Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța vizează prima victorie din noul an în fața lui CSM Focșani

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.01.2023

CSM Constanța vizează prima victorie din noul an în fața lui CSM Focșani

CSM Constanța joacă primul meci din noul an pe teren propriu, împotriva celor de la CSM Focșani. Disputa va avea loc joi, 5 ianuarie, de la ora 19:30. Dobrogenii au un bilanț de 5-4 la ora partidei, pe când adversarii lor se situează la 2-9.

Marinarii au organizat turneul Grupei B al Cupei României la finalul anului 2022 și l-au încheiat cu un bilanț perfect. Formația pregătită de Alexandru Olteanu a trecut în primul meci de Laguna București, cu scorul de 99-71, iar apoi a învins-o pe SCM U Craiova cu 78-77.

După ce au suferit două eșecuri consecutive cu SCM Timișoara și Dinamo București, Gladiatorii din Tomis s-au redresat și au ajuns la patru victorii consecutive în toate competițiile. Două dintre ele au venit în Cupa României, pe când celelalte două în campionat.

Gruparea de pe malul Mării Negre a trecut la 11 puncte (81-70) de CSA Steaua București, după care s-a revanșat pe terenul celor de la CSM Galați pentru eșecul din partida tur și s-a impus cu scorul de 94-81

Nate Johnson este cel mai bun marcator al echipei și totodată al campionatului, cu o medie de 21.4 puncte pe meci. Egidijus Mockevicius (8.4 recuperări pe meci) și Vytenis Cizauskas (6.6 pase decisive pe meci) ocupă și ei poziții fruntașe în ierarhiile principale de statistică.

De cealaltă parte, CSM Focșani ocupă penultimul loc în Conferința B. Vrâncenii au un bilanț de 2-9 și nu au mai câștigat de o lună și jumătate, de la succesul de pe teren propriu cu Laguna București.

În acest sens, gruparea lui Mihai Petruț a efectuat două transferuri în pauza de anul nou. Jordan Swopshire va juca în tricoul Focșaniului, după ce în sezonul trecut a fost jucătorul lui Rapid București. Myles Thomas, fost jucător la KB Rahoveci, va evolua și el sub comanda lui Petruț.

Cu toate acestea, echipa s-a despărțit de Monyea Pratt și Brandon Austin, doi dintre cei mai valoroși jucători ai echipei în debutul stagiunii. Ei au contribuit decisiv la victoria din etapa a doua a echipei în fața lui Dinamo București, fiind cei mai buni doi marcatori ai acelei încleștări. În meciul tur de la Focșani din etapa a patra, constănțenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu 74-63.

Disputa dintre CSM Constanța și CSM Focșani are loc joi, 5 ianuarie, de la ora 19:30 și va putea fi urmărită în exclusivitate pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!