Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța câștigă un meci extrem de echilibrat cu CSM Petrolul Ploiești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.12.2023

CSM Constanța câștigă un meci extrem de echilibrat cu CSM Petrolul Ploiești

În unul dintre cele mai echilibrate jocuri din acest sezon de până acum, CSM Constanța a trecut de CSM Petrolul Ploiești pentru a urca la un bilanț de 4-5 în Conferința B. Scorul final al disputei de la malul Mării Negre a fost 83-80, iar oaspeții au un bilanț de 4-6.

CSM Constanța: Jorden Duffy, Dragoș Diculescu, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

CSM Petrolul Ploiești: Kenny Carpenter, Reggie Johnson, Vlad Corpodean, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Carpenter a fost omul debutului de meci, reușind să marcheze de două ori din spatele semicercului. Henderson și Torok i-au ținut piept prin coșurile de sub panou. Brkic a lovit primul din interior pentru formația oaspete. Marinarii au trecut pentru prim oară în avantaj după cele cinci puncte consecutive semnate de Duffy, printre care și o triplă. Corpodean a egalat cu o reușită asemănătoare, la 13. Acest sfert a stat sub semnul echilibrului până pe final, când Henderson a stabilit scorul la capătul primelor 10 minute: 26-24.

Elevii lui Dan Fleșeriu s-au distanțat la șase lungimi, după ce Diculescu și Griffin au semnat primele reușite ale parțialului secund. Funderburk și Brkic au restabilit egalitatea, prin șase puncte la rând, înainte ca autohtonii Diculescu și Lazăr să marcheze de una, respectiv două ori în posesii consecutive și să refacă diferența de șase puncte. Funderburk și Duffy s-au duelat apoi în coșuri de trei puncte. Prahovenii au egalat prin dunk-ul lui Henry, înaintea unei noi reușite de afară a lui Duffy. La pauza mare, formația de pe Valea Prahovei conducea cu 45-46.

Gladiatorii din Tomis au revenit rapid la conducere, după ce Griffin a setat tonul cu un slam-dunk în debutul părții secunde. Henderson i-a urmat exemplul și scorul devenea 50-46. Brkic a continuat spectacolul coșurilor de sus, iar Johnson și Funderburk i-au readus pe galben-albaștri la conducere prin cele patru puncte la rând. Lazăr le-a ținut piept adversarilor și diferența se păstra de doar o posesie datorită pivotului român. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 60-61.

Actul decisiv a debutat cu Brkic finalizând prin dunk o acțiune colectivă de toată frumusețea. Diculescu a egalat imediat printr-o triplă, iar Hill a înclinat din nou acul balanței în favoarea gazdelor printr-un nou coș de sus. Funderburk și Duffy au făcut spectacol prin coșurile lor pe pătrundere. Ploieștenii au cerut un timeout la 67-67. Acesta le-a priit constănțenilor, care au bifat o posesie de patru puncte datorită lui Hill. Ploieștenii nu au cedat și au fost ținuți în meci de către inspirația lui Funderburk. El și Brkic au reușit să restabilească egalitatea, la 75. Au urmat momente în care cele două defensive au excelat, fără să permite adăugarea punctelor pe tabelă. Această secetă a fost întreruptă de liberele lui Funderburk. Tot de la libere a egalat Hill, iar Diculescu a reușit un and-one în tranziție cu jumătate de minut rămasă de jucat. Dobrogenii s-au impus la final cu scorul de 83-80.

În runda următoare, CSM Constanța urmează să înfrunte CSM Focșani în deplasare, iar CSM Petrolul Ploiești va primi vizita celor de la CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!