Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută prima victorie pe terenul lui CSM București

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.01.2012

CSM București primește vizita echipei CSM Oradea în unicul meci programat pentru duminică (29.01). Confruntarea face parte din programul etapei a 19-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul se va disputa la Arena de Baschet și este transmis în direct de DigiSport 3 cu începere de la orele 18:00.

Va fi cel de-al 8-lea meci direct pe care istoria o consemnează între aceste două formții. Este al 6-lea episod CSM vs CSM în Divizia A masculin. Cele două s-au duelat și în turul inaugural al Cupei României, pe parcursul sezonului competițional 2009/10, unde victoriile au fost împărțite, însă bihorenii au fost cei care au avansat mai departe.

Pe de altă parte, va fi al 3-lea meci între aceste echipe disputat la Arena de Baschet. Primele două s-au încheiat cu victoria bucureștenilor, scor 78-74, respectiv 90-74. Acestea sunt confruntările care s-au consemnat în sezonul regulat al Diviziei A. O altă întâlnire consemnate în capitală, derulată la Sala Constructorul, a fost adjudecată tot de gazde cu scorul de 91-75.

Bilanțul general al confruntărilor directe este favorabil bucureștenilor cu 4-3. Însă, pe baza confruntărilor consemnate în capitala țării putem spune că CSM Oradea se află în căutarea primei victorii în deplasare împotriva avestui adversar.

Virgil Căruțașu, unul dintre cei mai influenți jucători ai echipei bucureștene nu va evolua în acest meci potrivit declarației lui Liviu Puicu, managerul CSM-ului. De cealaltă parte nu există absențe de marcă.

Un aspect interesant se leagă de faptul că partida va fi oficiată de către Marius Ciulin. Considerat cel mai bun arbitru al României la ora actuală constănțeanul va fluiera un meci al orădenilor pentru a 3-a oară consecutiv. În schimb, Ciulin îi oficiază pentru bucureșteni pentru a doua oară în ultimele trei etape, după ce a fluierat și la meciul cu BC Timișoara. Pe de altă parte, Fabiana Nițu arbitrează pe CSM București pentru a doua oară în cinci zile, după ce a fost prezentă miercuri (25.01), la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, unde CSM-ul a jucat în compania echipei campioane.

Revenind la Marius Ciulin, trebuie precizat faptul că el a oficiat meciurile dintre CSM București și CSM Oradea, desfășurate în capitala țării în precedentele două ediții de campionat. Brigada de arbitri delegată la acest meci este completată de Alexandru Olaru, care a fost prezent sâmbătă (28.01) la Sibiu. Așadar, tripleta de arbitri este alcătuită din oficiali FIBA, care au condus meciuri importante în actuala ediție a cupelor europene, incluzând Euroliga masculină, Euroliga feminină, EuroCup, EuroCup Women sau FIBA EuroChallenge.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!