Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, cel mai bun procentaj de două puncte din ultimii 15 ani

CSM CSU Oradea, cel mai bun procentaj de două puncte din ultimii 15 ani

CSM CSU Oradea a reușit să câștige clar duelul din etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu CSM Constanța, 98-79 în Oradea Arena, meciul având și o însemnătate istorică pentru fosta campioană a țării.

„Leii roșii” au încheiat cu 23 de aruncări bune din 25 de încercări la două puncte, pentru 92% procentaj la final, cifră cu care au intrat în istoria campionatului de când există evidența statistică pe frbaschet.ro.

Pe lângă acest procentaj incredibil, merită notat și faptul că Oradea nu a ratat deloc în repriza secundă la aruncările de două puncte, după ce la pauză avea 75% (16/18). Mai mult, toți cei cinci jucători aflați în double figures la final au fost fără greșeală la două puncte, ei contribuind pentru 19/19.

Mark Ogden, Erick Neal și Cătălin Baciu și-au asumat cele mai multe aruncări din interiorul arcului de cerc în acest duel cu CSM Constanța, primul 6, iar cei doi din urmă câte 5.

Precedentul record la procentajul aruncărilor de două puncte reușite era de 91.67% și îi aparținea din sezonul 2018/2019 celor de la CSM Sighetu Marmației. Această performanță s-a reușit într-un duel cu CSM VSKC Miercurea Ciuc în Grupa Albastră, cu 22/24 la două puncte. Ciucanii au avut la rândul lor un procentaj excelent în acel joc, 88.89%.

Înainte să atingă acest prag în duelul de sâmbătă seara (19.11) cu dobrogenii, CSM Oradea era formația care deținea recordul din actualul sezon la procentajele de la două puncte, cu 70.97% în fața lui Dinamo București în urmă cu aproape o lună.

CSM Oradea a ajuns la 5-1 bilanț Conferința B după victoria cu CSM Constanța și se pregătește de meciul de pe terenul lui Rilski Sportist în FIBA Europe Cup.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!