Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc pentru a doua oară în această săptămână

CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc pentru a doua oară în această săptămână

Sâmbătă, 14 decembrie, Arena Antonio Alexe din Oradea găzduiește confruntarea dintre campioana României și liderul Ligii Naționale. Partida are loc în cadrul etapei a 10-a și este programată de la ora 20:30, fiind transmisă pe Digisport 4.

Arbitrii delegați pentru această dispută sunt Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Alin Faur, iar comisar din partea FRB este Marian Oprea. De-a lungul anilor, CSM CSU Oradea a fost arbitrată de Ciulin de 103 ori, de Stoica de 131 ori și de Faur de 118 ori. De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca l-a avut drept arbitru pe Ciulin de 157 de ori, pe Stoica de 132 de ori și pe Faur de 120 de ori.

Reamintim că după meciul tur, câștigat de U-BT Cluj-Napoca cu 89-82, Șerban Sere a emis un comunicat prin care s-a plâns de arbitrajul lui Marius Ciulin. Atunci, Branko Cuic i-a răspuns președintelui Oradiei spunând că nu este „în spiritul jocului” această reacție.

În campionatul românesc, un joc între CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca este unul dintre cele mai interesante care pot fi văzute. Cele două echipe au format o adevărată rivalitate în ultimii ani, când și-au împărțit majoritatea trofeelor.

Totuși, la întâlnirile all-time, formația clujeană stă mult mai bine, având un număr dublu de victorii: 42-21. De altfel, U-BT Cluj-Napoca a câștigat și cele două partide jucate în acest sezon în compania lui CSM CSU Oradea.

În ultimele patru sezoane, cele două rivale s-au întâlnit de 26 de ori, adică au avut loc 26 de dueluri între Cristian Achim și Mihai Silvășan. Antrenorul Clujului conduce cu 18-8, însă tehnicianul Oradiei stă mai bine la titluri: 2-1.

În același timp, trebuie menționat că Silvășan beneficiază de aportul lui Dusko Vujosevic, un nume important al baschetului european. Acesta are rolul de antrenor coordonator și se ocupă cu antrenamentele și pregătirea tactică.

În scurt timp, Vujosevic a reușit să formeze o echipă foarte puternică la Cluj-Napoca, iar acest aspect este vizibil în bilanțul lui U-Banca Transilvania. În această stagiune, alb-negrii au obținut 17 victorii și o singură înfrângere, fiind neînvinși în campionat.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea stă și ea foarte bine, având șapte victorii și doar două înfrângeri în Liga Națională. De asemenea, trupa bihoreană s-a calificat în faza secundă a FIBA Europe Cup, acolo unde se află în aceeași grupă cu U-BT Cluj-Napoca.

De altfel, cele două formații au jucat deja prima etapă în competiția europeană, întâlnindu-se una cu cealaltă. Planinic & Co. au obținut victoria, scor 81-76, după un meci controlat în cea mai mare parte.

Din lotul lui Cristian Achim au lipsit Bobe Nicolescu și Dragan Zekovic, însă absența pivotului muntengrean a fost suplinită de Cătălin Baciu, venit foarte bine de pe bancă. Din păcate pentru orădeni, Kris Richard și Nikola Markovic nu au evoluat la nivelul obișnuit, astfel că cei doi pot reprezenta un atu uriaș pentru CSM CSU Oradea.

Pentru clujeni, Patrick Richard parcurge o perioadă excelentă, fiind principala armă ofensivă a lui U-BT Cluj-Napoca. În același timp, Darko Planinic, Donatas Tarolis, Kerron Johnson, Karlo Zganec și Artis Ate pot face și ei diferența oricând.

Cu siguranță, Bobe Nicolescu și Brandyn Curry vor absenta din loturile echipei la care activează, dar rămâne de văzut dacă Dragan Zekovic va juca. Mai trebuie menționat că joi, 12 decembrie, Kris Richard a obținut cetățenia română și atunci Cristian Achim se va putea folosi și de Dragan Zekovic și de Pavle Reljic.

Cheia pentru CSM CSU Oradea este să încerce să provoace cât mai multe greșeli în tabăra adversă și să oprească jocul de pase excelent al alb-negrilor. În schimb, pentru U-BT Cluj-Napoca, apărarea este foarte importantă și felul cum jucătorii lui Mihai Silvășan vor schimba la Giordan Watson, Aaron Broussard și Arturas Valeika va fi decisiv.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Bafta ambelor echipe
    Sper sa castige echipa mai buna si sa nu avem discutii de arbitraj.

    cu 4 ani în urmă (13.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!