Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Miercurea Ciuc se impune în duelul cu Athletic Constanța

CSM Miercurea Ciuc se impune în duelul cu Athletic Constanța

CSM VSKC Miercurea Ciuc a reușit să obțină victoria, pe teren propriu, în fața celor de la Athletic Constanța, într-o partidă care a contat pentru runda a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Harghitenii au început în formula Lufile, Bogdanovic, Vujadinovic, Djurovic și Zerkula, în timp ce oaspeții i-au avut în primul cinci pe Dani Mâinea, Oprean, Kosic, Corpodean și Lowrance.

Primul sfert a aparținut gazdelor, care au găsit adesea ținta din spatele liniei semicercului, cu Bogdanovic, Vujadinovic și Lufile în prim-plan. Astfel, harghitenii au ajuns repede la un avans de zece puncte, pe care l-au păstrat și după zece minute, scor 28-18. Diferența de zece puncte s-a păstrat pe o bună parte a actului secund. Însă finalul primei reprize a aparținut dobrogenilor, care au strâns diferența cu șapte puncte consecutive marcate de Kosic și Gaskins, iar Miercurea Ciuc intra la pauză cu un avantaj de numai 2 puncte (38-36).

Basti Ionescu a deschis repriza secundă cu cinci puncte consecutive, iar Peter-McNeilly i-a adus la două lungimi distanță pe constănțeni (50-48). Gazdele au marcat iar șapte puncte consecutive, însă același Peter-McNeilly a înscris o triplă și a stabilit scorul primelor 30 de minute (57-51). În ultimul sfert Constanța a avut șansa să preia inițiativa, s-a apropiat de două ori la 3 puncte (57-54, 63-60), dar ciucanii au reușit să țină de avantajul de pe tabelă, iar triplele lui Djurovic și Basti Ionescu i-au dus pe gazde înapoi la 10 puncte (70-60). În cele din urmă Miercurea Ciuc a reușit să se distanțeze chiar și la 15 puncte și s-au impus în final, scor 85-73.

CSM VSKC Miercurea Ciuc a terminat partida cu procentaj mai bun de la 3 puncte (48%, 16/33) decât de la 2 puncte (14/33, 42%). Au reușit și un joc colectiv mai bun, cu 18 pase decisive la doar nouă turnovers. De partea cealaltă, Athletic Constanța nu a putut profita de avantajul obținut pe contraatac (15-13) dar și în căciulă (34-24) din cauza numărului aproape dublu de posesii pierdute (17).

Miercurea Ciuc a avut cinci jucători în „double digits”: Lufile (17), Djurovic (15), Vujadinovic și Ionescu (fiecare câte 13) și Bogdanovic (12). De partea cealaltă Peter-McNeilly (17 puncte), Kosic (14) și Gaskins (12) au fost singurii remarcați pe tabelă pentru Athletic Constanța.

Această partidă a consemnat și debutul în LNBM pentru noul jucător al Constanței, Khaliq Spicer, care în 19:09 minute a adunat 9 puncte și 4 recuperări.

Astfel, Miercurea Ciuc își ia revanșa după înfrângerea la scor din tur, 72-48.

După acest meci harghitenii au ajuns la un palmares de 4-13, în timp ce Constanța coboară la 7-10.

Etapa viitoare CSM VSKC Miercurea Ciuc va juca în deplasare contra Stelei, în timp ce Athletic Constanța va întâlni pe teren propriu pe cei de la FC Argeș Basketball.

*foto: facebook Athletic Constanța

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!