Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța a lăsat-o pe Corona Brașov în afara locurilor de play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.04.2024

CSM Constanța a lăsat-o pe Corona Brașov în afara locurilor de play-off

CSM Constanța a reușit să își adjudece locul al șaptelea la finalul sezonului regulat din Liga Națională. Gruparea dobrogeană a trecut de Corona Brașov pe teren propriu, cu scorul de 97-84. Astfel, formația nou-promovată rămâne în afara play-off-ului.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Kyndall Hill, Rolland Torok, Bryan Griffin

Corona Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ouszy Barro

Griffin a făcut spectacol în debutul partidei, după ce a finalizat un alley-oop și a transformat un coș de trei puncte. Williams a adus primele puncte ale brașovenilor, marcând la rândul său de la distanță, în două posesii consecutive. Cizauskas a oprit pentru moment avântul americanului, punctând de la libere, dar acesta a revenit cu un coș de la semi-distanță. Torok a dus scorul la 9-8. Anderson a egalat cu o transformare de la linia de libere. Griffin s-a întors pe lista marcatorilor, iar Hill și Duffy l-au completat cu câte un coș de afară. În acest timp, oaspeții au punctat doar de la linia de fault, prin Barro și Anderson. Ionuț Bâscoveanu a cerut un timeout, după ce Henderson a lovit și el de afară, iar Scott a mărit avansul la opt lungimi. Cizauskas a continuat recitalul triplelor pentru a duce diferența în double-digits. La capătul primelor 10 minute, tabela indica 27-16.

Al doilea sfert a debutat cu tripla lui Gribinic. Gray i-a forțat pe adversari să ceară timp de odihnă, după ce a marcat cinci puncte la rând pentru a își ține echipa în joc. Hill a oprit run-ul Coronei, cu un coș pe pătrundere. Anderson a bifat următoarele opt puncte ale formației de sub Tâmpa, destabilizând apărarea adversă cu două stop-șuturi de trei, ce duceau scorul la 33-29. Petică a redus diferența la o posesie, pentru ca mai apoi Griffin și Williams să se dueleze în reușite din spatele arcului de cerc. Cizauskas și Henderson au reușit să mențină un avans de patru puncte pentru marinari. Astfel, după primele două sferturi, tabela indica 45-41.

Repriza secundă a debutat cu un layup al lui Cizauskas și o triplă a lui Griffin. Barro a replicat printr-un coș cu fault, înainte ca Torok să lovească și el de la distanță. Ouszy a dus apoi scorul la 55-46, printr-un layup pe pătrundere. Scott a reușit să readucă diferența în double-digits, de la linia de libere. El a adâncit rana din defensiva adversarilor cu un slam-dunk în tranziție, prin care scorul devenea 59-46. Cane a oferit puțină viață echipei sale, cu un coș de trei puncte. Nu a durat mult până când Hill a adus cinci puncte la rând, printr-un fadeaway și un coș cu fault. Duffy și Gribinic au majorat diferența prin reușitele lor din spatele arcului de cerc. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 74-56.

Sfertul al patrulea a debutat cu o nouă triplă a lui Cane. Scott și Gray au marcat pe rând câte o aruncare liberă, iar Cane a repetat isprava și a lovit din nou din spatele semicercului. El a reușit apoi și un floater dificil, cu care își apropia și mai mult echipa. Torok i-a replicat cu o triplă din zero grade. Autohtonii Petrescu și Gribinic s-au duelat în coșuri din interior. Finalul de meci avea să fie unul lipsit de suspans, iar Constanța s-a impus cu 97-84.

Vytenis Cizauskas s-a remarcat prin 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Bryan Griffin a fost aproape de double-double, cu 16 puncte și 9 recuperări. Tot 16 puncte a înscris și Kyndal Hill. Pentru Corona, Brandon Anderson a marcat 22 de puncte.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!