Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea revine pe primul loc după victoria împotriva Mureșului

Paul Olar

Paul Olar
30.03.2016

CSM CSU Oradea a învins miercuri seara pe BC Mureș Târgu Mureș, scor 73-64. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, iar oaspeții nu au putut conta pe o serie de baschetbaliști importanți, printre care Alhaji Mohammed, Goran Gajovic sau Goran Martinic.

În ciuda absențelor, formația antrenată de Audrius Prakuraitis s-a ținut tare și a încheiat actul întâi la doar un punct distanță de orădeni, 15-14. CSM a fost mai inspirată în sfertul secund, Radovan Markovic marcând pentru 26-17. Ulterior, pe finalul reprizei, Martin Zeno și-a desprins colegii la 12 lungimi, 40-28.

Aliaksandr Pustahvar a încercat din răsputeri să o readucă pe BC Mureș în joc, dar fără succes. Salih Nuhanovic a dominat situația sub panou, pe când Radovan Markovic a fost precis din acțiune. Prin urmare, CSM CSU a obținut cele două puncte și a revenit implicit pe prima poziție a clasamentului.

Salih Nuhanovic a totalizat 16 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții. Radovan Markovic a strâns 15 puncte, 2 recuperări și tot atâtea pase decisive. Sean Barnette și Martin Zeno au izbutit câte 10 puncte fiecare.

De partea cealaltă, Aliaksandr Pustahvar a totalizat 27 de puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri. Ousmane Barro a reușit 14 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

*Foto: Roby Boros/CSM CSU Oradea

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Pacat
    Un meci urat, fara ritm, o prestatie jalnica impotriva juniorilor de la Mures. Noroc cu jocul rezultatelor, daca era Mohammed sau Martinic azi eram sub nivelul marii.

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Mures
    Eu ma bucur ca, in sfarsit la Mures au jucat tinerii : Barabasi si Oprea mai mult, Tibarna-junior si Engi cate 5 min. Dupa cum se vede nu s-au facut de ras si au obtinut un rezultat decent la Oradea. Poate ca ar merita mai multe sanse in continuare.

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Fãrã stranieri
    Nu stiu, dacã obtinuse CSM U victoria fãrã 3-4 stranieri din lot contra BC Mures asa cum aveau ei lipsã 3-4 jucãtori importanti! Cu aprox jumãtate de turatie a venit victoria, care era important sã vinã. (Cã stelistii au jucat fãrã cap).

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    pacat
    Din pacate aglomerarea etapelor in acest final de an va strica din spectacol. Se joaca la 3 zile, echipele sunt dupa un sezon lung, urmeaza si final four-ul... Trebuia lungit acest sezon cu minim 2 saptamani. Fiecare echipa a jucat cu 10 meciuri mai mult decat in sezonul precedent (si au fost meciuri intre echipe puternice) dar in aceeasi perioada de timp.
    Vor mai fi meciuri urate : Cluj-Mures; Mures-Craiova; Oradea-Cluj (pt Oradea are importanta doar meciul cu Steaua, cu Clujul se vor odihni pt final four).

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Meciuri
      Si in nba se joaca asa, si ei sunt tot oameni chiar daca joaca de 100 de ori mai bine

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      2 victorii sau nimic
      Echipele cu care mai avem de jucat in campionat au lot mai puternic. Atunci vom merita locul 1, daca castigam in ambele meciuri(Steaua, UBT - Cluj N). Eu ca spectator vreau sa vad +4puncte pe tabela langa echipa oradeana. Nu e loc de speculatii... oboseala, calcule matematice...Nu v-a fi usor, cum "a fost" cu BC Mures. Ca sa ajungem campioni in editia 2015-2016 sau macar in finala trebuie sa castigam de fiecare data contra echipelor: Steaua B. si U.BT Cluj N.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @popsiis
      De acord cu tine dar din acest motiv aceia au salari de zeci milioane de dolari pe sezon iar la noi, Dykes care e cel mai bine platit, ia undeva pe la 200.000 dolari pe sezon. De asemenea echipele din NBA sau Euroliga au un lot de minim 20 de jucatori care pot intra oricand pe teren. Noi avem loturi de 10-12 jucatori dintre care 4 sau 5 sunt pt antrenamente. Asa ca hai sa nu facem astfel de comparatii. Eu doar am punctat ca in aceeasi perioada de timp anul trecut s-au jucat 22 de meciuri iar in acest an 32 meciuri. Deci o crestere de aproape 50%. Nu ti se pare cam mult? S-a mai introdus si regula unui jucator roman pe teren.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat:

      program incarcat ?!
      Nu cred ca ar trebui sa ne plangem ca e un program incarcat.Se stia de la inceputul sezonului cum se joaca.Se joaca asa in multe campionate din EU (sa nu mai zic de NBA....tot profesionisti sunt si unii si altii....).Nu vreau sa aud plansete ca finala din Final Four se joaca...a doua zi ! Asa e oriunde.Sunt profesionisti jucatorii sau nu ?

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Victorie...
    Salutare... cred ca a fost clar pentru toata lumea ca meciul de ieri a fost mai degraba un antrenament. Mi s-a parut util pentru Mures caci in perspectiva cupei aveau nevoie sa tureze jucatorii romani. Nu vor putea juca doua zile consecutive doar cu Polyak si Lazar, iar jucatorii straini au acumulat o anume stare de oboseala. Ce m-a surprins insa este ca noi nu am raspuns corespunzator incercand sa jucam si noi cu romanii mai mult. Mi-ar fi placut sa ii vad mai mult in teren pe Bobe si Pop (de Petrisor nu mai zic nimic ca nu merita). Clar am jucat la relanti si nu stiu daca e bine. Daca am reusit sa nu risipim energie in vederea meciului cu Steaua e ok, insa la fel de adevarat e ca o victorie concludenta iti da un alt fel de motivatie pentru urmatorul meci. Ne vom elucida sambata.

    De acord cu Soso ca vor mai fi asemenea meciuri, insa cred cu tarie ca pentru noi in meciul cu Steaua victoria este esentiala. Pana acum la Bucuresti i-am batut in doua randuri insa nici un meci nu seamana cu altul. Cheia cred ca va fi apararea, in special doua aspecte: aruncarile lor de 3 puncte si recuoerarile defensive. O victorie in acest meci ne va da un imbold foarte pozitiv pentru F4.

    Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Romani
      De acord cu tine Tomy, asta chiar nu o inteleg la Achim, mai ales in astfel de meciuri in care ori ai avantaj mai mult decat considerabil (vezi meciul cu Sibiu) ori cel de ieri, in care oaspetii ruleaza tot lotul, iar la noi nu se ofera minute; ma refer aici la Bobe, care chiar cred ca ar avea nevoie de minute inaintea Cupei. Cu atat mai mult cu cat Achim a precizat dupa meci ca echipa lui nu a avut concentrarea dorita. Pai in astfel de conditii, unul ca Nicolescu clar are motivatie si in astfel de meciuri.
      In rest, doar faza cu Mandache si Barnette a ramas din acest meci, in rest fiind o oarecare brambureala.
      Referitor la Petrisor, nu am treaba cu baiatu', dar cine l-a adus..nu stiu ce a vazut la el. Nu credeam ca o sa zic asta, dar Dani Popescu era de nivel de NBA fata de el

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      romani
      Ieri nu am inteles nici eu. Probabil ca daca aveam un avantaj mai consitent jucau si romanii mai mult. La Bobe cred ca e usor accidentat pt ca nu a fost introdus deloc iar Pasca si Petrisor au avut minute multe.
      Cu Sibiul insa am jucat aproape un sfert intreg cu romanii. La ce experiente avem cu pierderea avantajelor mari e riscant sa joci din sfertul 3 cu romanii. Desi am avut minute bune si in sferturile 2 si 3 cu 3 romani pe teren.
      Cu Muresul nu am reusit sa ne cream un ecart linistitor din pacate. Singurul plus sunt minutele multe primite de Zeno, dar inca mai de lucrat si nu stiu daca mai avem timp. Rezultatele neconvingatoare din ultimul timp probabil ca au una din cauze schimbare putin a sistemului de joc pt ai face loc lui Zeno si nu sunt toate "rotitele" fixate cum trebuie.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Romani
      Inteleg, doar ca ma uit doar la Cluj, unde Kuti si Gheorghe joaca mai tot timpu, doar asa pot prinde incredere.
      Speram ca a gandit bine Achim toata aceasta strategie.

      cu 8 ani în urmă (01.04.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Bobe
      Si eu as vrea sa-l vad mult mai mult in teren pe Bobe. Din pacate e pe o pozitie in care necesita mai multa forta. E primul an la o echipa de prima liga si va progresa. Uita-te cate minute a avut Kuti si Gheorghe anul trecut si o sa vezi ca mult mai putine. La Oradea sunt Mandache si Tibarna cu minute multe si apoi e Petrisor (nici mie nu imi place) pt ca trebuie odihnit Franklin si nu ai alt inlocuitor. Prinde minute multe si Pasca pt ca e foarte disciplinat si face bine faza de aparare. Sa nu uitam ca nici Tibarna nu prindea minute multe acum 2-3 ani cand era mai firav sio acum e indispensabil echipei. Eu zic sa avem rabdare si in curand va fi la fel de indispensabil si Bobe.

      cu 8 ani în urmă (01.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    @3punkte
    Salutare... permite-mi te rog sa te contrazic. Normal ca toti ne dorim ca echipa pe care o sustinem sa castige absolut toate meciurile si atunci putem zice ca suntem cei mai buni 100%. Insa "2 victorii sau nimic" pentru mine e o abordare un pic extrema. Daca nu putem doua victorii, ci doar una, atunci sa fie cu Steaua caci acea victorie ne-ar asigura locul 1 inainte de play off, pe cand o vicotrie cu U si infrangere cu Steaua pe mine unu m-ar supara. Daca se poate doua victorii, excelent... insa daca miercurea viitoare lucrurile sunt clare si pentru U (la noi va fi clar: locul 1 sau 2) nu cred ca echipele se vor prezenta pe parchet cu o atitudine "do or die", deci nu te astepta la un meci disputat.

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    2 vs 0
    Salutare...
    In campionat, doar in campionat vorbesc, odata am batut la Bucuresti pe Steaua. Acasa ne-am batut, "noi pe noi" si cu Steaua si cu U-BT(in ultimele minute, in ultimul sfert). La Cluj N din lipsa de jucatori (sub panou) din motive medicale, am pierdut. Se intampla. Meciurile de cupa nu le socotim aici. Oradea nu are 13 jucatori pentru orice tactica cum au ceilalti mai sus amintiti.E interesant ca echipa CSM U a castigat contra sibienilor, muresenilor, craiovenilor de doua, respectiv patru ori dar cu clujenii si cu stelistii nu a reusit. Acesta e motivul pentru care astept in urmatoarele meciuri 2 victorii sau nimic.Daca nici acuma nu vor veni victoriile, atunci nu putem astepta sa ajungem in finala, doar sa visam. Inainte de finala o sa dam de U-BT sau de Steaua asa preconizez. Poate gresesc...

    cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      De U BT o sa dati mai greu...cred ca o sa dati de Mures inainte de finala, iar cu Mures sunteti favoriti. Oricum luat ca valori individuale Oradea e sub U si Stelemeaua, dar ca joc fara sa supar pe nimeni e mult peste, aici exceptand monentele de cadere. In momentele normale pt mine e o incantare sa vad oradea in acest sezon.

      cu 8 ani în urmă (31.03.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!