Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța obține o victorie mare în duelul cu CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.11.2022

CSM Constanța obține o victorie mare în duelul cu CSO Voluntari

CSM Constanța a obținut cel mai important succes în noua stagiune. Dobrogenii au trecut de CSO Voluntari în runda cu numărul șapte din LNBM. Scorul final al partidei a fost 78-72. Gruparea de la malul mării are trei victorii și două înfrângeri, în timp ce ilfovenii au două succese și patru eșecuri.

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

CSO Voluntari: Tekele Cotton, Toddrick Gotcher, David Vida, Rolland Torok, Darko Planinic

Gazdele au început partida cu două reușite din spatele semicercului (Corpodean și Cizauskas), în timp ce ilfovenii au reușit să marcheze de sub inel și de la linia de libere prin Gotcher și Planinic. Scorul era 6-6. Cele două echipe au tot alternat la șefia disputei, dar niciuna nu a reușit să se distanțeze la mai mult de o posesie în primul sfert, astfel că după 10 minute de joc, tabela indica 18-17. Scorul a fost stabilit de liderele lui Johnson.

Gotcher a readus-o pe Voluntari în avantaj, iar după câteva momente de seceteă de ambele părți, Cebasek a punctat printr-un cârlig. Ilfovenii au reușit să se distanțeze la cinci lungimi după un run de 8-0 condus de Torok, Tohătan și Planinic și oprit de tripla lui Cizauskas. Tohătan a replicat prin același procedeu, înainte ca Oprean să înscrie primele sale puncte tot din spatele semicercului. Scorul la pauza mare a fost decis de o triplă înscrisă în ultimele secunde de către Nate Johnson.

Constănțenii au revenit în avantaj după o nouă triplă a lui Oprean. Imediat după aceasta, oaspeții au marcat opt puncte consecutive. Run-ul vicecampioanei a fost oprit de Rhodes. Johnson a apropiat-o pe Constanța la două puncte (43-45). Oprean i-a repetat isprava și gazdele treceau din nou în avantaj. Torok a replicat cu un cârlig din zona de trei secunde. Înaintea ultimului sfert, constănțenii conducea cu 53-49, după layup-ul lui Rhodes.

Moore a redus diferența în debutul ultimului sfert, înaintea unui run de 7-0 reușit de gazde, în care atracția principală a fost tripla lui Cizauskas. Tot Moore a oprit parțialul adversarilor și a dus scorul la 60-53. Americanul a continuat evoluția bună și i-a apropiat la cinci puncte pe ilfoveni, dar Johnson a izbutit o nouă triplă. Cizauskas a făcut ca diferența de pe tabelă să devină de două cifre. Ilfovenii nu au mai putut reveni, iar în cele din urmă constănțenii s-au impus cu 78-72.

Nate Johnson a fost omul meciului și a încheiat cu 22 de puncte. Andrei Oprean a avut cea mai bună prestație stagională și a adunat 14 puncte. Tot 14 puncte a avut și Vytenis Cizauskas. Tekele Cotton a fost MVP-ul din tabăra oaspeților cu 17 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!