Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea o învinge pe U-BT Cluj-Napoca în meciul retur din LNBM

CSM CSU Oradea o învinge pe U-BT Cluj-Napoca în meciul retur din LNBM

Sâmbătă, 14 decembrie, în Arena Antonio Alexe, a avut loc confruntarea dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca din cadrul etapei a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația gazdă a evoluat excelent, atât în apărare cât și în atac, și s-a impus cu 82-74.

Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Alin Faur. Comisarul delegat din partea Federației Române de Baschet a fost Marian Oprea.

Gazdele au început foarte bine meciul marcând prin Giordan Watson și apoi prin Arturas Valeika, care a obținut un fault antisportiv. După două atacuri nereușite, alb-negrii au marcat primele puncte prin pivotul Darko Planinic. Orădenii au continuat să arunce cu o precizie deosebită și la jumătatea actului inaugural scorul era 16-9 pentru CSM CSU Oradea. Un moment important al primului sfert a fost reprezentat de intrarea lui Bobe Nicolescu pe teren, jucător ce și-a revenit după o accidentare severă. Acesta a marcat imediat un coș de la distanță și campionii și-au menținut avantajul. În cele din urmă, primele zece minute s-au încheiat cu scorul de 26-20 pentru Leii-Roșii.

Debutul sfertului al doilea a fost ceva mai echilibrat și, cu șase minute rămase până la pauză, U-BT Cluj-Napoca s-a apropiat la un punct: 30-29. Principalii remarcați în această perioadă au fost Sean Barnette, pentru gazde, și Donatas Tarolis și Kerron Johnson, pentru oaspeți. De asemenea, clujenii au prestat o apărare mult mai agresivă, bazată pe colectiv, și au reușit astfel să reintre în derby. După o scurtă perioadă controlată de oaspeți, gazdele au revenit în avantaj grație lui Arturas Valeika care a finalizat un alley-oop. Odată cu scorul strâns de pe tabelă, tensiunea a început să devină tot mai mare în Arena Antonio Alexe și U-BT a fost sancționată cu greșeală tehnică. Mai târziu, clujenii au primit încă o greșeală tehnică și CSM CSU Oradea a profitat, distanțându-se la cinci puncte la finalul reprizei: 42-37.

Baschetbaliștii lui Cristian Achim au avut un start excelent și în sfertul al treilea pe care l-au început cu un run de 6-2. Patrick Richard și Darko Planinic au mai redus din diferență și U-BT Cluj-Napoca s-a apropiat la două puncte: 50-48. A fost momentul în care tehnicianul echipei gazde a solicitat un timp de odihnă pentru a le da indicațiile necesare elevilor săi. Orădenii au răspuns foarte bine și cel de-al treilea act s-a încheiat cu scorul de 61-55 pentru campioana României.

Patrick Richard a deschis sfertul decisiv cu o aruncare de la distanță dar adversarii au răspuns imediat prin Aaron Broussard care a înscris două stop-șuturi. Timpul de odihnă cerut de Mihai Silvășan nu a avut efect pentru că Giordan Watson a marcat un coș de trei pe sirenă și scorul a devenit 68-58. De partea cealaltă, clujenii nu au renunțat la luptă și după câteva ratări au reușit să se apropie la șase puncte. Pe final, gazdele au arătat o apărare foarte bună și astfel au oprit revenirea oaspeților, câștigând cu 82-74.

Gazdele au avut cinci jucători în double-digits: Kris Richard (18 puncte), Aaron Broussard (15 puncte), Giordan Watson (13 puncte), Arturas Valeika (12 puncte) și Sean Barnette (10 puncte). Pentru oaspeți, s-au remarcat: Patrick Richard (20 de puncte), Darko Planinic (17 puncte) și Kerron Johnson (13 puncte).

Datorită acestui rezultat, CSM CSU Oradea se apropie la un singur punct de U-BT Cluj-Napoca, în clasament, având opt victorii și două înfrângeri. De partea cealaltă, trupa coordonată de Dusko Vujosevic este la prima înfrângere stagională și rămâne liderul LNBM.

Pentru ambele formații, urmează câte un joc în FIBA Europe Cup. CSM CSU Oradea primește vizita lui Ironi Ness Ziona, în timp ce U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui Tsmoki Minsk.

*foto: Manases Sandor/fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    felicitari
    Oradiei. Au reactionat ca niste campioni la infrangerea de acum cateva zile. Mai energici si mai bataiosi decat noi. Dar culmea, nu pe "bataie" am pierdut ci pe lipsa de luciditate, niste patrunderi total aiurea pe sf 3 si 4, turnovere la greu, etc. Am intrat in capcana asta a lor de run and gun cumva si asa am tinut o pana la final.
    Nu i rau ca am luat bataie acum. Suntem inca intr-o pozitie f buna, ne mentinem primul loc in clasament cu tot cu dusul rece facut.
    Ne asteapta un nou derby in cupa cu SB. Asa ca, haide U!

    cu 4 ani în urmă (15.12.2019) Raspunde
  • Giorgio :

    DEZGUSTATOR
    Sunt chiar foarte amuzanti acei "ultrasi" din galeria Clujului?Defapt,mini ultrasi.Incearca sa para cine nu sunt.Demn de desene animate.In schimb,Peluza Toni Alexe a fost la inaltime si fair play

    cu 4 ani în urmă (15.12.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    romanii lor, romanii nostri
    La Oradea " romanii " Watson si Richard au marcat impreuna peste 30 de puncte, pe cand la noi Calnicenco 0, Kuti 0, Uta 0 si Vida 2 puncte ( la ei Nicolescu 3 ... ) . Si Zekovici nici n-a jucat . Si in acest an toata lumea ( inclusiv vulpoiul Achim ) ne-a supraevaluat, pt toti va fi un galop de sanatate acest sezon, conform clasamentului aproape asa a si fost, aproape, pt ca destule meciuri le-am castigat pe muchie, deci e / a fost un clasament inselator . deci cum stam cu romanii, statistica de azi e elocventa . In privinta strainilor, am spus de la inceput, ca avem doar doua valori, Richard si Planinic, ceilalti fiind utili, dar departe de a fi determinanti . Si statistica de azi confirma acest lucru, la o aparare buna cum a avut Oradea, doar Richard a corespuns cat de cat la 3 puncte, restul s-a vazut . Chiar daca castigam cumva si azi, cu duo-ul roman Watson-Richard tot Oradea ar fi mare favorita la titlu, noi parca aratam mai bine ca in sezoanele trecute, dar nu suficient de bine ca sa trecem peste Oradea, cel putin dupa parerea mea .

    cu 4 ani în urmă (15.12.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      @vass bela
      Stați ca revine în curând Curry, după părerea mea cel mai important jucător din campionat. Datele problemei se vor schimba...

      cu 4 ani în urmă (15.12.2019)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      bela bacsi...
      ...așadar meciul de miercuri nu contează?

      Dincolo de asta, tu chiar nu observi că singurul scop în viață pentru ”vulpoiul Achim” în meciul de azi a fost să ne contracareze / închidă jocul?... a mers azi, bravo lui, n-o să mai meargă data viitoare. Și nici data următoare. Și nici pe urmă... el a arătat azi maximul din ce poate pe fondul unui joc în care noi am greșit mai mult ca în 3 alte meciuri la un loc. Asta nu e nici pe departe o justificare pentru înfrângere, dar cum zicea colegul studentU - un duș rece care posibil să ne facă mult bine.

      cu 4 ani în urmă (15.12.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    hunter,
    Eu m-am referit strict la campionat ( valabil si pt cupa ), unde Oradea va avea ca si romani pe Watson si Richard . noi avanfdu-l doar pe Calnicenco ca roman senior . Iar strainii de la noi , cum am aratat mai sus, nu contrabalanseaza acest handicap .

    cu 4 ani în urmă (16.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!