu nu a putut evolua în niciunul din meciurile din deplasare în playoff, iar în partidele de la București a oferit un important imbold psihologic colegilor săi, dar nu a putut să fie mai productiv.

CSM București a fost eliminată din playoff, la prima apariție, cu scorul general de 3-2 și pune capăt unul sezon în care a obținut cele mai bune rezultate din istorie atât în campionat cât și în cupă.

Bilanțul general al trupei lui Hristu Șapera în sezonul competițional 2011/12 a fost de 24 victorii și 15 înfrângeri.

Ce urmează pentru echipa din București? Vom afla pe parcursul lunilor următoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!