Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc o întâlnește pe Athletic Constanța în runda cu numărul 19

CSM Miercurea Ciuc o întâlnește pe Athletic Constanța în runda cu numărul 19

CSM VSKC Miercurea Ciuc primește vizita formației BC Athletic Neptun Constanța în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-un duel programat să se joace luni, 7 februarie.

Ciucanii au două eșecuri la rând în campionat, după ce au început anul 2022 cu două victorii, ambele pe teren propriu. Înfângerile au venit pe terenul lui FC Argeș Basketball (82-66) și în sala proprie apoi, împotriva lui CSM Focșani (79-58). Duelul cu vrâncenii a avut loc pe 22 ianuarie, etapa a 17-a fiind cea mai recentă în care ciucanii au jucat.

Athletic Constanța a întrerupt cu ocazia ultimei partide o serie de trei înfrângeri, impunându-se la Galați cu 75-70. Dobrogenii și-au luat atunci și revanșa, după ce au fost eliminați din sferturile Cupei României la finalul anului trecut tocmai de gălățeni, ratând astfel prezența în Final Four. Mario Lazăr a reușit în ultimul meci din campionat pentru Constanța să contribuie cu 16 puncte și 8 recuperări, fiind prima dată în acest sezon al LNBM când românul a încheiat în double figures.

Harghitenii antrenați de Botond Lászlófy sunt ultimii în Liga Națională la media de puncte, assist-uri, eficiență, procentajele de la linia de fault și la procentajele din spatele arcului de cerc. De cealaltă parte, Athletic se remarcă în privința recuperărilor, capitol la care se află pe prima poziție în campionat.

Înaintea partidei de luni, Ciucul stă pe locul 15 cu 3-13 bilanț, iar Constanța are 7-9 și ocupă poziția a 11-a.

Meciul tur l-au câștigat constănțenii fără probleme, 72-48, cu Devante Wallace (19 puncte) și Mihaijlo Bogdanovic (18 puncte) principalii marcatori din cele două tabere. Acel joc a reprezentat duelul cu cele mai puține puncte încasate de Athletic Constanța în această ediție a Ligii Naționale.

Duelul din Sala Sporturilor „Erőss Zsolt” o să înceapă la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!