Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-CSU Oradea va primi replica celor de la Steaua CSM Eximbank în derby-ul etapei a XII-a din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
12.12.2015

csm-u oradea steaua

CSM CSU Oradea va primi pe teren propriu replica celor de la Steaua CSM Eximbank Bucureşti, în cel mai interesant meci al etapei a XII-a din Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM).

Oradea se afla înaintea acestei etape pe primul în clasamentul LNBM, după victoria clară administrată celor de la CSU Atlassib Sibiu în etapa trecută, scor 89-68. Astfel orădenii au obţinut cea de-a opta victorie în 10 etape, fapt ce le-a adus fotoliul de lider în clasamentul primei ligi de baschet din România. Singurele înfrângeri pentru orădeni au venit în partidele cu U BT Cluj din etapa a patra (scor 68-67) şi cu SCM U Craiova în etapa a şasea, scor 73-68.

Cel mai bun marcator al orădenilor în acest debut de sezon este Radovan Markovic, cu 12,3 puncte, în timp ce Uros Lucic are 11,4 puncte iar Sean Barnette are 11 pct, 7,8 recuperări, fiind cel mai eficient jucător al echipei, cu un indice de +15,4.

De partea cealaltă Steaua CSM Eximbank Bucureşti vine după o victorie clară în faţa lanternei roşii a LNBM, BC Timişoara, scor 85-64. Însă miercuri elevii lui Hristu Şapera au pierdut duelul cu Aris Salonic, scor 77-67, deşi cu un minut rămas de jucat militarii se aflau la doar 4 puncte în spatele grecilor.

DIn cauza meciurilor din Europa steliştii au două partide mai puţin jucate faţă de majoritatea echipelor. Astfel, steliştii nu au evoluat în partidele BC Mureş şi U BT Cluj. Drept urmare "Roş-Albaştrii" au doar 9 partide disputate din care au reuşit 7 victorii. Şi CSM U Oradea are un meci mai puţin disputat, cel cu cealaltă echipă care reprezintă România în EuroCup, Energia Târgu-Jiu.

Cel mai bun marcator dar şi liderul la pase decisive al Stelei este veteranul sârb Marko Marinovic, cu 13,2 puncte şi 4,6 pase decisive pe întâlnire. De asemenea, Bill Amis a adunat până acum 12,6 puncte şi 5,9 recuperări pe întâlnire, Titus Nicoară a strâns 11,4 puncte şi 7,2 recuperări, iar Gerald Lee are 11 puncte pe meci în doar 6 partide jucate.

Partida dintre CSM-U Oradea şi Steaua CSM Eximbank va reprezenta şi una a celor mai bune defensive din LNBM. Orădenii au o medie de 69,8 puncte primite pe întâlnire, în timp ce steliştii au încasat 68,9 puncte pe meci.

Prima confruntare dintre cele două formaţii datează din 28 noiembrie 2009. Aceasta a avut loc la Oradea și a fost câştigată de CSM cu scorul de 98-69. Scorul general al întâlnirilor dintre cele două echipe este favorabil Stelei, cu 7-5. În sezonul 2014/15, Steaua CSM EximBank a învins CSM Oradea de cinci ori din tot atâtea dueluri directe. Ultima întâlnire datează de la începutul lunii octombrie a anului, în prima etapă a noului sezon, și a fost câștigată de CSM CSU Oradea cu 72-68.

Este posibil ca cele două echipe să nu fie în efectiv complet la duelul din Oradea. Dani Popescu a ratat ultimele trei partide ale gazdelor, şi este incert pentru partida cu Steaua, în timp ce din echipa lui Hristu Şapera ar putea lipsi Pani Barac, Ionuţ Drăguşin şi Levente Szijarto, absenţi la disputa cu Aris Salonic.

Partida de astăzi va prefaţa duelul din faza sferturilor de finală a Cupei României, când cele două echipe se vor întâlni din nou în luna ianuarie.

Duelul va fi arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alin Mircea Faur şi Alin Dragoş, în timp ce observatorul partidei va fi Romi Stănciulescu.

Meciul se va disputa în Arena Antonio Alexe din Oradea şi va începe la ora 19:45. Partida va fi difuzată pe postul de televiziune Digi Sport 2.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Victorie, daca ...
    Victorie asteptam multi din orasul Oradea.
    Va veni victoria daca, vom juca la fel de bine ca si cum am jucat la Sibiu in deplasare... si la aruncarile libere sa avem un procentaj de min.75%
    Multumesc.

    cu 8 ani în urmă (12.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!