Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea a obținut al treilea succes consecutiv în Liga Națională

CSM Oradea a obținut al treilea succes consecutiv în Liga Națională

Ziua plină de baschet din Liga Națională a propus și o confruntare între CSM Constanța, respectiv CSM CSU Oradea în cadrul etapei a 5-a a Conferinței B. Meciul de sâmbătă, 21 octombrie, de la malul Mării Negre (21.10) s-a încheiat cu victoria orădenilor: 81-75.

Constanța: Jorden Duffy, Ștefan Gribinic, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Bobe Nicolescu, Lennard Freeman

Richard a egalat situația după ce Constanța a deschis cu 4-0 și orădenii au interceptat o minge la mijlocul terenului apoi pentru a trece în premieră la conducere. Oaspeții au ajuns la 7-10 la patru minute de la startul disputei și Duffy a marcat spectaculos pentru a reduce ecartul la unul minim, după care Torok a reușit să fie precis de la distanță pentru 12-10. Oradea a replicat cu un run de 10-2 în următoarele momente și Neal a fost precis de la linia de fault, iar Griffin a contribuit cu două puncte la 16-20 și sfertul de debut s-a încheiat cu 19-24.

Pearson a mărit diferența în urma unei recuperări ofensive care s-a transformat într-un layup, iar Henderson a pus primele puncte pentru CSM Constanța în al doilea sfert, 21-26. Gotcher a contribuit cu o triplă și CSM Oradea a pus mâna pe cel mai mare avans din meci, +8, pentru ca la jumătatea actului să fie 29-35 în urma reușitei lui Hill. „Leii Roșii” au păstrat o diferență constantă de două-trei posesii în minutele rămase până la pauză și au reușit să intre la vestiare cu 37-46 în urma coșului pe sirenă marcat de Baciu, după o repriză în care au dominat la nivelul recuperărilor ofensive și au beneficiat de un procentaj foarte modest la reușitele de trei puncte (18%).

Triplele lui Neal și Richard au urcat diferența la +15 pentru CSM Oradea în startul celui de-al treilea act, iar Duffy a răspuns cu un layup pentru 39-52. Pearson a refăcut peste câteva posesii avansul de 15 puncte în dreptul vicecampionilor, după care Neal a beneficiat de o liberă suplimentară la 41-59. Constanța a început să recupereze treptat din handicap și a postat un run de 8-0 în decurs de câteva minute și Richard a oprit aceste momente după tripla înscrisă la 49-62. Oaspeții au ajuns la cel mult +20 în perioada rămasă din acest sfert și s-au bazat pe un avans important: 54-73.

Formația de la malul Mării Negre a marcat șapte puncte fără răspuns în primele patru minute din sfertul decisiv și la 61-73 a venit un time-out din partea lui Cristian Achim. Richard a oprit cele cinci minute fără coș ale orădenilor și s-a făcut 64-76. Torok și-a transformat ambele încercări de la linia liberelor și a adus-o pe Constanța la -9, după care Gribinic a continuat revenirea gazdelor și cu două minute înainte de final scorul a devenit 72-78. Tarolis și Hill și-au împărțit liberele, iar același lituanian a dus diferența la opt puncte și CSM Oradea s-a impus în cele din urmă cu 75-81.

Erick Neal s-a aflat la un pas de double-double după cele 21 de puncte și 9 pase decisive, tot cu 21 de puncte contribuind și Kris Richard. Donatas Tarolis a adunat 19 puncte, 2 recuperări și 2 intercepții la prima apariție stagională în LNBM.

Rolland Torok a ajutat-o pe CSM Constanța cu 18 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Bryan Griffin a stat cu 13 puncte și 14 recuperări, iar Kyndall Hill a contribuit cu 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Dragoș Diculescu, Andrei Oprean și Vytenis Cizauskas nu au jucat pentru dobrogeni.

Dobrogenii (3-2) vor merge la Sibiu cu ocazia etapei a șasea, iar pe CSM Oradea (3-1) o așteaptă o deplasare pe terenul lui Kataja Basket în FIBA Europe Cup, după care un joc acasă cu CSM Târgu Mureș în Liga Națională.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!