Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani reușește a doua victorie din acest sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.10.2021

CSM Focșani reușește a doua victorie din acest sezon

CSM Focșani a trecut de BC Athletic Constanța cu scorul de 78-69, într-un meci disputat în deplasare de elevii lui Mihai Petruț. Aceștia bifează a doua victorie stagională, în timp ce dobrogenii ajung la un bilanț de 4-2 în noul sezon.

Alexandru Olteanu a început partida cu Kosic, Corpodean, Dudaș, Mâinea și Lowrance. Omologul său, Mihai Petruț, i-a trimis în teren pe Wade-Chatman, Reljic, Burlacu, Baker și Pustahvar.

Vrânceni au fost cei care au lovit primii. După o intercepție a lui Reljic, Baker s-a lansat pe atac și a înscris nestingherit la inel pentru a dezgheța tabela. Primul coș al gazdelor a venit după un minut și jumătate de joc și i-a aparținut lui Mâinea care a înscris din spatele arcului de cerc. A urmat apoi o serie de ratări de la distanță a celor două echipe, a cărei protagoniști au fost Corpodean, Mâinea, Pustahvar și Wade-Chatman. Cel din urmă a fost jucătorul care a reușit să ia cu succes inițiativa pe plan ofensiv și după 5 puncte rapide ce au dus scorul la 14-10 pentru oaspeți, Alexandru Olteanu s-a văzut nevoit să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. Aceștia au reacționat bine la sfaturile antrenorului, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 15-17 după reușitele lui Wallace și Mâinea.

Elevii lui Mihai Petruț au continuat să rămână în controlul partidei și în sfertul secund care a fost deschis de un parțial de 10-2, realizat de Alexandru Burlacu, Demetris Morant și Justin Baker. Dobrogenii au reușit din nou să strângă rândurile și să se apropie la doar 4 puncte (23-27). Focșaniul a păstrat eficiența din primul sfert de la trei puncte și după trei reușite consecutive de la distanță, scorul devenea 41-26. Oaspeții au intrat la pauza mare cu un avans de 12 puncte (45-33). Wade-Chatman avea 15 puncte în acel moment.

Fundașul american a înscris de două ori din spatele semicercului și în debutul părții secunde, însă adversarii de la Athletic au dat dovadă de spirit de luptă și au reușit să reducă la jumătate deficitul de la pauză, după reușita de la distanță a lui Max Darling ce făcea ca scorul să fie 55-49. Cu 2 minute rămase de jucat din penultimul act, avansul vrâncenilor era de 7 puncte, iar Mihai Petruț a cerut timp de odihnă pentru elevii săi, înainte ca Justin Baker să meargă la linia de libere pentru a stabili scorul înainte de ultimul sfert: 54-62.

Sfertul patru a fost deschis de un airball al lui Max Darling. Wade-Chatman a răspuns imediat la inelul advers cu o reușită de la semi-distanță, iar diferența de pe tabelă era din nou în double digits. Faza meciului i-a aparținut lui Demetris Morant. Americanul a reușit un slam-dunk extrem de spectaculos în fața lui Max Darling. Alexandru Olteanu a cerut timp de odihnă pentru echipa sa, la scorul de 54-67, cu scopul de a calma apele în rândul constănțenilor. Imediat după acest timeout, meciul a fost întrerupt preț de câteva minute bune cauzate de cronometrul de joc. Jucătorii celor două echipe au fost afectate de această pauză, astfel că în următoarele 4 minute și jumătate au înscris doar 5 puncte. Scorul era 58-68 cu 3 minute rămase din confruntare, iar în acel moment Mihai Petruț a cerut un timeout. Baker a reușit imediat să înscrie 2 aruncări libere. Lowrance a răspuns la coșul advers cu o aruncare de la mare distanță, iar Athletic începea din nou să spere că poate obține ceva din acest meci.

Speranțele Gladiatorilor din Tomis nu au durat mult. Reljic de la libere, Wade-Chatman pe pătrundere și din nou Reljic au înscris pentru un parțial de 6-0 al celor de la Focșani ce a eliminat orice semn de întrebare legat de echipa câștigătoare. Scorul final a fost 78-69.

Henri Wade-Chatman a fost MVP-ul confruntării de astăzi. El a reușit 27 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Colegii săi americani au fost și ei în double digits. Justin Baker a avut 15 puncte și 4 recuperări, iar Demetrius Morant și-a trecut în cont 10 puncte și 6 recuperări.

De cealaltă parte, Athletic Constanța a avut 5 jucători în double digits. Este vorba despre Lowrance (15 puncte), Kosic (14), Corpodean (13), Darling (11) și Wallace (11).

În etapa următoare, Athletic Constanța se va deplasa pe Valea Prahovei pentru duelul cu CSM Ploiești, în timp ce adversarii lor, CSM Focșani, vor evolua pe teren propriu cu BC Steaua București.

*foto: Facebook/ Baschet Club Athletic Constanța

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Aha
    M-am prins !
    Citat din articol la ora 21:19 " CSM Focșani a trecut de BC Athletic Constanța cu scorul de , într-un meci disputat în deplasare".
    Nu ați trecut scorul în speranța că vă scoate PM-G ( pour les conneseurs )

    cu 2 ani în urmă (01.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Aha
    M-am prins !
    Citat din articol la ora 21:19 " CSM Focșani a trecut de BC Athletic Constanța cu scorul de , într-un meci disputat în deplasare".
    Nu ați trecut scorul în speranța că vă scoate PM-G ( pour les conneseurs )

    cu 2 ani în urmă (01.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      De două ori
      mi-a apărut postarea, de două ori greșit, așa că : CONNAISEURS !

      cu 2 ani în urmă (01.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!