Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța leagă victoriile în Top 10

CSM Constanța leagă victoriile în Top 10

Un duel important în economia clasamentului din Top 10 a avut loc în cursul serii de sâmbătă, 3 februarie, la malul Mării Negre. CSM Constanța a reușit să câștige confruntarea cu Rapid București, scor 81-70, în a doua rundă din faza secundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a legat astfel victoriile în această parte a sezonului.

Constanța: Vytenis Cizauskas, Cedric Henderson, Andrei Oprean, Rolland Torok, Bryan Griffin

Rapid: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, Oprean și Pridgett fiind cei care s-au duelat în reușite de la distanță (5-8), iar cu punctele lui Gîrbea de la semi-distanță ecartul a devenit de cinci lungimi în favoarea vizitatorilor. Altit a dus scorul la 7-14 și în scurt timp Dan Fleșeriu a cerut primul time-out al întâlnirii, după care Henderson a răspuns cu o triplă, dar Rapid a pus patru puncte pe tabelă în decurs de câteva secunde. O nouă reușită de la distanță a lui Henderson, pe tranziție, a modificat situația pentru 15-20, Hill l-a urmat cu un putback dunk spectaculos și Duffy a putut să egaleze cu 50 de secunde rămase pe cronometru, scorul după acest act fiind 25-23, moment stabilit prin four-point play-ul lui Henderson.

Run-ul Constanței din ultimele minute a ajuns la 17-3, astfel că Tudor Costescu a solicitat un timp de odihnă atunci când tabela a indicat 29-23. Petrilevicius a reușit să oprească seria excelentă în care s-au aflat dobrogenii, însă Gribinic a dus ecartul la 12 puncte (36-24) după ce ambele formații au ratat o serie de atacuri. Pridgett a marcat abia al doilea coș din acțiune pentru Rapid în acest sfert, Hunter a contribuit cu o triplă și Torok a răspuns imediat din căciulă pentru 44-32. O singură reușită din acțiune a venit până la pauză și scorul a devenit 46-32, după un act dominat de CSM Constanța.

Rapid a putut să scadă puțin din handicap și cu tripla lui Pridgett s-a ajuns la 48-37 în debutul sfertului trei, dar Constanța a răspuns cu cinci puncte la rând și a urmat un timp de odihnă la banca giuleștenilor. Petrilevicius a devenit al doilea jucător în double digits din tabăra oaspeților și Pridgett l-a urmat cu o nouă reușită de la distanță (53-42), în timp ce Henderson a continuat prestația excelentă după ce a marcat următoarele puncte ale Constanței. Altit a adus Rapidul la opt puncte în spate cu două minute rămase din al treilea sfert, Hunter a fost precis la rândul său de la distanță (57-52) și Pridgett a tăiat deficitul la o singură posesie. CSM Constanța s-a bazat pe un avantaj de trei puncte la finalul sfertului, 57-54, după ce Rapid a prins un parțial de 8-0 în decurs de trei minute.

Cizauskas a pus punct seriei în care s-au aflat bucureștenii, iar Henderson a trecut pe la linia liberelor pentru 62-56, după care gazdele au ratat mai multe acțiuni ofensive și Pridgett a scăzut diferența la patru lungimi. Torok n-a ratat de la linia de fault, la jumătatea sfertului (67-60), și Duffy a pus Constanța într-un avantaj de nouă puncte, iar Tudor Costescu a cerut imediat time-out. Ecartul s-a înjumătățit în decurs de câteva atacuri, Torok și Duffy fiind cei care au refăcut însă ecartul de +9 cu două minute și jumătate înainte de final. Un coș în ultima secundă de atac din partea lui Torok a asigurat victoria pentru CSM Constanța și meciul s-a închis cu reușita lui Hill: 81-70.

Cedric Henderson a fost liderul învingătorilor în acest duel, cu 29 de puncte (5/10 de la distanță), 3 recuperări și 2 pase decisive. Următorii marcatori ai Constanței au fost Rolland Torok (14 puncte, 5 recuperări) și Jorden Duffy (13 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive).

În replică, Sayeed Pridgett a avut 29 de puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive și 7 mingi pierdute, iar Alex Hunter și Paulius Petrilevicius au contribuit cu câte 10 puncte și 3 pase decisive, lituanianul având și 6 recuperări.

Dobrogenii (4-6) vor juca pe terenul lui CSO Voluntari înaintea Final 8-ului Cupei României, iar pe Rapid (3-7) o așteaptă întâlnirea din propriul fief contra celor de la CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!