Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM București a mizat pe aportul oamenilor de bază în primele patru partide

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.04.2012

CSM București a mizat și beneficiat de aportul obișnuit al oamenilor de bază în primele patru meciuri ale seriei pe care o dispută împotriva lui BC Timișoara. Cel puțin asta ne spune statistica.

Goran Martinic este liderul reprezentantei capitalei la foarte multe capitole statistice în primele patru partide din playoff: puncte (22.8), eficiență (22.0), pase decisive (6.8), intercepții (1.5, alături de Claudiu Fometescu), mingi pierdute (2.8), minute (35.2) și procentaj aruncări de trei puncte (41%).

Garry Gallimore a adăugat 16.8 puncte, 13.0 la eficiență, 5.8 recuperări, 1.3 intercepții și 2.5 posesii pierdute. În 33.2 minute pe meci.

Notabil este progresul înregistrat de către Bryson McKenzie. Pivotul american, necăjit în continuare de probleme medicale, a bifat 34.4 minute pe meci cu 15.8 puncte, 16.5 la eficiență, 7.0 recuperări, 1.5 capace, 0.8 intercepții și 2.0 posesii pierdute. De asemenea, McKenzie este liderul echipei în playoff la aruncările de două puncte marcate (25) și la cele efectuate (42). De asemenea, el a făcut 22 de vizite la linia de pedeapsă în cele patru meciuri cu BC Timișoara. El nu a reușit să profite așa cum trebuie de această situație întrucât a transformat doar 13 pentru un procentaj de 59%. În plus, Bryson are 1.5 capace pe meci.

Important este aportul lui McKenzie și Gallimore la recuperările ofensive. Cei doi au combinat pentru 24 de astfel de reușite, oferind, în medie, șase posesii suplimentare CSM-ului într-un meci cu Timișoara.

Erik Rhinehart este cel mai precis jucător al CSM-ului la aruncările de două puncte. El a aruncat de 10 ori din interiorul semicercului în primele patru partide având șapte reușite, adică 70%.

Claudiu Fometescu este românul cu cel mai important aport din punct de vedere statistic. EL are 6.3 puncte, 4.3 pase decisive, 2.0 recuperări și 1.5 intercepții cu 1.0 posesii pierdute în 22.1 minute pe meci. Are procentaje de 57% la aruncările de două puncte, 40% la trei puncte și 83% la linia de pedeapsă pentru 10.5 la eficiență.

La modul general jucătorii CSM-ului, asemenea celor ai echipei rivale în această serie, au avut probleme de constanță. Dovadă este repriza a doua din Meciul 2, respectiv jocul extrem de modest din punct de vedere al finalizării pentru tandemul Martinic - Gallimore în Meciul 4.

Hristu Șapera a folosit nouă jucători până în prezent în seria cu BC Timișoara. Șapte dintre aceștia, adică cei cinci străini împreună cu Aurel Urucatu și Claudiu FOmetescu, au fost folosiți în fiecare medi. În schimb, Andrei Vizitiu a jucat în trei partide, absentând la Meciul 2 din cauza unei accidentări suferite în partida inaugurală, iar Virgil Căruțașu a jucat în partidele de la București. El este incomplet refăcut și are cea mai mică medie de minute jucate.

De notat că Goran Martinic, Bryson McKenzie, Garry Gallimore și Erik Rhinehart cu cel puțin 31 minute jucate în medie pe meci în seria cu Timișoara.

Bucureștenii au un mic avantaj în ceea ce privește procentajul și totodată numărul reușitelor din interiorul semicercului. În schimb, CSM-ul este inferior la aruncările de trei puncte respectiv la linia de pedeapsă.

Mai multe acțiuni colective ale echipei din capitală s-au încheiat cu coș decât cele ale adversarului. De asemenea, CSM are medii mai bune decât Timișoara la posesii pierdute și intercepții. În schimb, Bucureștiul are mai puține recuperări.

Foto: Biro Zoltan 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!