Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM București se califică în playoff pentru prima dată

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.03.2012

CSM București a spulberat pe SCM Universitatea Craiova, scor 94-54, într-un meci contând pentru etapa a 27-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul a avut loc la Arena de Baschet din capitală și a consemnat un succes decisiv pentru gazde.

Prin prisma acestui rezultat CSM București îndeplinește toate condițiile de a se considera calificată în playoff-ul Diviziei A. Acest lucru se datorează bilanțului de 17 victorii și opt înfrângeri, unul care asigură locul în fazele superioare ale competiției formației pregătite de Hristu Șapera.

În momentul de față CSM București ocupă locul al 6-lea în clasament și mai poate fi depășită în clasament, din punct de vedere matematic, de un număr de cel mult două echipe. Așadar, reprezentanta capitalei are asigurat locul în playoff încă de acum.

Astfel, cel mai tânăr antrenor din Divizia A masculin, bucureșteanul Hristu Șapera scrie a doua pagină de istorie a clubului prim divizionar. După ce a calificat în premieră echipa la turneul final al Cupei României, tehnicianul în vârstă de 31 ani reușește o altă premieră: calificarea CSM-ului în playoff-ul Diviziei A.

Șapera parcurge primul sezon în calitate de antrenor principal al unei echipe prim divizionare. Vorbim despre o formație care nu a avut parte de o pregătire fizică și tactică propice înaintea începerii sezonului. Antrenorul bucureștenilor a fost înștiințat că este noul principal al CSM-ului în perioada în care se afla în SUA pentru a participa la Campionatul Mondial de baschet unu la unu.

Pe parcursul sezonului a suferit câteva înfrângeri dureroase din diferite motive, precum cele cu BC Mureș, Energia Rovinari și Gaz Metan Medial în campionat, respectiv cu BCM U Pitești în cupă. De asemenea, a avut parte de victorii de pe urma cărora a câștigat în clasament dar și pe termen lung. Așa cum sunt meciurile cu U Mobitelco Cluj, CSU Sibiu, CSU Ploiești, BCM U Pitești sau BC Miercurea Ciuc.

În fine, nu trebuie omis faptul că a avut parte de accidentări și de schimbări în lotul de jucători astfel încât i-a fost testată serios capacitatea de a se adapta la nevoile echipei și la calitățile jucătorilor pe care i-a avut la dispoziție. În concluzie un sezon cu multe promovări și în cadrul căruia s-a achitat exemplar de sarcini. Totul a culminat prin calificarea în playoff. Cel mai bun rezultat din istoria CSM-ului, echipă antrenată de-a lungul timpului de oameni mai bine cotați în funcția de antrenor precum Costel Cernat, Tudor Costescu, Mladen Ostojic sau Predrag Vasic.

Este de departe cel mai bun sezon din istoria acestei echipe. În trecut nu s-a consemnat nicio calificare la turneul final al cupei ori în playoff-ul campionatului. Șapera le-a izbutit pe ambele în același sezon. Primul pentru el în funcția de antrenor principal.

CSM București mai are de disputat trei meciuri în sezonul regulat. Este vorba despre confruntarea cu Dinamo București, ultimul meci în propriul fief, împotriva lui CSU Sibiu, respectiv confruntarea cu CSU Asesoft Ploiești, la Brazi. Este vorba despre jocuri importante atât în lupta pentru calificarea în playoff, cât și la primele patru poziții la finalul sezonului regulat.

Foto: Radu C. Rosca © 2012 // www.staychill.net 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!