Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea și-a respectat statutul de favorită în meciul de la Mediaș cu Gaz Metan

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.02.2016

CSM CSU Oradea a obținut la Mediaș victoria cu numărul 16 din actuala stagiue a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după un meci fără istoric în fața lui Gaz Metan. Orădenii s-au instalat la conducere încă din startul partidei și nu au mai cedat până la fluierul final, care a consfințit finalul celor 40 de minute de joc.

Elevii lui Cristian Achim au început în forță partida, pe care au deschis-o cu un parțial de 8-0. Gaz Metan a revenit la 4 lungimi după time-out-ul cerut de Mihai Popa. Medieșenii nu au ținut mult timp ritmul cu adversarul, care se încheia primul sfert cu scorul de 28-16. În startul sfertului secund, Gazul a dat senzația că poate reveni pe tabelă, însă nu au putut reduce deficitul la mai puțin de 7 puncte. Pe lângă că a pierdut o mulțime de mingi, medieșenii le-au permis adversarilor să marcheze multe coșuri de la distanță. Acest aspect se reflecta pe tabelă după 20 de minute de joc, 56-40 pentru CSM CSU Oradea.

Partea secundă nu s-a mai desfășurat în același ritm alert. Oradea s-a mulțumit să-și conserve avantajul, care a ajuns la un maxim de 25 de puncte. Chiar dacă Cristian Achim și-a rulat întregul lot, Gaz Metan nu a reușit să reducă diferența foarte mult. După 40 de minute de joc, tabela din Sala Sporturilor din Mediaș indica scorul de 93-76 în favoarea lui CSM CSU Oradea.

Will Franklin a fost cel mai bun marcator al orădenilor cu 18 puncte lângă care a adăugat 5 pase decisive și 3 recuperări. Radovan Markovic a adăugat 17 puncte și 4 pase decisive, în timp ce Sean Barnette a fost aproape de un double-double 16 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

Ionuț Drăgușin a fost principalul artizan de la Gaz Metan Mediaș cu 23 de puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive. Vaidotas Peciukas și Paul Graham au marcat fiecare câte 14 puncte, iar singurul care a mai atins borna celor 10 puncte marcate a fost Robertas Grabauskas, cel care a mai adăugat și 9 recuperări.

foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Etapa aproape perfecta pentru noi...
    Salutare... e bine ca am castigat si acest meci. Este imbucurator sa vezi un "run" de 9/0 si e datator de speranta, insa e si periculos in directia autosuficientei. Faptul ca Mures si U Cluj au pierdut in aceasta etapa ne ofera un ecart de 2 puncte in clasament, insa cred ca e clar pentru toata lumea ca acesta nu e suficient. Mai sunt inca 11 meciuri de jucat pana la play off si orice se poate intampla.

    Nu am vazut meciul meciul deci pot sa ma rafer doar la statistica si cronicile citite, insa ma bucura ca din nou toata lumea ajucat, toata lumea a marcat. Cred ca acesta a fost scopul principal in acest meci alaturi de rezultat.

    Urmeaza o seara de sambata in compania lui CSU Sibiu la care sper, cel putin ca la meciul cu Dinamo, sa fie o atmosfera cum rar se vede in Liga. De asemenea sper sa vina si suporteri de la Sibiu si sa se comporte civilizat.

    Bravo CSM!

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!