Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați primește vizita Stelei într-un meci restant din etapa a 3-a

CSM Galați primește vizita Stelei într-un meci restant din etapa a 3-a

CSM Galați și CSA Steaua București se întâlnesc joi (23.12) într-un meci restant din etapa a 3-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, această partidă fiind ultima programată în anul 2021 în campionat. Duelul nu s-a putut juca la data stabilită inițial, după ce în lotul gălățenilor au fost confirmate două cazuri de Covid-19.

Trupa antrenată de Florin Nini a rupt seria eșecurilor din primele nouă partide cu două victorii în ultimele dispute, 87-78 cu SCM OHMA Timișoara și 89-62 cu CS Rapid București, ambele fiind pe teren propriu. Împotriva Stelei, CSM Galați va juca a treia oară la rând acasă în luna decembrie, perioadă în care stă cu 2-1 bilanț.

Steliștii au pierdut categoric la Oradea cu ocazia ultimei apariții în LNBM (89-56), bihorenii reușind desprinderea începând cu sfertul al treilea mai ales, asta după ce conduceau cu +10 la un moment dat pe parcursul celui de-al doilea parțial. Bucureștenii traversează o perioadă cu trei victorii în ultimele cinci partide, ambele înfrângeri venind pe teren străin.

Matthew Milon și Javon Masters s-au remarcat în meciurile câștigate de CSM Galați în actualul sezon, cu medii de 17.0 puncte și 5.5 recuperări (Milon) respectiv 14.5 puncte și 5.5 pase decisive (Masters). În această perioadă, cei doi au contribuit pentru 11/18 de la distanță, Milon având procentajele mai bune din spatele arcului de cerc.

Statistic, formația din capitală are o medie mai mare de puncte marcate (79.5-74.3) și este la limită în fața Galațiului la assist-uri (13.4-13.3), în timp ce la capace se află în Top 3 din ligă (3.2-2.5). CSM Galați adună mai multe recuperări (35.8-33.7), are procentaje mai bune la linia de fault (77.0-71.0%) sau de la distanță (33.0-31.8%) și bifează mai multe intercepții pe meci (8.5-7.4).

Javon Masters și KJ Jackson sunt lideri la media de puncte și pase decisive pentru Galați și Steaua, cifrele fiind mai bune pentru cel din urmă (18.9 puncte și 4.6 assist-uri). La nivelul recuperărilor, Terrell Carter II adună 8.8 în medie pentru Steaua, iar Marius Ciotlăuș vine cu 6.5 recuperări pentru gălățeni. Matthew Milon (42.1%) și Karlo Vragovic (38.9%) sunt principalii aruncători de trei puncte din cele două tabere.

Duelul din Sala Sporturilor Dunărea va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV începând cu ora 18.00.

*foto: Facebook CSM Galați

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!