Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune pe teren propriu în fața celor de la Dinamo București

Valentin Todea

Valentin Todea
08.02.2016

Trupa antrenată de Cristian Achim a câștigat meciul din etapa a 20-a a LNBM împotriva dinamoviștilor cu scorul de 92-81 (29-17, 23-18, 18-17, 22-29).

Oradea a început cu un prim cinci format din Franklin, Mandache, Lucic, Barnette și Nuhanovic, Dinamo replicând cu Sutalo, Corpodean, Marinov, Dahlman și Sulovic.

Barnette deschide scorul din interiorul semicercului, în timp ce Marinov transformă de la mare distanță, 2-3. Franklin marchează din apropiere pentru 8-7 iar Sutalo este precis de la 3 puncte, 8-10. Barnette nu se lasă mai prejos și imită procedeul, 11-10. Mandache înscrie pe contraatac, 13-10, Nuhanovic ducând scorul la 15-10. Lucic face 18-10 din spatele arcului de cerc, forțându-l pe antrenorul oaspeților să ceară time-out. La reluare, gazdele se dinstanțează la 10 puncte prin Nuhanovic, Babkauskas scuturând plasa de la depărtare de cealaltă parte, 20-13. Mandache își distanțează echipa la 14 lungimi, 27-13, iar sfertul se încheie după reușita lui Marinov, 29-17.

Roș-albaștrii merg la 16 puncte în față în urma coșului de la mare distanță al lui Markovic, 38-22, Zupan înscriind ulterior pentru 40-23. „Terierii” s-au apropiat la 11 lungimi după ce Sutalo a marcat din interiorul semicercului, 42-31. Pauza mare a venit la scorul de 52-35, Pașca transformând în finalul actului secund două din cele trei libere acordate.

În startul sfertului trei, Mandache înscrie de la 3 puncte și creează un avantaj considerabil pentru echipa sa, 57-35. Sulovic îi apropie pe bucureșteni la 14 lungimi, 57-43, însă Franklin punctează mai apoi din spatele arcului de cerc, 60-43. Înaintea ultimei părți, scorul avea să fie 70-52.

Ultimele zece minute decurg fără probleme pentru orădeni, având adăpostul diferenței înregistrate pe tabelă până atunci. Dinamo reușește să se apropie cel mai mult la 7 puncte cu 54 de secunde rămase din partidă, după ce Babkauskas a marcat din afara semicercului.

Șase jucători ai formației de pe Crișul Repede au înscris cel puțin 10 puncte, cel mai bun marcator fiind Andrei Mandache cu 17 puncte.

De cealaltă parte, cinci componenți ai lui Dinamo au terminat întâlnirea în double-digits la capitolul puncte marcate, Nenad Sulovic fiind principalul remarcat cu 20 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

*Foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    În sfârșit un meci câștigat ușor. Aveam nevoie si de o astfel de victorie. Bravo băieți! Bravo publicului!
    La meciul cu Gazul, Achim a zis ca va odihni o parte din titulari așa ca iar va fi un meci dificil.

    cu 8 ani în urmă (08.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Propunere
    De acum inainte propun tuturor sa nu mai strigam "Hotii!" catre arbitri ci "Prostii!". Am ajuns la concluzia ca nu sunt rau intentionati si doar prosti.

    cu 8 ani în urmă (08.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo CSM...
    Salutare... In sfarsit am avut un meci pe care l-am controlat cap-coada. Inclusiv in ultimul sfert cand ne-am relaxat, poate un pic peste masura, nu am avut emotii pentru rezultat. Aici argumentul aglomerarii programului este plauzibil si m-as bucura sa avem aceeasi abordare la Medias, dar numai dupa ce ne asiguram ca avem un ecart confortabil pentru a ne asigura victoria. Oricine isi doreste o pozitie cat mai buna la finalul sezonului regulat, insa pana atunci mai sunt de jucat 12 meciuri si fiecare punct poate fi decisiv. Nu ne putem permite pasi gresiti in asemenea meciuri.

    Ma bucur ca evolutia lui Mandache de la Galati nu a fost un accident si Andrei este clar in crestere de forma. Sper sa o tina tot asa si sa ajunga la varf de forma pentru play off. Zupan e clar jucator cu o inteligenta baschetbalistica iesita din comun, cel putin pentru campionatul nostru. Rade nu a fost in zi de sut, dar poate nici nu e mare problema caci au fot ceilalti. Petrisor nici acum nu m-a convins. Inteleg ca pe ofensiva ar putea fi inca timorat, insa in defensiva face niste greseli elementare care creaza spatii pentru adversari, in special la cum face switch in situatii de pick... La treaba, Catalin, caci in fazele superioare a campionatului nu ne mai permitem asemenea greseli.

    In alta ordine de idei, se pare ca Arena Antonio Alexe devine prea mica pentru interesul suporterilor de baschet din Oradea. Din cate am inteles au ramas circa 100 de oameni afara cand s-au terminat biletele. Din pacate inca la Oradea suntem in majoritate suporteri de rezultat. Sunt cam 1500 de oameni care vin constant la meciuri, iar restul cand echipa merge bine. Insa daca o tinem tot asa ma astept ca sezonul viitor numarul abonatilor sa creasca vertiginos ceea ce ar fi imbucurator. Atmosfera de ieri a fost cu adevarat fantastica.

    Bravo CSM!

    cu 8 ani în urmă (08.02.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Multumiri
      Multumesc pt opiniile de la sala. Sunt foarte interesante in conditiile in care cronica se face, in general, de pe play-by play. Ma bucur si eu ca antrenorul Achim acorda minute importante tinerilor jucatori romani. Nicolescu a jucat 4 min, Petrisor chiar mai mult.Tanarul conducator de joc are o mare oportunitate in acest sezon si daca nu o fructifica va fi doar din vina lui

      cu 8 ani în urmă (08.02.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Suporteri de rezultat
    Peste tot sunt suporteri de rezultat, nu te supara prea tare...Cand o sa fie si in Romania liste de asteptare la abonamente atunci putem zice ca suntem acolo unde trebuie.

    cu 8 ani în urmă (08.02.2016)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      @TDM
      Salutare... nu ma supar... chiar deloc. Tocmai incercam sa subliniez ca modul in care joaca echipa aduce suporterii la sala. Cu cat vin de mai multe ori cu atat le va place mai mult si vor deveni suporteri devotati. Asa sunt multi si asa am fost si eu. Pe mine m-a convins definitiv victoria din 2005 cu Dinamo si cosul de 3 puncte marcat de Djordjic in ultima secunda. :)

      cu 8 ani în urmă (08.02.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!