Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-CSU Oradea se impune în faţa Stelei, în prima manşă din sferturile Cupei României

Eduard Popa

Eduard Popa
05.01.2016

csm-csu oradea steaua

CSM-CSU Oradea a câştigat duelul de pe propriul parchet cu Steaua Bucureşti, scor 77-76, din prima manşă a sferturilor de finală din Cupă României.

Orădenii au început în formula Franklin, Mandache, Barnette, Pașca și Nuhanovic, în timp ce Steaua a început cu Marinovic, Graham, Malesevic, Nicoară şi Drăgușin. Primul sfert al partidei a consemnat o prezenţă mult mai activă a elevilor lui Hristu Şapera la capitolul recuperări, unde graţie numeroaselor posesii ofensive recâştigate steliştii au reuşit să îşi un avans de 11 puncte după primul sfert, scor 25-14.

O altă reuşită în urma unei recuperări ofensive, de data această a lui Titus Nicoară, avea să ducă Steaua la cel mai mare avantaj al său în acest meci, 30-18, după două minute de joc din sfertul doi. Dar o precizie mai mare în ofensivă şi coşurile de trei marcate de Silviu Lupusavei şi Radovan Markovic, veniţi de pe banca bihorenilor, au adus gazdele la doar patru lungimi în spate la pauza meciului, scor 38-34.

Începutul sfertului trei consemnează şi primul moment în care gazdele preiau conducerea, după o triplă a lui Franklin şi un coş al lui Nuhanovic. Malasevic răspunde cu un alt coş de 3, pentru ca apoi Sean Barnette să înscrie 10 puncte consecutive pentru CSM-U, iar coşul lui Andrei Mandache din spatele semicercului să aducă un avantaj de 4 puncte pentru Oradea, scor 52-48. Dunkul lui Galdikas şi coşul lui Nicoară restabilesc egalitatea, Mandache mai înscrie o triplă, acelaşi Nicoară îi răspunde, iar liberele lui Marinovic şi Cooper aduc Steaua în avantaj înaintea ultimului sfert, scor 61-59.

Paşca egalează la 61 la începutul ultimului sfert, dar urmează apoi un run de 9-2 al Stelei care duce tabela de marcaj la 70-63. Însă liberele înscrise de Barnette şi Paşca şi tripla lui Zupan aduc scorul la 70-70. Malasevic şi Nicoară aduc din nou Steaua în avantaj, scor 74-70. Dar, pe final de partidă Franklin îl găseşte liber sub panou pe Zupan, pasează pentru un dunk extraordinar al lui Barnette, iar acelaşi Franklin scutură plasa de la 3 puncte, pentru un avantaj de 77-74. Ultimul coş aparţine aceluiaşi Malasevic, care duce scorul la 77-76. La ultima fază, cu două secunde rămase Franklin încearcă o execuţie superbă cu Barnette, care însă nu reuşeşte să finalizeze alley-oop-ul, iar tabela rămâne neschimbată.

Astfel, Oradea va merge în Capitală sâmbătă pentru a apăra un avantaj de numai un punct.

Principalul marcator al partidei pentru gazde a fost Sean Barnette, cu 20 de puncte, în timp ce Răzvan Paşcă a reuşit 11 puncte iar noua achiziţie a orădenilor, Miha Zupan, a înscris 10 puncte. De partea cealaltă Titus Nicoară a reuşit 23 de puncte cu 9 recuperări, dintre care 6 ofensive, Nikola Malasevic a reuşit la rândul său 20 de puncte şi 9 recuperări, în timp ce Marko Marinovic a înscris 11 puncte şi a mai adăugat 5 pase decisive şi 4 recuperări.

Steaua a fost echipa mai agresivă în acest meci, reuşind 45 de recuperări dintre care 20 ofensive care au adus 21 de second chance points, în timp ce CSM-U Oradea a reuşit doar 33 de recuperări, cu 12 ofensive şi 8 puncte marcate în urma acestora. În schimb orădenii au fost mai precişi din spatele liniei de 3 puncte (9/24 pentru 37% faţă de 7/22 pentru 31%).

Partida retur se va disputa la Bucureşti, sâmbătă, de la ora 20:00, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul. 

*foto: ebihoreanul

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Slovenul, daa bun.
    Zupan sa prezentat bine. Sa vazut experienta atãt la aruncari, la recuperãri de mingi, prin pozitiile pe care le-a luat in fata panoului, si a "invatat" tactica echipei in scurt timp.

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    2puncte
    In meciul de sambata baietii oradeni vor face tot posibilul la Bucuresti.Sã castigam, nu cu mult, doar cu un cos diferentã. Sã ne fie dulce victoria.

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Victorie
    O victorie obtinuta greu, chinuit, in fata unui adversar valoros, este intodeauna frumoasa si trebuie apeciata. Excelenta prestatia lui Barnette, important aportul lui Pasca care a demonstrat ca atunci cand primeste minute poate fi util echipei, interesant noul pivot Zupan.
    Minusuri : Francklin inca nu este la nivelul asteptat, mai ales in plan ofensiv, Popescu dezordonat si cu putine realizari, Markovic si Lucic mult sub asteptari.

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    fat boy
    eu concluzionez faptul că Lupusavei e cel mai gras jucător, chiar si faţă de Neguţ. până şi arbitrii arată mai bine pe teren...

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @bob
      E doar robust..Dani Popescu,care e slim,va fi dat afara!

      cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!