Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța trece de Steaua București în etapa a 10-a a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.12.2022

CSM Constanța trece de Steaua București în etapa a 10-a a Ligii Naționale

CSM Constanța a ajuns la patru victorii stagionale în Liga Națională. Gladiatorii din Tomis au învins-o pe Steaua București cu scorul de 81-70, la capătul unui joc pe care l-au dominat de la un capăt la altul.

CSM Constanța: Andrei Oprean, Vytenis Cizauskas, Jarrid Rhodes, Jakob Cebasek, Mario Lazăr

CSA Steaua București: Strahinja Jovanovic, Luca Vasile, Zarko Djuric, Titus Nicoară, Peter Olisemeka

Cele două defensive au avut un start foarte reușit, astfel că la jumătatea primului sfert, gazdele conduceau cu 9-7. Oaspeții au fost forțați să ceara timeout după un coș dificil înscris de Rhodes pe pătrundere. Jovanovic și-a mobilizat colegii și a reușit să reducă diferența cu un layup. Cebasek a majorat diferența cu o triplă. Lazăr a stabilit scorul primului sfert (20-11) printr-o reușită pe recuperare ofensivă.

Corpodean a deschis al doilea parțial cu un coș de trei puncte. Lazăr a reușit un nou coș spectaculos după o acțiune de pick-and-roll cu Oprean. Nicoară a lovit primul pentru roș-albaștri. Lazăr a continuat evoluția excelentă și a dus scorul la 29-13. Vragovic si Jovanovic au adus sapte puncte consecutive și i-au obligat pe marinari să ceară timp de odihnă. Natesan a dus run-ul la 11-0 și tabela indica 29-24. Tot Natesan a redus diferența la o posesie cu o reușită de afară. Johnson a replicat prin același procedeu și a stabilit scorul la pauza mare: 34-29.

A doua jumătate a debutat cu tripla lui Cebasek. Djuric și Johnson au continuat recitalul triplelor și tabela indica 40-34. A urmat un run de 5-0 al gazdelor care se distanțau la nouă lungimi. Farr a redus deficitul de pe tabelă și scorul era 45-38. Rhodes a majorat diferența cu patru puncte consecutive, iar datorită lui, avansul Gladiatorilor din Tomis devenea de 10 lungimi (53-43). Jovanovic a reușit să reducă deficitul de pe tabelă cu un and-one, dar înaintea ultimului sfert scorul era 58-48.

Johnson a inaugurat ultimul parțial cu o triplă dificilă. Corpodean a majorat diferența la 15 lungimi cu un coș de la semi-distanță. Vragovic a pornit un run de 7-0 al steliștilor și tabela indica 63-55. Corpodean și Rhodes au replicat cu cinci puncte consecutive. Gazdele au păstrat inițiativa și în cele din urmă au reușit să se impună cu 81-70.

Mario Lazăr a fost omul meciului și a fost aproape să bifeze un double-double (16 puncte și 9 recuperări). Jarrid Rhodes a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 intercepții, în timp ce Nate Johnson a înscris 18 puncte. De partea cealaltă, Peter Olisemeka a ieșit la rampă cu 14 puncte și 9 reuperări.

În următoarea etapă, CSM Constanța va sta pentru a primi vizita lui CSM Galați peste două săptămâni. Steaua București va juca tot cu CSM Galați, dar săptămâna viitoare.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!