Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța câștigă categoric confruntarea de pe teren propriu cu SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.01.2023

CSM Constanța câștigă categoric confruntarea de pe teren propriu cu SCM Timișoara

CSM Constanța a trecut de SCM Timișoara în etapa a 17-a a Ligii Naționale. Scorul final al confruntării a fost 82-67, iar marinarii își iau revanșa pentru eșecul din tur, scor 83-88.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

SCM Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

Mockevicius a înscris primele patru puncte pentru gazde, în timp ce adversarii săi din căciulă, Lazar și Kesar, au lovit primii pentru bănățeni. Năsturescu a reușit primele două triple ale confruntării, înainte ca Oprean să răspundă prin același procedeu și să ducă scorul la 9-11. Kesar a marcat și el de afară și a majorat avansul echipei sale la cinci puncte. Ivanauskas a bifat primele sale puncte la Constanța tot din spatele semicercului și a dat startul unui run impresionant al marinarilor, iar după un sfert, aceștia conduceau cu 23-21.

Petrescu a restabilit egalitatea în debutul actului secund cu un layup, înaintea dunk-ului reușit de Laszlo Lazar. Mekic a egalat din nou, dar Johnson s-a alăturat și el recitalului de coșuri de la distanță. Oprean ducea scorul la 30-25, înainte ca Kesar să reducă din nou diferența la o posesie de la semi-distanță. Mockevicius a punctat din căciulă, după care a finalizat un alley-oop pentru a duce scorul la 34-27. Nate Johnson a fost vedeta finalului de sfert, iar prin cele două triple la rând a concluzionat un run de 15-0 care stabilea scorul la pauza mare: 45-27.

A doua jumătate a debutat cu tripla lui Gajic. Cizauskas a lovit primul pentru gazde. Laszlo Lazar a replicat cu un slam-dunk agresiv în tranziție. Tot pe contră a punctat și Gajic, iar scorul devenea 47-34, înaintea unui timeout al gazdelor. Leii din Banat au continuat să joace excelent în tranziție, iar Mekic a redus diferența la 11 lungimi. Johnson a întrerupt momentul oaspeților cu un coș de la distanță. Mekic a replicat printr-un and-one. Johnson și Rhodes au dus scorul la 56-42. Nate a lovit din nou de afară pe final de sfert, iar înaintea actului decisiv, tabela indica 61-50.

Cebasek a deschis sfertul patru cu un coș de la distanță. Kesar a replicat de la linia de libere, înaintea unei reușite pe pătrundere a lui Johnson. Mockevicius a adăugat alte două puncte la avantajul de pe tabelă, înainte ca Mekic să reușească patru puncte la rând. Mockevicius a reușit un dunk de efect, iar tripla lui Johnson ducea scorul la 75-66. Cizauskas a majorat diferența la 20 de puncte, iar în cele din urmă, Gladiatorii din Tomis s-au impus cu scorul de 82-67

Nate Johnson a fost omul meciului și a reușit să strângă 30 de puncte și 6 intercepții. Egidijus Mockevicius, revenit pe parchet, a totalizat 17 puncte și 12 recuperări. Adam Mekic s-a remarcat de la bănățeni cu 11 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive.

CSM Constanța ajunge la un bilanț de 8-6 și mai are de jucat cu Dinamo și Steaua, în timp ce SCM Timișoara va da piept cu CSM Galați în ultima etapă și are un record de 9-6.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    sa va fie rusine
    suntem singura,si probabil ultima,echipa care a luat bataie la 15puncte de la Constanta
    domnule Pasca,mai spuneti odata cum se cladeste o echipa?
    gospodine Dragan,ce inseamna mizeria asta de joc,cand ai ca principal marcator jucatorul venit acum 3 zile la Timisoara(sa nu ma intelegi gresit,nu e vreo scula)
    domnule aruncator de tricouri in tribuna,bucurate cand cineva critica echipa,pentru ca atunci cand nu o mai face nimeni .............

    cu 1 an în urmă (21.01.2023) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Adis
    Asta ca sa mai dati voi declaratii inainte de meci. V-am scos baechetul din cap(sau din burta, dragane). Vezi ce se intampla cand nu mai trag arbitrii cu tine?

    cu 1 an în urmă (21.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!