Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța câștigă restanța cu Steaua București și se califică în Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.01.2023

CSM Constanța câștigă restanța cu Steaua București și se califică în Top 10

CSM Constanța a câștigat duelul restant din prima rundă cu CSA Steaua București cu scorul de 82-71. Dobrogenii și-au asigurat prezența în Top 10 prin acest rezultat, având un bilanț de 9-6 la acest moment. Steaua încheie Conferința A cu un bilanț de 7-9 și ratează calificarea în următoarea fază.

CSA Steaua București: Strahinja Jovanovic, Robin Mandisodza, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

Cizauskas și Mockevicius au lovit din interior pentru oaspeți. Farr le-a urmat exemplul, înainte ca Djuric să reușească prima triplă a confruntării. Mockevicius și-a readus echipa la conducere, dar Mandisodza a replicat cu a doua lovitură de afară a steliștilor. Pivotul lituanian al constănțenilor a ajuns la șase puncte, înainte ca Farr să ducă scorul la 10-8. Au urmat aproape patru minute în care cele două echipe nu au reușit să înscrie din acțiune, oprite de tripla lui Corpodean care a reușit primul coș de afară al marinarilor. După primul sfert, Steaua conducea cu 14-11.

Al doilea parțial a debutat cu un cârlig de succes al lui Farr. Cizauskas a răspuns cu un euro-step în interior, înaintea unei noi triple a lui Djuric. Cizauskas a reușit patru puncte consecutive, dar Farr și Djuric au refăcut rapid diferența de șase lungimi. Corpodean și Vragovic s-au duelat apoi în lovituri de la distanță. Nicoară a dus scorul la 29-20 printr-un and-one pe recuperare ofensivă. Farr a făcut ca diferența să devină de două cifre. Mockevicius și Johnson au replicat rapid și au dus scorul la 31-26. Run-ul dobrogenilor a ajuns la 10-0, dar a fost oprit de o triplă a lui Vragovic. Oprean a răspuns prin același procedeu și a stabilit scorul la pauza mare: 34-33.

A doua repriză a fost deschisă de două coșuri din interior ale lui Mockevicius, care își readucea echipa la conducere. Nicoară a egalat cu un nou coș-fault. Cebasek, Johnson și Cizauskas au dat startul unui run de 6-0 al oaspeților, oprit de primele puncte ale lui Jovanovic în repriza secundă. Zsoltan Safar a fost forțat să ceară un timeout după tripla reușită de Cebasek, prin care scorul devenea 41-48. Elevii săi au reacționat bine și au ținut aproape prin tripla lui Djuric. Johnson a majorat ecartul cu un coș dificil din fața lui Farr, care s-a revanșat la posesia imediat următoare. Tot pivotul american a restabilit egalitatea cu un coș-fault din căciulă, dar Cebasek a marcat rapid de afară. Oprean i-a urmat exemplul, iar înaintea sfertului decisiv tabela indica 56-59.

Recitalul triplelor a continuat și în debutul sfertului patru. De această dată s-a alăturat și Rhodes, care majora diferența echipei sale la șase lungimi. Johnson a contribuit și el cu un and-one. Americanul a marcat și de afară și a majorat diferența la 12 puncte (56-68). Jovanovic și Farr au înscris cinci puncte rapide pentru a reaprinde speranța, dar Corpodean a adus a 10-a triplă pentru constănțeni. Avansul de pe tabelă s-a dovedit imposibil de recuperat pentru militari, care au pierdut cu 82-71.

Nate Johnson a încheiat partida cu 24 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive și a fost din nou cel mai valoros jucător al Constanței. Jakob Cebasek l-a urmat cu 16 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. James Farr a ieșit la rampă pentru Steaua cu 20 de puncte și 8 recuperări.

Steaua București încheie Conferința A cu un bilanț de 7-9 și ratează calificarea în Top 10, în timp ce CSM Constanța a obținut calificarea în a doua fază a Ligii Naționale prin succesul de azi. În ultima etapă, elevii lui Alexandru Olteanu dau piept cu Dinamo București.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!