Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța caută al treilea succes pe teren propriu în Conferința B

CSM Constanța caută al treilea succes pe teren propriu în Conferința B

CSM Constanța și Dinamo București se întâlnesc în runda a noua din Liga Națională de Baschet Masculin, jocul care contează pentru runda intermediară urmând să aibă loc miercuri seara, 7 decembrie.

Constanța vine după un meci extrem de echilibrat la Timișoara, unde a pierdut la capătul unei reprize de prelungiri (83-88). Nate Johnson a reușit atunci una dintre cele mai bune prestații ale etapei a opta și a terminat cu 27 de puncte, americanul ieșind în evidență mai ales cu procentajul său de la distanță (6/8).

Dinamo a continuat să rămână fără eșec pe teren propriu și a trecut cu 88 la 69 de CSA Steaua București în al doilea episod al Eternului Derby în sezonul 2022/2023. Dinamoviștii și-au luat astfel revanșa după eliminarea din Cupa României, Steaua fiind atunci victorioasă în fieful alb-roșilor.

O singură victorie are Constanța în fața lui Dinamo, în primele zile ale anului 2022 într-un meci de la malul Mării Negre. Atunci dobrogenii s-au impus cu 64 la 55, în retur cei de la Dinamo putând să se impună clar pe teren propriu, 76-57.

Bucureștenii au un meci în plus în această fază a sezonului față de Constanța și stau cu 4-3 bilanț pe poziția a treia în Conferința B. Dobrogenii sunt cu 3-3 pe locul 7 înaintea meciului cu Dinamo.

Constanța are din mai multe puncte de vedere cifre de partea superioară a clasamentului, această echipă fiind prima în Liga Națională la procentajul aruncărilor bune din spatele arcului de cerc și se află în Top 5 la media de puncte, recuperări, assist-uri sau eficiență. Dinamo este a patra la capace și procentajele de la două puncte, iar la intercepții și aruncările libere precise este pe locul șase în campionat.

Duelul de la Constanța are loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!