Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută a treia victorie în campionat pe terenul lui CSM Constanța

CSM Oradea caută a treia victorie în campionat pe terenul lui CSM Constanța

CSM CSU Oradea are două victorii consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin iar sâmbătă, 21 octombrie, o caută pe cea de-a treia. Trupa lui Cristian Achim se deplasează pe terenul lui CSM Constanța, grupare care a pierdut, surprinzător, în ultima etapă, pe terenul lui CS Vâlcea 1924.

Vorbim în termeni de surpriză, fiindcă cele două formații se întâlniseră acum o lună în Cupa României, iar elevii lui Dan Fleșeriu reușiseră să se impună la o diferență de 40 de puncte (93-53).

În schimb, în campionat, CS Vâlcea 1924 a câștigat cu 81 la 72. Este adevărat că oaspeții nu s-au putut baza pe Dragoș Diculescu și Andrei Oprean, însă l-au avut în schimb pe Ștefan Gribinic, care nu jucase în Cupa României.

În același timp, Hristu Șapera nu i-a avut la dispoziție pe Wesley Harris, Andreas Blidaru, Alexandru Vlad, Georgel Burlacu și Christos Ciriperu, care evoluaseră în duelul de la Constanța.

Revenind în prezent, CSM Constanța împarte prima poziție în grupa B cu FC Argeș Basketball, având un bilanț de 3-1. De partea cealaltă, CSM Oradea are două victorii și o înfrângere și se află pe locul 4, la egalitate cu CSM Târgu Mureș.

Bihorenii au fost învinși de BC CSU Sibiu în runda secundă, dar apoi au trecut de SCM U Craiova și de FC Argeș Basketball. La mijlocul acestei săptămâni, vicecampioana României a pierdut confruntarea cu Patrioti Levice din runda inaugurală a FIBA Europe Cup.

Leii-Roșii au evoluat modest în sfertul al treilea și apoi nu au mai avut forța necesară de a duce revenirea până la capăt, cedând la o diferență de două puncte: 91-93.

O prestație deosebită a avut-o Erick Neal, care a strâns 30 de puncte (8/12 din afara semicercului, 2/4 din interior și 2/2 de la linia de libere), 7 pase decisive și 4 recuperări. Americanul a avut un indice al eficienței de +31 și a fost inclus în echipa ideală a primei etape din FIBA Europe Cup.

Rămâne de văzut cum va izbuti CSM Constanța să îl oprească pe fundașul de 28 de ani. De partea cealaltă, liderii „marinarilor” sunt Bryan Griffin (12.3 puncte, 10.0 recuperări, 2.8 pase decisive, 2.0 capace) și Cedric Henderson Jr. (15.3 puncte, 3.8 recuperări, 2.3 pase decisive).

Un semn de întrebare important este dacă Dragoș Diculescu și Andrei Oprean vor putea evolua sâmbătă în fața Oradiei. În același timp, cel mai probabil, Donatas Tarolis va absenta și de la acest joc.

Confruntarea dintre CSM Constanța și CSM Oradea va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită doar pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!