Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța primește vizita lui CSU Sibiu în ultimul meci de baschet masculin din anul 2023

CSM Constanța primește vizita lui CSU Sibiu în ultimul meci de baschet masculin din anul 2023

Sâmbătă, 30 decembrie, etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și anul 2023 se vor încheia cu duelul dintre CSM Constanța și CSU Sibiu, două formații care sunt vecine în clasamentul grupei B.

Mai exact, gazdele au șase victorii și șapte înfrângeri, ocupând poziția a cincea, iar oaspeții au șapte meciuri câștigate și cinci pierdute și se află pe locul patru. Cele două grupări se cunosc bine, fiindcă s-au mai întâlnit de două ori în această stagiune, o dată în Cupa României și o dată în turul campionatului.

Ambele dueluri au fost adjudecate de către CSU Sibiu, însă diferențele au fost mici. În Cupa României, galben-albaștrii s-au impus cu 84 la 80 și, în campionat, au câștigat cu 79 la 76. Liderii echipei lui Tomas Rinkevicius în ultimul duel dintre cele două tabere au fost Pavlin Ivanov (24 de puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Aurelian Gavriloaia (13 puncte, 3 recuperări) și Mirel Dragoste (11 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții).

De partea cealaltă, constănțenii rămăseseră aproape grație trio-ului Jorden Duffy (27 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții), Cedric Henderson Jr. (23 de puncte, 4 recuperări, 2 intercepții) și Bryan Griffin (16 puncte, 7 recuperări).

De la acel joc, loturile ambelor combatante au suferit modificări. CSU Sibiu i-a înlocuit pe Yordan Minchev și Kyle Adnam cu Marc Loving și Jay Threatt, în timp ce CSM Constanța l-a pierdut pe Dragoș Diculescu, unul din principalii autohtoni, care își va continua cariera în Islanda.

Threatt a izbutit două partide excelente pentru transilvăneni, având medii de 16.0 puncte, 5.5 pase decisive și 2.5 recuperări. Mai mult decât atât, venirea unui conducător de joc care cunoaște campionatul României a dus la scăderea drastică a numărului de turnovers, CSU Sibiu legând două meciuri cu mai puțin de 10 greșeli, performanță care nu fusese realizată niciodată înainte.

În etapa precedentă, elevii lui Dan Fleșeriu au fost învinși la 14 puncte (90-76) de CSM Oradea. În schimb, jucătorii lui Tomas Rinkevicius s-au impus cu 83 la 70 în fața lui FC Argeș Basketball.

Din punct de vedere statistic, CSU Sibiu stă mai bine la doar trei capitole: procentajul aruncărilor de la distanță (35.1% - 35.4%), recuperări ofensive (11.4 – 12.1) și intercepții (5.5 – 6.6).

Duelul din Sala Sporturilor „Simona Amânar” va avea loc sâmbătă, 30 decembrie, la ora 19:00, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 2 și Prima Sport 4. Arbitrii partidei vor fi Alexandra Stan, Vlad Cotrobaș și Sorin Drugău, iar comisar este Anton Cutov.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!