Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța termină anul cu o victorie în fața lui CSU Sibiu

CSM Constanța termină anul cu o victorie în fața lui CSU Sibiu

CSM Constanța și CSU Sibiu au tras cortina peste baschetul românesc în anul 2023, cu duelul de sâmbătă, 30 decembrie, din etapa a 15-a a Ligii Naționale. Dobrogenii s-au impus cu 89-87 și au ajuns la 7-7 bilanț în Conferința B, iar pe CSU Sibiu au împins-o la 7-6.

Constanța: Jorden Duffy, Andrei Oprean, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Formațiile au condus pe rând în primele minute și Constanța a reușit să-și formeze prima un avantaj de două posesii la 10-5, prin layup-ul lui Duffy. Sibiul a redus deficitul treptat și Uță a egalat situația la 13, după ce și-a împărțit perechea de libere, după care la 15-17 oaspeții au venit din nou la conducere. Gavriloaia a fost precis din spatele arcului de cerc pentru +5, însă dobrogenii au răspuns cu un run de 9-2 de acolo și au închis sfertul inaugural cu 24-22.

Pratt a oprit perioada mult mai eficientă a Constanței la 27-24, după care diferența maximă a fost de patru lungimi în următoarele minute. Rareș Uță a ajuns din nou la linia de fault pentru 35-35, într-o situație asemănătoare fiind Kyndahl Hill la punctele pe care le-au pus ulterior pe tabelă gazdele. Echilibrul s-a menținut pe toată durata celui de-al doilea sfert, CSU Sibiu fiind capabilă să egaleze mereu până spre finalul actului, încheiat cu 48-46 în urma reușitei lui Cizauskas din ultimele secunde.

Oaspeții au reușit din nou să egaleze cu reușita de la semi-distanță a lui Pratt (50-50), iar în urma triplei lui Oprean au urmat patru puncte la rând pentru CSU Sibiu. Duffy a continuat prestația solidă și a dus Constanța la 61-56, printr-o reușită din spatele arcului de cerc, conducătorul de joc fiind cel care a stabilit diferența maximă înregistrată în 27 de minute, +8. Hill a finalizat cu dunk la 68-58, fază în urma căreia Tomas Rinkevicius a cerut time-out, în timp ce pe finalul sfertului trei tabela a indicat 72-59, după patru puncte reușite de gazde în decurs de câteva secunde.

Diferența formată din două cifre s-a menținut în primele minute ale sfertului decisiv și Constanța a ajuns la +15, de unde a venit replica sibienilor, prin opt puncte la rând în urma unui time-out (79-72). Threatt a scăzut handicapul la cinci lungimi printr-o reușită de la semi-distanță și Dragoste a încasat un capac spectaculos la o fază la finalul căreia CSU Sibiu ar fi putut să taie deficitul la o singură posesie. Uță a marcat și apoi a comis un fault ofensiv la 80-78, după care Loving a înscris de la distanță și diferența a fost de un singur punct, iar Griffin a răspuns în ultima secundă de atac pentru 85-81. Cei doi antrenori s-au folosit de timpii de odihnă avuți la dispoziție în ultimul minut, Henderson fiind trimis la linia liberelor și a ratat ambele încercări, în vreme ce Lazăr și Threatt au irosit câte o aruncare din acea zonă (88-86). Sibienii au încercat să dea lovitura, însă Threatt n-a fost precis de la distanță și scorul final a fost 89-87, după ce același conducător de joc al oaspeților a ratat ultima liberă. 

Jorden Duffy a ieșit în evidență cu 30 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și 3/7 de la distanță, iar Bryan Griffin l-a urmat cu 21 de puncte, 5 recuperări și 7/9 din acțiune.

Jay Threatt și Rareș Uță au avut câte 20 de puncte pentru CSU Sibiu, iar următorii marcatori ai medaliatei cu bronz din sezonul trecut au fost Mirel Dragoste și Marc Loving, ambii cu 13 puncte.

Cele două formații vor juca de la aceeași oră (18.00) în etapa a 16-a. Pe data de 6 ianuarie formația de la malul Mării Negre (7-7 bilanț) va evolua la Craiova, iar pe CSU Sibiu (7-6) o așteaptă un nou duel tare, acasă împotriva lui CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!