Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați țintește prima victorie stagională în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.10.2021

CSM Galați țintește prima victorie stagională în Liga Națională

Miercuri, 27 octombrie, de la ora 19:00, BC Athletic Constanța primește vizita celor de la CSM Galați într-un duel restant din etapa a doua a Ligii Naționale. Acesta nu s-a putut disputa la timp din cauza carantinării trupei lui Florin Nini.

Dobrogenii sunt în toiul unui start extraordinar de sezon, în care au adunat trei victorii și o înfrângere. Cel mai recent duel al constănțenilor a consemnat și primul eșec, în thriller-ul de la Pitești cu FC Argeș Basketball.

Elevii lui Alexandru Olteanu s-au descurcat admirabil cu una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului, pe care au fost la un pas să o învingă. Athletic a condus pentru o bună bucată de timp în prima jumătate a partidei, după care a urmat un parțial al adversarilor de 15-3 ce părea decisiv pentru soarta partidei.

Echipa de la malul Mării Negre a răspuns, iar scorul s-a strâns înainte de ultimele posesii ale meciului. Cu câteva secunde rămase pe cronometrul de joc, Devante Wallace a înscris un coș de 2 puncte ce a trimis partida în prelungiri. Americanul a fost la câțiva centimetri distanță să înscrie de trei puncte pentru victorie, dar piciorul său s-a aflat pe linia semicercului.

În overtime, Lowrance și Mâinea au ratat două aruncări libere ce aveau să se dovedească decisive pentru soarta partidei, întrucât la ultima acțiune, Nikola Jevtovic a înscris coșul ce le-a adus victoria argeșenilor.

În meciul de la Pitești, trupa lui Alexandru Olteanu s-a arătat dominantă mai ales în interiorul semicercului, unde a prestat excelent pe ambele faze ale jocului. Dobrogenii au încheiat cu 25 de aruncări de la linia de libere venite în urma pătrunderilor la inel, 41 de recuperări (7 peste adversari) și 5 capace.

Problema cea mai mare a fost la nivelul mingilor pierdute. Cei de la Athletic au avut 21 de turnover-uri ce le-au permis argeșenilor să își treacă în foaia de statistică 14 intercepții ce au dus la foarte multe puncte pe tranziție.

De cealaltă parte, CSM Galați vine după un start de sezon în care nu a bifat nicio victorie. Cele mai recente dispute au fost cele cu CSM Oradea și SCM Craiova. Ambele au venit după pauza provocată de cazurile de COVID din lotul echipei de la Dunăre.

Meciul cu Leii din Oltenia a fost unul disputat în sfertul patru, dar Michael Qualls a avut o prestație demnă de MVP-ul etapei ce le-a adus victoria craiovenilor în fața unei echipe cu mari probleme de lot.

Partida cu Oradea nu a fost la fel de echilibrată. Bihorenii și-au surclasat adversarii și s-au impus cu scorul de 84-62, într-un duel dominat aproape cap-coadă.

CSM Galați are 6 victorii în ultimele 6 meciuri cu Athletic Constanța. În sezonul precedent, aceștia au câștigat ambele confruntări cu scorurile de 75-69 și 82-60.

Meciul nu va fi televizat, ci va fi transmis exclusiv pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!