Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța și SCM Timișoara deschid etapa cu numărul opt din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2022

CSM Constanța și SCM Timișoara deschid etapa cu numărul opt din Liga Națională

SCM Timișoara are parte de un test dificil în etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii primesc vizita celor de la CSM Constanța în prologul rundei, programat vineri, 2 decembrie.

Gruparea alb-violet ocupă la momentul de față prima poziție în ierarhia Conferinței B din LNBM, cu un record egal al celor de la CSM Oradea, dar cu avantajul rezultatului din meciul direct. Leii din Banat au cinci victorii și un singur eșec, iar în fața bihorenilor s-au impus cu 77-73.

Trupa pregătită de Dragan Petricevic vine după două victorii consecutive în campionat, ambele împotriva unor grupări din capitală. În runda cu numărul șase, Timișoara a învins-o pe Dinamo București în propriul fief cu 91-74 pentru ca la o săptămână distanță să treacă și de Steaua București în deplasare, scor 90-81.

Între aceste două dispute, timișorenii au suferit primul eșec din Alpe Adria Cup, 88-95 pe terenul celor de la Spisski Rytieri. După acest rezultat, reprezentanta noastră în competiție are un bilanț de 4-1 și este aproape sigură de prima poziție în grupă datorită coșaverajului din duelurile directe cu gruparea din Slovacia.

Singurul eșec stagional în competiția internă a venit în meciul cu CSO Voluntari, echipă pe care CSM Constanța a reușit să o învingă în cea mai recentă etapă din Liga Națională. Dobrogenii s-au impus cu 78-72 în fața vicecampioanei într-un meci disputat la malul Mării Negre.

Formația pregătită de Alexandru Olteanu are trei victorii în ultimele patru jocuri. Singura înfrângere a venit în confruntarea de pe terenul celor de la CSM Oradea. Acea partidă s-a încheiat cu scorul de 79-98 pentru gazde.

Până la acest moment, constănțenii au un record de 3-2 în campionat. În afara succesului cu CSO Voluntari, gruparea dobrogeană a mai trecut de CSM Focșani și Laguna București, ambele victorii venind la peste 10 puncte.

Nate Johnson este remarcatul debutului de sezon la Constanța. El s-a impus în Liga Națională ca unul dintre cei mai buni marcatori și are o medie de 20.8 puncte pe meci. Egidijus Mockevicius este liderul la recuperări al echipei, cu 9.2, pe când Vytenis Cizauskas conduce la pase decisive cu o medie de 6.6.

De cealaltă parte, Ilija Djokovic a ieșit la rampă pentru Leii din Banat și este în același timp și cel mai bun marcator și cel mai bun pasator decisiv al echipei, cu medii de 18 și 7.5 la aceste capitole. Nikola Gajic este cel mai bun recuperator, cu 7.5 pe meci.

Disputa dintre SCM Timișoara și CSM Constanța va avea loc vineri, 2 decembrie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!