Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a învins clar pe BC Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
19.01.2018

csm csu oradea bc mures

CSM CSU Oradea a reușit o victorie clară în partida cu BC Mureș din etapa a XV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 108-55.

Cristian Achim a decis să înceapă meciul în formula Nicolescu, Pasalic, Valeika, Richard, Milosevic. De partea cealaltă, Szaszgaspar a început cu Steff, Stăncuț, Santa, Engi Rosenfeld și Gîrbea.

Partida a fost dominată de la un cap la altul de către bihoreni. CSM CSU Oradea a reușit să câștige primul sfert 35-18, 16 dintre puncte fiind marcate de către Bobe Nicolescu. În sfertul al doilea tot Oradea s-a impus cu 25-13, de data asta cu Țibârnă în prim plan, care a reușit 12 puncte. Astfel, bihorenii au intrat la cabine cu un avantaj de 29 de puncte, scor 60-31. Gazdele nu au ridicat piciorul de pe accelerație nici în sfertul al treilea, pe care l-au câștigat cu 23-10. Oradea avea să atingă suta de puncte după reușitele lui Gavrilă. Scorul final a fost stabilit de Andrei Mandache, 108-55.  

De remarcat că la CSM CSU Oradea a debutat și tânărul Tudor Fometescu. Totodată, de la BC Mureș, echipă cu grave probleme financiare, au lipsit și ultimii doi străini, suedezii Dino Pita și Jonathan Person.

Bobe Nicolescu a fost cel mai bun marcator al lui Oradea, cu 21 de puncte și 8 recuperări. Goran Gajovic și Bogdan Țibîrnă au reușit câte 14 puncte fiecare. De partea cealaltă veteranul Santa a adunat 16 pct și 9 recuperări, în timp ce Tudor Gîrbea a înscris 10 puncte.

Cu această victorie CSM CSU Oradea ajunge la 10 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce BC Mureș coboară la 5 victorii cu 8 înfrângeri.

Etapa viitoare bihorenii vor juca cu Phoenix Galați, în timp ce BC Mureș primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Roby Boroș

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Átitica.....
    Fára Comentarii!!!?

    cu 6 ani în urmă (19.01.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Un comment care se doreste sa fie "decat" pt experti...

    Kariniauskas azi, ala care nu are mana deloc, are 100% la toate aruncarile..3/3 la 3 pct(!!!) si 2 la 2 pct. Nu aduc aminte de cosurile de 3 si din stop sut de anul trecut din finala si altele, dar vroiam sa subliniez acest aspect statistic al zilei.

    cu 6 ani în urmă (19.01.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Kariniauskas arată intr-adevăr o formă deosebita la Oradea, dar să-l vedem cum se descurcă cu adversari mai de calibru. E clar că are potential, important e să găsească locul unde să-l poată exploata la maxim, iar până acum pare să-l fi găsit.

      cu 6 ani în urmă (20.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!