Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea pleacă învingătoare de la Târgu Mureș

Paul Olar

Paul Olar
04.03.2016

CSM CSU Oradea continuă parcursul dominant în Liga Națională de baschet masculin. Formația pregătită de Cristian Achim s-a impus în această seară la Târgu Mureș, scor 92-80.

Gazdele încep cu Goran Martinic, Alhaji Mohammed, Goran Gajovic, Aliaksandr Pustahvar și Lazslo Lazar, în timp ce Oradea îi trimite în teren pe Will Franklin, Andrei Mandache, Sean Barnette, Miha Zupan și Salih Nuhanovic.
Startul duelului este unul echilibrat, Oradea distanțându-se mai serios în minutul șase, când Salih Nuhanovic a marcat pentru 12-18. BC Mureș a răspuns cu un furibund parțial de 8-0, la care contribuie Ousmane Barro. Senegalezul contabilizează și ultimele puncte ale sfertului inaugural, 22-19. Situația se menține strânsă și în actul al doilea, însă mureșenii par mai montați. Jurevicius își distanțează colegii în două rânduri la șase puncte grație coșurilor de trei puncte. Totuși, Oradea a limitat distanța până la finalul reprizei și chiar a preluat conducerea, 43-48.

Partea a doua o are în prim plan pe CSM CSU. Deși se află la meciul de debut, Martin Zeno impresionează pe tranziție ofensivă. Americanul aduce o viteză în plus echipei sale și izbutește combinații reușite cu Will Franklin. Aflat la linia de pedeapsă, Zeno își duce colegii la 12 puncte, 43-55. Chiar dacă se zbate prin Alhaji Mohammed sau Laszlo Polyak, BC Mureș nu poate să facă uitat ecartul înregistrat. Astfel, Oradea nu are emoții și obține victoria.

Sean Barnette a totalizat 20 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Will Franklin a reușit 15 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Martin Zeno și Radovan Markovic au adăugat câte 13 puncte fiecare.

În replică, Alhaji Mohammed a pus pe tabelă 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Ousmane Barro a ieșit în evidență prin 16 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri.

*Foto: Roby Boros

22 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Chiar aratam bine. Cu un tibirna in forma maxima avem sanse la event.

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Romanii
    Daca si romanasii nostri s-ar apropia macar de valoarea strainilor din lot, chiar nu am avea emotii. Tibarna apatic, Petrisor foarte moale, Pasca...el atat poate :) si Mandache...f bun, f bataios si insistent, dar uneori inconstant. In rest, prin venirea lui Zeno, care pare un jucator fenomenalll, si forma excelenta a celorlalti, chiar aratam a ....viitoarea echipa campioana ! :)

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    felicitari!
    Oradea a jucat foarte bine si cred ca avea resurse si pentru mai mult. 60% la aruncari (indiferent daca de 2 sau de 3 pct) este impresionant. Romanii de la Oradea au jucat foarte bine si au fost momente cand erau 2 pe teren. Muresul, in formula actuala nu poate emite pretentii mai mari- mai ales psihic.

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Problema la Mures e ca sunt prea multe vedete capat de linie. Martinic sau Mohammed paseaza doar daca nu mai au ce face cu mingea. Sunt curios sa vad noua achizitie dar dupa statistici e un gen de mahommed.

      cu 8 ani în urmă (04.03.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Achim
    Jos palaria, d-nule Achim ! Acum 3-4 ani, in perioada Pesic, Maric, Topcov contestam destul de des deciziile antrenorului oradean. In acest meci a demonstrat ca merita tot respectul. Martinic , 7 pct, Mohammed doar 18 iar Oradea si-a facut jocul, intr-o rotatie de 10 oameni. Chiar cele 7 min in care a jucat Petrisor iar Franklin s-a odihnit nu au fost dezastroase. Interesant si Zeno , eficient si foarte altuist pt un american

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016)
    • CSM CSU Oradea mi:

      asa da
      pe langa victorie cel mai mult ma bucura comentariul tau ( recunosc, sunt fan Cristi Achim).
      iti multumesc

      cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Jcn
    Se confirma cr spuneam, intr-un duel Oradea - Mureș, Oradea e campioana. Se schimba situația când Oradea da de Cluj dar cu accidentarile de acolo tot bihorenii pornesc cu prima sansa.

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Oradea
    Este evident ca are cel mai inchegat joc de echipa,incat,asa cum excelent remarca un moldovean,pana si prezentele obscure ale lui Petrisor si Pasca nu-i dezechilibreaza mecanismul.Felicitari,va invidiez!P.S.Bun bun si Zeno!

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Ce sentiment plăcut! Sezonul ăsta chiar jucam un baschet frumos. Am dominat clar meciul. Cu excepția ultimelor 4 minute din primul sfert, am jucat excepțional. Cu procentaje de 60% la aruncările din acțiune era imposibil sa pierdem. Bravo!
    Muresul suferă pt ca în acest an nu are un lot echilibrat. Are un super-jucător, cam individualist, un pivot extraordinar și cam atât. Fără Fraseniuc, rămân în Lazar și Polyak (sper ca e ok) care cam rămân datori.

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Este pentru prima dată în acest sezon când nu sunt nervos pentru o înfrângere. Echipa a arătat că știe să se apere contra celei mai bune echipe ale campionarului. Chiar dacă ofensiva a scârțâit, totuși parcă aș vedea lumina din capătul tunelului. Într-adevăr, e greu să ai constanță când la fiecare meci ai minim doi jucători care 'reușesc' o contraperformanță greu de egalat. Martinic de exemplu azi a fost de recunoscut, defapt în ultimele meciuri nu mai performează la nivelul lui obișnuit; Pustahvar,... well ... nici el n-a arătat mai nimic azi. Şi lista mai poate continua cu Lázár, care e doar umbra celui din anul trecut. Și totuși, cum am menționat mai sus au existat și note pozitive de unde se poate clădi.

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Asta se cheama baschet
    A fost un joc care se numeste joc de baschet.Cine a urmarit meciul a putut sa observe ca jucatorii cu jocul erau preocupati nu cu alte "treburi".Cand Franklin da "tonul" cu aruncari de 3 puncte (si marcheaza) atunci si echipei ies mai bine schemele si aruncarile.Barnette le are foarte bine din stop si sut cu aruncarile de 2 puncte.Zeno la fel de sigur este cand arunca din stop sut.Miercuri sa vad un meci la fel de bun. Thank You Red Lions.

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    În alte ordine de idei, dacă Oradea reușește să-şi mențină acest nivel până la capăt, este principala favorită la titlu în acest an. O echipă frumoasă, e o plăcere să-i vezi jucând. Felicitări!

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Azi Oradea a fost mai buna, daca se mai juca un meci tot castigam. Primul meci greu castigat fara emotii, si fara caderi in sf.4.
    In rest, suporterii Muresului ca de obicei de nota 10, sa speram ca ne vom intalni in finala F4!

    cu 8 ani în urmă (04.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    The saga continues...
    Salutare... Daca ma intrebau prietenii daca vad CSM pe primul loc in Martie si cu idei de "sanse la titlu" le ziceam sa isi vada de treaba si sa se bucure de victorii si sa nu se supere la infrangeri. De la inceputul acestui an noi doar ne bucuram si sper sa nu ni se urce la cap. Nici echipei (jucatori & staff), nici suporterilor. La baschet nu poti doar sa castigi si cu siguranta ca veni si o infrangere intr-o zi... dar azi nu a fost ziua.

    Nu mi-a placut cum am inceput jocul, mai ales in aparare. Insa ce mi-a placut ca am crescut intensitatea pe parcursul urmatoarelor sferturi, dar nu mai mult decat trebuie.

    Zeno e clar un plus. Prima impresie e buna si sunt curios ce poate face acest jucator complet integrat si cu scheme facute pentru calitatile lui. E un scorer, clar, dar e foarte altruist si a demonstrat asta azi.

    In sfertul patru Zupan parea epuizat si nu am inteles de ce insistase Achim cu el in teren pana la final, dar sunt sigur ca a avut el motive bune.

    Pare ca se formeaza un triunghi al complexelor Oradea-Mures-Cluj care daca persista va avea de castigat doar Steaua. Sa sepram ca nu va persista. Sper mai mult decat orice la victorii cu Steaua si Cluj in urmatoarele etape. In aceste conditii putem juca urmatoarele meciuri in liniste, fara sa fortam accidentari si sa exersam diferite tactici pentru F4 (in special cu doi romani pe teren). Totusi infrangerea va trebui sa vina la un moment dat, sper doar sa nu vina in urmatoarele 8 zile.

    Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    • CSA Steaua București orinoco:

      isoscel
      Ma intreb ce intelegi prin triunghiul complexelor; nu-i normal sa existe un invngator si-un invins? sau ai prefera sa existe o echipa care le bate pe toate, iar aceea, surpriza, sa fie stralucitoarea horadia? Se mai preda logica in liceu?

      cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      orinoco
      fara suparare dar si tu ai facut liceul la fara frecventa, sau asta inseamna sa fii "bucurestean"?? sa te crezi mai special decat oricine.... daca nu intelegi ce spune colegu, crede-ma, la tine e problema, nu la el sau cate ore de logica se face in liceu. iar "sralucitoarea horadea" cum zici tu sa stii ca e chiar stralucitoare, si miercuri o sa o demonstram. te inteleg ca esti frustrat si invidios, pe un public asa frumos, pe o echipa care arata mult mai bine ca a ta( care ar juca cu 10 fani in tribune, daca nu ar fi probleme la sectia de fotbal). mai dute la scoala baiete... :)

      cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca teooo:

      Orinoco
      Daca nu intelegi o afirmatie mai bine intreaba, nu arunca cu noroi. Nu-ti jignea nimeni echipa, era un comentariu bazat pe proverbul "cand doi(trei in acest caz) se bat, al treilea( patrulea aici, adica Steaua) castiga. In triunghiul Oradea-Mures-Cluj toti avem o piatra tare, greu de batut

      cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Eh
      Probabil fusese o reactie la betie, la 5 dimineata, dar de altfel acest specimen intotdeauna are niste comentarii care incaseaza tone de minusuri prin prisma prostiei pe care le contin. "Stralucitoarea horadea" deocamdata executa tot ce misca in LNBM, si urmati voi Miercuri, tare ma tem. In alta ordine de idei se referea la faptul ca noi avem complexul Cluj si Muresul are complexul Oradea. Vezi ca merge bine daca chiar ai logica?

      cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Lamuriri
    Salutare orinoco... Apreciez reactia ta si imi doresc sa nu te supar si pentru asta da-mi voie sa aduc niste lamuriri suplimentare: cand zic "triunghi al complexelor" ma refer la faptul cele 3 echipe mentionate par (si doar par, caci nimic nu e permanent sau perfect in lumea asta) sa isi adjudece victoriile cam in felul urmator: Oradea invinge Muresul de regula, Clujul invinge Oradea de regula si Muresul cam bate la Cluj. E doar un trend observabil in ultima perioada relativ scurta. Astfel, punctele se impart, iar Steaua, daca isi vede de treaba si acumuleaza victorii cu toate cele 3 echipe poate profita de aceasta situatie.

    Nu stiu daca se mai preda logica la liceu caci au trecut foarte multi ani de atunci pentru mine, insa sper ca lamuririle de mai sus sunt suficiente ca sa nu te superi :)

    cu 8 ani în urmă (05.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu sibiu
    Felicit Oradea pentru prestatia avuta,cred ca Muresul cu un alt antrenor , ar avea alta fata.Cit despre viitoarea campioană,cred ca va fi Oradea sau Steaua,nefiind excluse surprizele,stiu eu, Clujul.Cit despre echipa noastra, cred ca daca puteam miza pe încă 2 jucatori, intrăm si noi in carti, dar asa....

    cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Chiar daca detest antrenorul nostru pentru iesirile lui necontrolate in timpul partidelor, pentru care nu gasesc motivele intemeiate si explicatie logica, trebuie sa recunosc, ca tactic este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut in trecutul apropiat.

      Sunt constient ca multi colegi de ai mei, suportei BC Mures, nu sunt de acord cu mine in acest aspect, vrand-solicitand intoarcerea lui Sekulovic, eu sunt de alta parere.

      Ideal ar fi un mixt intre cei doi, primul ... mr.P pentru priceperea lui tactica, iar Sekulovic pentru modul lui unic prin care transmitea daruirea-inversunarea-motivarea catre jucatorii lui.

      Problema consta in faptul ca mr.P mai degraba isi demotiveaza jucatorii, prin manifestarea lui infecta, avand o calitate de psiholog egal cu zero.

      cu 8 ani în urmă (05.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Oradea
    Oradea are tot ce-i trebuie pentru a se impune in acest sezon: continuitatea si competenta la nivelul managementului si antrenorului, lot valoros,sala si suporteri langa echipa.
    Oamenii isi fac treaba de la an la an mai bine.
    #ASASEFACE#

    Noul jucator ofera mai multe optiuni de abordare a meciurilor in functie de adversar,cred ca isi va pune serios amprenta pe jocul echipei in playoff.
    Cum spunea si colegul un moldovean, Achim schimba castigator stilul si jocul, de la Maric-Pesic-Topchov la Oradea de acum...inca o data #ASASEFACE#

    Bafta mai departe

    cu 8 ani în urmă (05.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!