Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câştigă derby-ul cu U-BT Cluj

CSM CSU Oradea câştigă derby-ul cu U-BT Cluj

CSM CSU Oradea reuşeşte o victorie importantă pe teren propriu în derby-ul cu U-BT Cluj, scor 83-77, pe teren propriu, în turneul 14 al LNBM.

U-BT Cluj a început meciul cu Guzman, Tarolis, Stipanovic, Vida şi Richard. Oradea i-a avut în primul cinci pe Watson, Fometescu, Holt, Zekovic şi Valeika.

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat. Niciuna dintre echipe nu a reuşit să se distanţeze la mai mult de patru puncte. Bobo Baciu a pus ultimele puncte ale sfertului, după un assist al lui Aaron Broussard, scor 22-20. Garlon Green a deschis sfertul secund cu o triplă. Sfertul a fost echilibrat până la minutul 8, când Stipanovic a redus din nou diferenţa la două puncte (35-37). Oradea a încheiat însă prima repriză cu un parţial de 10-0 (47-35).

U-BT Cluj a început cursa de urmărire în sfertul 3. După dunk ul lui Tudor Fometescu, care a dus scorul la 51-39, U-BT a marcat 8 puncte consecutive. Mai mult, graţie lui Marquis Wright aveau chiar să preia şi conducerea (62-61). Nu a durat însă prea mult, pentru că Moore a stabilit scorul în sfertul trei la 63-62.

Oradea a deschis mai bine ultimul sfert, cu 6 puncte consecutive, iar după reuşita lui Holt, bihorenii se duceau la 11 puncte (78-67) cu 3:45 rămas de jucat din meci. Însă clujenii, antrenaţi la acest meci de Dusko Vujosevic, au reuşit încă o revenire de senzaţie. Tarolis a înscris o triplă, iar după un and-one al lui Justin Edwards, U-BT ajungea la 2 puncte de Oradea cu 30 de secunde rămase de jucat, scor 79-77. Edwards a fost foarte aproape de o intercepţie la Broussard, în apropierea coşului Oradiei, dar arbitrii au fluierat fault. În cele din urmă bihorenii şi-au asigurat liniştea de la nivelul liniei de fault şi au câştigat cu 83-77.

Aaron Broussard a marcat 14 puncte, cu 9 pase decisive şi 5 recuperări. Tudor Fometescu şi Dragan Zekovic au avut câte 11 puncte, în timp ce Cătălin Baciu şi Stephen Holt au marcat fiecare câte 10 puncte. De partea cealaltă, Andrija Stipanovic a înscris 18 puncte, Tarolis 14 puncte, Edwards 13 şi Patrick Richard a adunat un double-double cu 11 puncte şi 11 recuperări.

După acest meci CSM CSU Oradea ajunge la 19-5, în timp ce U-BT Cluj are 22-3.

Bihorenii mai au de jucat două meciuri, cu CSA Steaua (vineri, 7 mai, ora 19:45) şi CSM Galaţi (10 mai), în timp ce U-BT Cluj va întâlni vineri SCM Timişoara, de la ora 16:45.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

17 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    Era de asteptat aceasta infrangere si sincer mi s-a parut un meci in care ne-o preocupat mai mult albitrii in loc sa incercam sa ne vedem de treaba si sa imbunatatim jocul.
    Pe de alta parte trebuie sa mentionez ca ma asteptam la o infrangere mult mai drastica. Ma surprinde ca Oradea nu ne-a batut mai rau avand in vedere ca nu prea am jucat mare lucru.

    Un lucru e tot mai clar: cu rotatia asta asa de scurta sub panou nu avem sanse sa o batem pe oradea, sibiu sau voluntari intr-o finala. Stipanovic deja e epuizat si se vede ca i se acorda multa atentie de catre echipa adversa. Se vede ca Santa e mai mult pentru antrenamente, iar Grasu inca e tanar si mi se pare ca in ultima vreme nu i s-a mai oferit aceiasi incredere ca la inceput.
    In forma asta, Petrica e cam 60% din ce a fost sezonul trecut. Wright nu e un transfer reusit. E bun, dar nu e pentru stilul de joc pe care il vrea maestru/maestrii (cine stie cati sunt? 1?2?3?) echipei.

    Dusko pe banca? Hmm.. cum zicea si @studentU e pur si simplu un statement nimic mai mult.

    Titlul e departe de malul Somesului la jocul pe care il avem acum.

    cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Înfrângere...
      ...am fost un pic îngândurat aflând că va sta Dule pe bancă, fiindcă mă gândeam că poate nu va dori să cedeze meciul... m-am liniștit la începutul în sfertului 4.

      Noi n-aveam niciun interes să câștigăm azi, dimpotrivă. Deocamdată rezultatele arată bine pentru noi.

      Altfel, am înțeles tot ce era de înțeles din sfertul 3, din agitația de pe banca Oradiei și din pașii lungi și sprinteni de la sfârșit ai lui Achim.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Interes
      De ce dimpotrivă? Dacă bătea Clujul , Oradea termina pe 3. Asa termina pe 2. În ambele situații poate întâlni Clujul doar în finala.
      Pe mine m-a surprins ca au jucat toți titularii și a fost foarte mare consum fizic. Puteau apare ușor accidentări.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      "În ambele situații poate întâlni Clujul doar în finala"
      Nu chiar... se joacă așa:

      [ (1 vs 8) vs (3 vs 6) ] vs [ (2 vs 7) vs (4 vs 5) ]

      Titularii au jucat pentru că au nevie de meciuri în picioare... chestia asta cu bule nu ne-a ajutat să intrăm în ritm, să simtă jucătorii presiunea de care au nevoie, cred eu... + problema cu PG + (re)accidentarea lui Zganec... dar e ok, eu zic că începem bine playoff-ul.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • Benjamin:

      Hmm..
      Oare nu cumva e asa? Intreb pt ca sunt si eu curios sa stiu cum e.
      [(1 vs 8) vs (4 vs 5)] vs [(2 vs 7) vs (3 vs 6)]

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @Benjamin - ”Oare nu cumva e asa?”
      Ba da, cred că ai dreptate tu... am mai avut discuția asta cu cineva în 2019 și atunci a fost cum zici tu (eu spusesem, greșit, tot ca și acum).

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca gentwo:

      Așa e
      Cum spune Benjamin. Mă gândeam eu, așa e de când mă știu sistemul. Deci oricum ar fi, Oradea doar în finală. Deși mă tem că la cum se prezintă echipa în momentul de față, nu o să vedem finala.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    ingrijorator
    Mai ingrijorator mi se pare lipsa de scheme/combinatii din ultima perioada 13 AS azi, 12 cu Craiova (fata de media de 21 per meci). Daca scaderea procentajelor la aruncari poti sa o pui pe seama unei lipse de concentrare (chiar daca e inadmisibila), nu inteleg de ce nu mai jucam cu tinerii sau de ce nu mai vad scheme clare. Si de ce jucam atat de prost in ultimul sfert - 10 pct cu Pitesti, 15 pct cu Oradea.... o fi de la pariuri?

    cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      "de ce nu mai vad scheme clare"
      Eu am văzut câteva... e drept, puține dar noi... plus că n-au mai repetat unele dintre cele pe care le știam... dar nu știu dacă ar fi fost cazul azi să vedem scheme la noi... cred că mult mai importante au fost schemele Oradiei.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Perfect de acord. Asta e o problema vesnica: lipsa de scheme.
      Credeam ca o sa se mai schimbe lucrurile cu Dule. Ideea e ca toate echipele au un roleplayer care acapareaza mingea atunci cand e cazul (petrica a indeplinit bine sezonul trecut acest rol, dar anul asta nu prea) insa mi se pare ca noi abuzam de ideea asta. Pt noi e un fel de lipsa de idei in atac si de multe ori se termina cu un jucator care isi asuma aruncarea sau patrunderea. Baiul si mai mare e ca in ultimee meciuri cam nimeni nu si-a asumat aruncari.

      Am sesizat un aspect interesant azi cu Dule pe banca: schimba super rapid jucatorii, indiferent cine era cel care gresea (mai putin pe Stipe si Donatas carora nu prea ai ce sa le reprosezi si care oricum nu au ‘concurenta’ pe post). Pe alocuri mi-a lasat un pic impresia ca nu e adeptul jocului pe care il are Wright ca si pg

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca gentwo:

      Dule
      Consider că dacă ar fi fost în putere și ar fi putut să coordoneze activitatea echipei de la cap la coadă, altfel ar fi stat treaba. Inclusiv în alegerea jucătorilor. Mi se pare că cel puțin până acum, rolul lui a fost mai mult decorativ.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Antrenor
      Nu pun la îndoială valoarea lui Vujosevic dar sincer mie nu mi-a plăcut atitudinea lui aseară. Pare un pic cam "distantat" de jucători. Chiar și schimbările foarte rapide, la prima greșeală. Știu ca el a fost obișnuit cu jucători mari, ambițioși, pe care o schimbare rapida ii ambiționează, dar nu cred ca e tot timpul cazul la noi. Mai degrabă ii demoralizeaza și o sa înceapă sa le fie frica sa-si asume. Un alt aspect e și ca după ce ca ii schimba ii și ignora când vin pe banca. Doar Pintea dădea mana cu ei. Nu l-am văzut deloc sa meargă și sa vorbească cu unul dintre ei (aici înțeleg pt ca e vorba de limba). Spun toate astea pt ca eu un fan al lui Obradovic (antrenor legendar ca și Vujosevic) și am văzut cum procedează acesta. Chiar dacă e mai coleric și își cearta des jucătorii, tot timpul vorbește cu ei, le explica ce au greșit și apoi ii încurajează. Cu ce rămâne săracul Grasu după meciul de aseară? Unul dintre cei mai promițători tineri jucători din tara!
      În concluzie, mie nu mi-a plăcut aseară Vujosevic.
      Office topic - greu pt Pintea aseară. De fiecare data când vorbea Vujosevic pe banca cu el, aproba. Chit ca acesta vorbea sarbeste (sau poate a învățat și sârbă Pintea).

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • Benjamin:

      Dule
      Cred ca e pripit sa tragem concluzii cu privire la Dule, antrenorul principal. E clar ca are un impact pozitiv, dar poate e prea putin vizibil fata de ce ne asteptam. Cred ca se implica la echipa mare, dar mai mult la nivel de observatie nu neaparat coordoneaza el antenamentele sau isi impune enorm de mult stilul de joc.
      Atat anul trecut cat si sezonul acesta, parerea mea e ca Dule si-a ales 2-3 jucatori max pe care se poate baza si care sunt pe stilul lui (planinic/stipe, donatas, zganec) iar in rest cred ca a fost free will pentru silva&co. Acest lucru mi se pare ca a fost vizibil si la meciul de ieri in care nimeni nu juca ce-i place lui. Pe langa cei mentionati, Petrica e un transfer reusit, dar in rest nu pot sa zic ca am facut treaba puna dpdv al transferurilor de cand il avem pe Dule.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca gentwo:

      Benjamin
      Dacă ai dreptate în legătură cu jucătorii aleși, atunci se poate spune că se vede mâna lui Dule. Sincer, Stipa și Doni sunt niște jucători dispuși la efort, care sunt utili echipei, cum îi place lui Dule. Legat de Petrică, cred că se trage cam mult de el să fie PG când el clar e un SG cu valențe de PG. Legat de restul jucătorilor, nu pot să zic că îmi place vreunul prea mult, sincer îl preferam pe Ate de anul trecut, un jucător defensiv foarte bun. Am văzut atât la Wright, cât și la Edwards, aruncări foarte hazardate care nici măcar nu loveau inelul. Guzman, din punctul meu de vedere, este un transfer mai reușit decât ceilalți 2. Aș prefera să văd la echipă mai puține individualități și mai mult efort depus.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Dusko,
    o lovitura de imagine si atat . Isi trateaza boala la Cluj si ne laudam ca ce mare antrenor avem . Asa cum de fiecare data , inainte de un nou sezon, trambitam ce lot super avem si vrem toate trofeele, bla, bla, bla . Altii tac si fac . Ma mira doar apatia BT-ului , ma asteptam ca la banii investiti sa aiba niste pretentii si sa ia niste masuri , dar nu se intampla nimic, se tyt repeta an de an acelasi scenariu trist pt noi .

    cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Eu cred ca BT nu masoara impactul investitiei la echipa de baschet in titluri de campioni. Obiectivele lor sunt diferite; ei investesc bani in comunitate, iar cu sau fara titluri, echipa de baschet si Academia de juniori asigura acest impact si certifica implicarea bancii in viata comunitatii locale. Atata timp cat echipele vor fi mereu sus (chiar daca nu mereu nr.1), banca e multumita.

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      de acord
      cam asta voiam si eu sa zic, modelul de business probabil ca nu are la baza neaparat locul 1 ci impactul la nivel de comuniate, cate lume vine la sala, are copilul la academia de baschet U-BT si-si face si card sau credit la BT :))

      cu 2 ani în urmă (07.05.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!