Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea joacă cu CSU Sibiu în ultima etapă a sezonului regulat

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
12.02.2016

Liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea, joacă ultima etapă din sezonul regulat în compania celor de la CSU Atlassib Sibiu. Partida demarează sâmbătă, la ora 19, la sala Antonie Alexe. 

Confruntarea de mâine aduce față în față două combatante calificate în prima grupă valorică. Cu o etapă înainte de finele sezonului, CSM CSU Oradea ocupă fotoliul de lider al LNBM, cu 37 de puncte acumulate în urma a 16 victorii și 5 înfrângeri, iar CSU Sibiu se clasează pe poziția a șasea, cu 34 de puncte, obținute în urma a 13 victorii și 8 înfrângeri. 

În etapa precedentă, roș-albaștrii au obținut o nouă victorie, învingând pe Gaz Metan Mediaș cu scorul de 93-76. Cel mai bun jucător al lui CSM Oradea a fost William Franklin, care a totalizat 18 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive. De partea cealaltă, CSU Sibiu a suferit un eșec în etapa cu numărul XXI, pierzând pe terenul celor de la Dinamo București: 90-78. De notat că sibienii s-au întârit cu un baschetbalist american de 23 de ani, Desharick Guidry, care a jucat pentru prima dată în maioul lui CSU în partida cu Dinamo.

Ultimul duel dintre orădeni și sibieni a avut loc la începutul lunii decembrie, în turul campionatului. Jucătorii lui Cristian Achim s-au impus cu 89-68 în Sala Transilvania din Sibiu, la capătul unui meci în care au condus și cu 23 puncte. CSU Sibiu conduce însă la capitolul confruntări directe, trecându-și în cont 13 victorii în fața orădenilor. Până acum, Oradea a învins de 11 ori Sibiul. 

În ceea ce privește performerii celor două formații, Radovan Markovic este cel mai bun marcator al orădenilor, cu o medie de 13.7 puncte pe meci, în vreme ce din tabăra galben-albastră se distinge Kevin Hardy, cu o medie de 15.2 puncte pe meci. Americanul din lotul lui CSU Sibiu se mai remarcă la capitolele recuperări, cu 7.3 rec/meci și eficiență (19.2 eff. medie). Cel mai eficient jucător și principalul recuperator al lui CSM Oradea este Sean Barnette, cu un indice al eficienței de 16.6 unități și o medie de 7.7 rec/meci. La capitolul assist-uri, William Franklin le-a oferit în medie 5.1 pase decisive pe meci colegilor săi, iar Igor Mijajlovic, din lotul lui CSU Sibiu, are o medie de 4.5 pase decisive/meci. 

Partida dintre CSM CSU Oradea și CSU Atlassib Sibiu va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!