Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat cu o victorie împotriva Sibiului

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
13.02.2016

Echipa lui Cristian Achim a terminat sezonul regulat cu o victorie, impunând-se pe teren propriu în fața celor de la CSU Atlassib Sibiu. Primul sfert al meciului a fost echilibrat, dar orădenii s-au desprins pe tabelă încă din actul secund, câștigând la o diferență de 14 puncte: 91 -77 (25-22, 26-19, 22-12, 18-20).

Cristian Achim a început partida cu Mandache, Barac, Lucic, Franklin și Nuhanovic, în vreme ce Dan Fleșeriu i-a trimis pe parchet pe Hardy, Tincu, Harrison, Lalovic și Mijajlovic.

Orădenii și-au adjudecat primul sfert la o diferență de 3 puncte, după ce ambele echipe au alternat la conducere. Barac și Lucic au înscris pentru 5-0, Hardy a marcat pentru 5-2, însă gazdele s-au desprins apoi, fiind la conducere pe tabelă mai bine de jumătate de sfert. Lucrurile s-au schimbat în ultimele patru minute, când Hardy a adus egalarea, 16-16, și imediat după o trimitea pe CSU la conducere. Jocul s-a menținut în continuare echilibrat, însă Markovic și Barac au ajutat-o pe Oradea să câștige sfertul: 25-22.

Jucătorii celor două combatante au înscris de patru ori de la mare distanță în debutul actului secund. Gilbert a restabilit egalitatea, Zupan a dat replica, iar Cioacătă și Paul au continuat recitalul, ducând-o din nou pe CSU la conducere: 28-31. Paul a mărit diferența la cinci lungimi, dar sibienii au slăbit ritmul în defensivă și roș-albaștrii au profitat, trecând la conducere: 37-35. Oradea a făcut 40-35 grație reușitei de la mare distanță a lui Mandache, iar Zupan și Marcovic au scuturat și ei plasa pentru 46-35. Zupan a pus punct celui de-al doilea sfert tot cu un coș de 3 puncte, intrându-se la pauză cu o diferență de 10 puncte: 51-41.  

Oradea a început penultimul sfert cu un run de 5-0, iar CSU a răspuns prin Mijajlvic, care a marcat de două ori  din interiorul semicercului. Roș-albaștrii nu au avut însă niciun fel de emoții, continuând să domine partida. Mandache i-a furat mingea lui Mijajlovic și a înscris pentru 60-45, iar Hardy a răspuns cu un coș marcat prin pătrundere, urmat de un slam dunk reușit după o combinație frumoasă cu Gilbert. Sfertul s-a terminat cu un avantaj considerabil pentru Oradea: 73-57.

Sibienii au avut șansa să întoarcă scorul în actul decisiv, dar au pierdut lupta pe final de meci. Hardy a continuat jocul spectaculos și a marcat de 4 ori, 3 dintre reușite fiind specialitatea lui: slam-dunk-urile.  Reușitele lui Harrison și Cioacătă au apropiat-o pe CSU la 8 puncte, Hardy a înscris încă o dată pentru  78-72, scor înregistrat cu trei minute înainte de final. Apoi, Lucic a înscris de două ori și roș-albaștrii au continuat să mărească diferența, partida terminându-se 91-77.

Șase jucători ai lui Cristian Achim au terminat partida în double-digits. Markovic și Lucic au înscris câte 15 puncte, Nuhanovic 14, Barac și Zupan câte 13, iar Mandache 10.

Cel mai bun marcator al partidei a fost însă Kevin Hardy, americanul din lotul lui CSU Sibiu încheind partida cu cifre impresionante. Hardy a marcat 31 puncte și a reușit 10 recuperări, fiind la cea mai bună prestație a lui în maioul lui CSU Sibiu. Alți doi jucători din lotul lui Dan Fleșeriu au reușit să înscrie peste 10 puncte, fiind vorba de Mijajlovic (12 pt) și Lalovic (11).  

*foto: CSU Fans

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ZapPy :

    Statistici
    Dragilor Barac a avut 17 puncte nu 13. Just saying...

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    Barac
    Excelent "transferul" lui Barac exact inainte de playoff !!!!

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    10/0
    Salutare... meciul 10 castigat consecutiv si nu putem ascunde ca suntem in al noulea cer. Niciodata nu am avut asa constanta in rezultate, totusi in acest "run" nu am jucat cu Mures sau Cluj.

    Cred ca meciul a avut 3 elemente esentiale pentru victorie:
    1. Motivatia cu care Barac a rasplatit faptul ca a fost folosit dupa mult timp. A vrut sa demonstreze ca e jucator util echipei si facut-o foarte bine.
    2. Efortul colectiv care din nou a dat roade atat in atac cat si in aparare.
    3. Sfertul 2 in care am schimbat tactica in aparare de la 1 on 1 la zona match up... sibienii efectiv nu mai stiau ce sa faca in ofensiva, irosind 7 atacuri consecutiv. Pracic au ramas blocati la 35 de puncte aproape 5 minute.

    Ma bucura revenirea lui Bogdan, desi e clar ca mai are de lucru, sper sa ii revina increderea si sa joace din nou cum a facut-o la inceputul sezonului. De asemenea Petrisor a dat primul cos din actiune de cand e la CSM. Poate ca nu e mare lucru, dar cine stie... poate se "dezgheata" si el in cele ce urmeaza.

    Atmosfera a fost exceptionala in sala. Plin ochi cu 30 de minute inaite de start, ca in vremurile bune. Ma bucur mult de prezenta suporterilor sibieni care au contribuit la spectacol intr-un mod extrem de fair play si civilizat. Jos palaria fata de entuziasmul si modul in care si-au sustinut echipa pe tot parcursul meciului si schimbul de amabilitati de la final cu oradenii. Bravo!

    Totusi mai sunt zece etapa pana la play off si mai este mult de jucat. Sper inca odata ca nici acum nu ne-am atins varful de forma si inca putem creste in joc pana la Final 4 si apoi pentru play off.

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Greu
    In mod evident, sezonul acesta Oradea are o echipa foarte puternica si teoretic daca nu apar surprize sau evenimente neprevazute vor juca finala, in opinia mea.
    Ai nostrii practica un baschet placut si muncesc mult raportat la posibilitati, dar continui sa cred ca nu s-a atins maximul, daca diminuam numarul greselilor si a momentelor de cadere, statutul nostru fiind cel de echipa imprevizibila am avea posibilitatea de a furniza surprize.
    De asemenea avand in vedere tineretea lui Hardy si unele antecedente anterioare cu americani, sper ca statisticile nu i se vor urca la cap, iar tinerii jucatori romani au sansa acum sa isi creasca nivelul si sa arate ca pot sa ne ajute in meciurile importante.
    Nu in ultimul rand salut prezenta numaroasa a publicului oradean, asta face sportul mult mai frumos, defapt asta cred ca inseamna o echipa adevarata.

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Oradea
    Frumoasa echipa are Oradea anul acesta si muncitoare. Eu spun ca vor juca finala cu Clujul si vor avea sanse reale sa o castige tinand cont de avantajul terenului propriu. Ar fi o incununare a rezultatelor si investitiilor din ultimii ani de la Oradea. Si Clujul vor fi o nuca tare, ii vad in crestere de forma si probabil vor atinge varful de forma sportiva in aproprierea finalei. La noi la Sibiu, Dan a facut o treaba exelenta cu putini bani, a deoasit cu mult asteptarile si obiectivele, iar de acum totul pt noi este plus, nu avem nimic de pierdut iar daca reusim sa mai castigam 2-3 meciuri in seria 1-6, ar fi cu totul fenomenal. Mult succes in continuare!!!

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Mă bucur pt aceasta victorie dar mai mult mă bucur pt ca a revenit Bogdan. Sper sa revină incet-incet la forma de la începutul sezonului.
    Felicitări și Sibiului, dar se vede ca îi lipsește Kevin. Din păcate Fleseriu spunea ca va lipsi cam o luna ceea ce e mult. Pacat pt ca pana acum este un sezon de excepție pt el.

    cu 8 ani în urmă (14.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    da si nu
    Calota e un super jucator, dar tinde frecvent sa joace singur, sa isi asume mai mult decat poate duce.....cum era Bojovic anul trecut....

    bravo Sibiu!!!

    cu 8 ani în urmă (15.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!