Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați n-a avut antrenor timp de șapte minute în meciul cu Athletic Constanța

CSM Galați n-a avut antrenor timp de șapte minute în meciul cu Athletic Constanța

CSM Galați a reușit o victorie de senzație în returul partidei cu Athletic Constanța, după ce moldovenii s-au impus cu 90-59 în manșa secundă a sferturilor de finală din Cupa României.

În tur dobrogenii s-au impus cu 73-64. Chiar dacă gălățenii au dominat prima parte din meci, câștigând clar primul sfert, cu șapte minute rămase din joc o decizie a brigăzii de arbitraj l-a scos din sărite pe antrenorul Florin Nini. Nemulțumirea i-a adus acestuia două faulturi tehnice, care automat s-au transformat într-o eliminare. (vezi momentul de la minutul 07:18 din sfertul secund.

Eliminarea lui Nini a devenit una problematică întrucât secundul său, Cătălin Ștefănescu, nu ajunsese la sală. El încă se afla în mașină întrucât plecase de la Târgoviște, din cantonamentul naționalei de U18, și din cauza traficului rutier nu a putut ajunge la timp la meci.

„Mai aveam 18 kilometri până în Galați când m-au sunat să îmi spună că domnul Nini a fost eliminat și trebuie să ajung mai repede să conduc meciul…”, ne-a povestit tânărul tehnician.

Cu Cătălin Ștefănescu în rolul de principal, Galațiul a întors uluitor soarta meciului și a calificării.

L-am întrebat pe Ștefănescu și ce le-a spus jucătorilor la pauza partidei:

„Le-am zis că tot ceea ce s-a întâmplat pe teren a fost o ofensă la adresa lor, cei care muncesc pe teren. Putem să cedam sau să le arătăm realitatea: că suntem mai buni decât ei... În ceea ce privește partea tactică, le-am spus că trebuie să intrăm agresivi ca să recuperăm deficitul de 10 puncte și defensiv să nu le lăsăm coșuri ușoare de 3 și second chance. Daca facem asta, pot garanta pentru victorie”, ne-a mai mărturisit secundul Galațiului.

Zis și făcut, din moment ce moldovenii s-au impus în repriza secundă cu 51-19.

Astfel, CSM Galați a reușit să revină din cenușă ca pasărea Phoenix și să obțină biletele pentru turneul final.

În ciuda tinereții sale, Ștefănescu are experiență ca principal. El a fost cel care a condus Cuza Sports Brăila spre victorie în Liga 1, promovare care n-a mai contat însă pentru că liga a fost reorganizată peste vară într-un sistem cu grupe valorice. Ulterior proiectul brăilean s-a destrămat după celebrul caz al americanilor bătuți în club de interlopul Dasaev... După acel episod, Ștefănescu a ajuns în staff-ul celor de la Galați. Totodată, el a fost însă și acontat în formațiile de 3x3 ale României din acest an, dar și în loturile naționale de juniori, fiind printre cei mai bine cotați tineri antrenori din LNBM.

Este pentru a treia oară în acest sezon când un antrenor secund este nevoit să preia frâiele formației sale. Chiar adversara de azi, Athletic Constanța, a avut-o pe Tatiana Gallova drept antrenor principal și a fost aproape de o victorie în meciul cu Timișoara, după eliminarea lui Alex Olteanu. Situația în care a fost implicată Gallova a avut loc la doar câteva zile după ce Ștefan Odea a condus Piteștiul spre o victorie în meciul cu Craiova, după eliminarea lui Tudor Costescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!