Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea l-a transferat pe Martin Zeno

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.02.2016

Martin Zeno este noul jucător al lui CSM CSU Oradea, după cum anunță site-ul oficial al bihorenilor. Americanul este la primul contact cu baschetul românesc și sosește din Finlanda de la Nilan Bisons, echipă alături de care a evoluat și în Liga VTB.

În vârstă de 30 de ani, Martin Zeno măsoară 1.96 de metri și poate evolua pe pozițiile 1-2-3. Americanul este descris ca un jucător căruia îi place să atace coșul și care dispune de viteză și un fizic puternic.

Până în acest moment al sezonului, Martin Zeno a jucat deja 48 de partide, 23 în Liga VTB și 25 în Finlanda. În Liga VTB, americanul are medii statistice de 15.2 puncte, 4.1 recuperări și 3.8 pase decisive, în timp ce în campionatul Finlandei a totalizat mediide 15.7 puncte, 4.8 recuperăriși 3.8 pase decisive.

În cariera sa, Martin Zeno a mai evoluat la Apoel Nicosia (Cipru), Eric BayHawks (NBA D-League), Marinos de Anzoategui (Venezuela), Nisan Bisons (Finlanda) și Denain ASC Voltaire (Franța). El a absolvit la Texas Tech în 2008, dar nu a fost draftat în NBA.

După legitimarea lui Martin Zeno, CSM CSU Oradea are în lot 8 jucători străini, după Will Franklin, Sean Barnette, Radovan Markovic, Nemanja Barac, Uros Lucic, Miha Zupan și Salih Nuhanovic.

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    V G
    Very Goooood! HAI CSM U Oradea.

    cu 8 ani în urmă (23.02.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sm77 :

    free62
    Oradea joaca prost de cateva meciuri, dar castiga...asta e semn de echipa mare. Cum a facut Achim asta, numai el stie. Cu Tibarna accidentat, cu Popescu plecat, cu Markovic are din ce stiu are vreo 34-35 de ani, cu Mandache care toata viata lui a fost inconstant, fara vreun marcator de exceptie gen Martinic. Cu toate astea a iesit o ehcipa legata care joaca tactic impecabil. Marele risc la Oradea e sa nu fi obosit cumva, sa nu cumva sa se fi fortat nota in aceste meciuri de pana acum. Pt ca echipa are momente ciudate de cadere si lipsa de luciditate in ultima vreme. Oricum daca ne uitam la celelalte, Oradea chiar sta bn. Adica sa fim seriosi, daca excludem meciurile cu Clujul(asta pt ca e o echipa care nu le prieste, exact cum e Mures pt Cluj), echipa asta ar avea 3 infrangeri pana acuma...pana la urma cred ca norocul acestei echipe a fost accidentarea lui Tibarna si aducerea lui Zupan...e ciudat, dar cam asa se arata.

    cu 8 ani în urmă (23.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Super
    Baiatul asta e chiar foarte bun, o alternativa sanatoasa la Troupe, abia astept sa-l vad.

    cu 8 ani în urmă (23.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Campionat
    Pare bun transferul.Anul asta avem in sfarsit un an echilibrat unde asesoft nu ii favorită certa.
    Cred ca orice echipa din primele 6 poate sa castige, poate mai putin Sibiu, dar care oricum are un cuvant de spus.

    cu 8 ani în urmă (23.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    E normal ca Oradea să aibă echipă din cel puțin două motive f simple :
    1. Joacă de f mult timp împreună... Mă refer la nucleul de jucători și antrenorul
    2. Au bani...o spune și acest transfer...

    cu 8 ani în urmă (23.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Oradea
    M-a surprins total acest transfer. Bugetul era clar depășit. Singura explicație ar fi ca parcursul excelent din acest sezon au atras sponsori noi pe lânga echipa. S-a mai întâmplat acest lucru acum 3 sezoane. Oricum felicitări conducerii pt ca știm cât de greu e sa găsești sponsori , vezi Energia, Timișoara, Mediaș.

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Corect
      Deși mie îmi place foarte mult Sibiul și as vrea sa ajungă cât mai sus. Ar merita chiar și numai pt suporteri. Și la Oradea e atmosfera frumoasa dar la Sibiu e ceva special.

      cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Zeno
      Poate vor renunta la un jucator sa mai atenueze diferenta, in mod normal Barac sau Nuhanovic care sunt depasiti de situatie cand joaca constant. Ma plangeam zilele trecute de lipsa unui Swingman care sa acopere 1-2-3, pentru ca nu ne putem baza pe Petrisor, iata ca ne-au surprins placut.

      cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      jucatori
      Barac si Salih sunt jucatorii straini cu cele mai mici salarii deci nu prea ajuta. Referitor la Salih nu cred ca ne permitem sa-l pierdem pt ca Bogdan inca nu e refacut iar Miha joaca conjunctural 5, lui i se potriveste mult mai bine 4.

      cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Transfer interesant...
    Salutare... cu siguranta acest transfer este o reactie pozitiva la performanta... si anume "ne dorim o performanta si mai buna". E clar ca efortul bugetar este semnificativ si probabil oportunitatea buna pentru finalul de sezon a motivat gestionarii clubului in realizarea acestui efort.

    Martin arata excelent pe hartie insa eu imi pun doua intrebari:
    1. Cat de oportun e sa aduci un scorer care intr-o echipa nu foarte recunoscuta e cel mai bun, in conditiile in care ai o echipa unde efortul colectiv primeaza si deja ai scoreri?
    2. Cat de bine se va integra in sistemul echipei, care e deja creat si da roade? Miha a reusit, Petrisor nu... Martin?

    Daca nu vom renunta la nimeni din lot si nu vor fi accidentari cred ca jucatorii care nu vor fi pe foaie cel mai des vor fi Barac si Lucic.

    Welcome Z!

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Probleme
      Nu prea vad probleme in acest transfer din cateva motive foarte simple. E un scorer, cum spui tu, dar e si un jucator de creatie la pozitia 1, deci il poate lejer odihni pe Will fara sa mai avem emotii pentru cele 7-8 minute cand intra Petrisor pe parchet. In alta ordine de idei, in tranzitie ii poate permite si lui Sean mai multe minute la pozitia 4, deci mie mi se pare ca degreveaza niste jucatori de sarcinile exacte de pe foaie si poate fi jucatorul mult dorit care sa ne dea un impuls prin care nu ne mai pierdem cu firea in sfertul 3 sau 4 si pierdem avantaje de 10-12 puncte. Sper sa care echipa dupa el si sa demonstreze de ce a venit. In final, nu vad de ce am mai tine de Barac dupa aducerea lui Zeno, chiar daca are un salariu relativ mic, nu cred ca-i convine sa fie al doilea strain de antrenament.

      cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Energia
      Si sa nu uitam ca Troupe tocmai s-a inteles cu Steaua, deci aveam nevoie si noi de un transfer de rasunet.

      cu 8 ani în urmă (24.02.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    transfer
    Miha e reusit sa se integreze pt ca e jucator.Petrisor.....Punem semnul egalitatii intre ei ?! Intotdeauna e binevenit un jucator bun.Cum pina la playoff mai e, a fost adus la momentul potrivit as spune.

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Jucatori
    Nu jucãtorii strãini dau probleme antrenorului la o echipã. Un antrenor mai repede ar trebuie sã gãseascã jucãtori (aproape de performantele jucãtorilor strãini) cu cetãtenie românã( pe toate posturile.) la acest capitol suferã multe echipe din campionat.

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!