Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea mizează pe o sală plină la meciul cu U-BT

CSM CSU Oradea mizează pe o sală plină la meciul cu U-BT

CSM Oradea a decis să mizeze pe o sală plină la meciul 3 și un eventual meci 4 al finalei LNBM. 

Pentru a realiza acest lucru, clubul bihorean a decis să permită accesul în Arena Antonio Alexe doar următoarelor persoane: 

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează în centrul de vaccinare organizat în parcarea Arenei Antonio Alexe special pentru acest eveniment. Persoanele care aleg să se vaccineze în alt centru de vaccinare nu vor beneficia de acces în sală pentru meci/meciuri.

C. Copiii sub 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces în sală fără rezervarea locului.

D. Copiii cu vârstă între 4 și 18 ani trebuie testați anti-COVID 19 și au acces în sală pe baza biletului rezervat (pentru abonați) sau achiziționat (pentru cei care nu au avut abonament în sezonul 2019/20).

Șerban Sere a ținut să ofere o serie de lămuri privind condițiile prin care se face accesul la următorul meci al finalei cu U-BT Cluj-Napoca. Astfel, referitor la faptul că persoanele care se vaccinează la centru organizat în parcarea Arenei Antonio Alexe nu sunt nevoite să respecte schema completă de vaccinare, directorul clubului CSM Oradea menționează următoarele: 

Suntem bucuroși că ne întoarcem în propria noastră sală și vom avea posibilitatea de a avea publicul în tribune, pentru prima dată după mai bine de un an. Acesta ne-a lipsit enorm pe tot parcursul acestui sezon competițional, motiv pentru care doresc să le transmit următorul mesaj.

Scopul nostru ca și club este să avem un număr cât mai mare de suporteri în tribune. Parcurgem anumite vremuri care limitează acest lucru. În momentul în care normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus au permis accesul publicului în tribune am contactat autoritățile și am organizat o ședință de lucru. Pe baza discuțiilor cu reprezentanții acestora, respectiv în conformitate cu actualele normative am avut de ales între a permite accesul la 25% din capacitatea sălii cu participarea persoanelor vaccinate, dar și pe bază de test, respectiv 100% din capacitatea sălii, însă condiționat de faptul că este permis accesul exclusiv al persoanelor adulte vaccinate.

Nu am luat o decizie pe care am dorit-o ci am ales una dintre variantele pe care le aveam la dispoziție și care este legală. Considerăm că am făcut maximul posibil în condițiile date, oferind posibilitatea unui număr mai mare de spectatori în tribune. Clubul nostru a optat pentru varianta a 2-a, cea cu capacitate maximă, în condițiile descrise de actul normativ în vigoare. Scopul nostru este de a respecta fanii și de a-i avea în deplină siguranță alături de echipa lor favorită.

Totodată am făcut demersuri pentru a organiza un centru de vaccinare pentru persoanele care nu au făcut vaccinul până la această oră și pe baza informațiilor obținute de la autorități ni s-a comunicat că acestor persoane li se va permite accesul în sală. Organizarea acestui centru de vaccinare are scopul de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să aibă posibilitatea de a asista la meciul/meciurile echipei noastre.

Aș mai preciza faptul că CSM Oradea nu poate să ia alte decizii sau să implementeze alte reguli decât îi permite actul normativ în vigoare. Ne pare rău că parcurgem aceste vremuri și regretăm că nu putem să avem alături de noi toate persoanele care și-ar fi dorit și care fără îndoială ar fi meritat să fie în sală.

Suporterii care doresc să fie aproape de echipă, dar nu pot să fie în sală din cauza acestor măsuri sunt invitați pe platoul din fața Arenei Antonio Alexe, acolo unde va fi instalat un ecran de mari dimensiuni pe care va fi transmis meciul de marți și dacă va fi nevoie meciul de joi.

În aceste condiții, urmează ca meciul programat marți, 15 iunie, să fie primul meci din actuala ediție a LNBM cu 100% din capacitatea sălii, ceea ce pentru Arena Antonio Alexe din Oradea înseamnă 2.500 de persoane. 

*foto: facebook/ CSM Oradea

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Ce conține vaccinul?
    Pentru orădeni, șansa unei săli arhipline, a unei atmosfere ca-n good old times, o finală adevărată cu public nu cu conspiraționiști cu adeverință. Vestea bună pentru clujeni, pentru Emil Boc și pentru Arafat este aceea că la ultimul meci al finalei vor crește cifrele vaccinaților din Cluj Napoca cam cu 5000 de doritori de spectacol normal, de întoarcere la drumul cel bun...

    cu 2 ani în urmă (14.06.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    mmm
    "Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare." SAU "Totodată am făcut demersuri pentru a organiza un centru de vaccinare pentru persoanele care nu au făcut vaccinul până la această oră și pe baza informațiilor obținute de la autorități ni s-a comunicat că acestor persoane li se va permite accesul în sală. Organizarea acestui centru de vaccinare are scopul de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să aibă posibilitatea de a asista la meciul/meciurile echipei noastre." - par 2 chestii diferite. Sau cum ?

    cu 2 ani în urmă (14.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      vaccinare
      Dar, sunt 2 variante: ori te-ai vaccinat acum min 10 zile, ori faci un test si te vaccinezi acolo - desi nu e acelasi lucrcu. Mai mult, ce faci cu cei care nu au 10 zile de la rapel? ii pui sa mai faca odata vaccinul??

      cu 2 ani în urmă (14.06.2021)
    Raspunde
  • Silvois :

    De-ale finalei
    Domnu Malone, fina sugestia ca finala ar ajunge la meciul decisiv, dar tot sarmul dumneavoastra nu cred ca ajunge pentru a duce finala acolo, in primele doua meciuri U a fost net superioara, per ansamblu. Dar, de vaccinat, vaccinati-va, dragi oradeni,va va fi oricum de folos pentru campionatul viitor!

    cu 2 ani în urmă (14.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!