Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța primește din nou vizita unei echipe din capitală în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.12.2022

CSM Constanța primește din nou vizita unei echipe din capitală în Liga Națională

CSM Constanța evoluează pentru a doua oară la rând în Liga Națională împotriva unei grupări din capitală. Marinarii vor da piept cu CSA Steaua București în runda a zecea din competiția internă. Disputa este programată sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18:00.

În runda precedentă, constănțenii au primit vizita celor de la CS Dinamo București. După un meci cu un final extrem de echilibrat, alb-roșii au reușit să se impună datorită unui sfert patru excelent, câștigat la 10 lungimi. Scorul disputei a fost 87-89.

Pentru Gladiatorii din Tomis a fost al doilea eșec consecutiv în campionat, după ce în weekend-ul trecut au fost învinși în deplasare de SCM Timișoara, scor 83-88 după o repriză de prelungiri. Acea dispută a adus mai multe controverse din cauza arbitrajului și a comportamentului suporterilor bănățeni.

Astfel, CSM Constanța are un bilanț de 3-4 după șapte meciuri jucate. Victoriile au venit împotriva celor de la CSM Focșani, Laguna București și CSO Voluntari, cea mai sonoră fiind cea de pe teren propriu cu vicecampioana României.

Nate Johnson este principalul realizator al echipei. Americanul conduce echipa la capitolul punctelor (21.9 pe meci) și a fost cel mai bun marcator al echipei în toate cele șapte jocuri de până acum. Egidijus Mockevicius este primul la recuperări (8.3), iar Vytenis Cizauskas conduce la assist-uri (6.9).

Tot un bilanț de 3-4 are și Steaua București în acest punct al sezonul și vine tot după două eșecuri, cu Dinamo și SCM Timișoara. Roș-albaștrii n-au jucat la mijlocul acestei săptămâni în runda intermediară, astfel că eșecul cu rivala de moarte, scor 69-88, a fost ultima prezență pe parchet a acestora.

A fost al doilea Derby Etern al acestei stagiuni, după ce Dinamo și Steaua s-au mai duelat și în Cupa României, unde echipa armatei a avut câștig de cauză și s-a impus cu 80-73. Niciuna dintre cele două echipe nu a trecut mai departe în Final Eight-ul competiției.

Cele două competiții au rezultate în oglindă în acest sezon. Dacă eșecurile au venit cu Dinamo, SCM Timișoara, CSM Oradea și CSM Galați, victoriile au venit cu CSM Focșani, Laguna București și CSO Voluntari și în cazul steliștilor.

Strahinja Jovanovic este atât cel mai bun marcator al Stelei (20.2 puncte pe meci), cât și cel mai bun pasator (5.2 assist-uri pe meci). Peter Olisemeka conduce ierarhia la recuperări (10.5 pe meci).

Disputa dintre CSM Constanța și Steaua București, programată sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18:00, poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!