Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța a suferit un eșec în fața lui FC Argeș, la ultimul meci pe care marinarii îl disputa în sezonul regulat

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.01.2024

CSM Constanța a suferit un eșec în fața lui FC Argeș, la ultimul meci pe care marinarii îl disputa în sezonul regulat

FC Argeș a obținut o victorie importantă în vederea ierarhiei de la startul Top 10. Gruparea argeșeană a trecut de CSM Constanța în deplasare cu scorul de 68-72, în penultima etapă a primei faze de campionat. Trupa din Trivale are un bilanț de 11-4 la acest moment, în timp ce Gladiatorii din Tomis au încheiat cu 8-8 sezonul regulat.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Jorden Duffy, Kyndahl Hill, Rolland Torok, Mario Lazăr

FC Argeș: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Cele două echipe nu au reușit să spargă gheața în primul minut și jumătate al confruntării, înainte ca Jevtovic să puncteze de la semi-distanță. Duffy a răspuns cu un coș de trei pentru marinari, pentru ca mai apoi Jones să bifeze primele sale puncte în Liga Națională. A urmat apoi un duel al reușitelor celor doi pivoți titulari, Jevtovic și Lazăr. Fometescu și Cizauskas au semnat câte un coș de trei, iar scorul era 8-9. Oaspeții au încheiat sfertul cu un run de 9-2 și conduceau cu 10-18 după primul sfert.

Smith a dus pentru prima oară diferența în double-digits printr-un slam-dunk. Henderson a răspuns printr-o triplă, iar Hill a marcat pe pătrundere, dar argeșenii nu s-au lăsat mai prejos și au bifat patru puncte la rând prin Jevtovic. Andrieș a dus diferența la 12 lungimi, 15-27, printr-un coș de trei. Tot Henderson a reușit să își readucă echipa în joc prin două coșuri consecutive de trei, prin care a forțat un timeout al lui Nebojsa Vidic. Americanul nu și-a pierdut precizia și a bifat încă o reușită de afară prin care scorul devenea 28-33. Allen a venit cu cinci puncte în replică pentru a calma apele în rândul trupei din Trivale, iar tabela indica 32-40 la pauza mare.

Henderson și-a continuat evoluția excelentă cu șapte puncte la rând în debutul sfertului trei: două de la libere, trei de la distanță și două pe pătrundere. Andrieș a spart run-ul adversarilor printr-un coș de trei. Kyndahl Hill a reușit două coșuri cu fault și a restabilit egalitatea la 47. Kelly a rupt din nou echilibrul, iar Andrieș a reușit să puncteze încă o dată de la distanță. Fometescu i-a urmat exemplul pentru a menține diferența de două posesii. Înaintea actului decisiv, scorul era 51-55.

Hill și-a adus echipa la o posesie printr-o aruncare liberă, dar Allen a replicat cu patru puncte la rând. Dobrogenii nu și-au găsit cadența până la jumătatea sfertului, când reușiseră să înscrie doar trei puncte, toate de la linia de aruncări libere. Duffy a întrerupt seceta printr-un stop-șut de trei puncte. Tot el a înscris și pe pătrundere, cu fault, și a dus scorul la 60-62. Andrieș a venit cu o triplă după timeout, iar vulturii au reușit să își păstreze avansul și să câștige cu 68-72.

Alin Andrieș a fost om de bază în victoria alb-violeților și a adunat 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, marcând patru triple. Corey Allen și Nikola Jevtovic au adunat fiecare câte 14 puncte. Cedric Henderson a impresionat de pe bancă pentru dobrogeni, cu 20 de puncte.

CSM Constanța și-a încheiat participarea în prima fază a sezonului din LNBM și va intra în Top 10 cu un bilanț de 2-6. Adversarii lor vor mai juca cu CSM Târgu Mureș, meci ce va conta în economia ierarhiei din următoarea fază, unde alb-violeții au momentan 4-3.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!