Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea este la o victorie distanță de semifinalele Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.04.2024

CSM Oradea este la o victorie distanță de semifinalele Ligii Naționale

CSM Oradea este la un singur pas de semifinalele din LNBM. Bihorenii și-au apărat pe deplin avantajul terenului propriu și au 2-0 în seria cu Constanța, după ce au câștigat și al doilea meci de acasă, cu scorul de 91-82.

CSM Oradea: Kris Richard, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

CSM Constanța: Jorden Duffy, Ștefan Gribinic, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin

Nicolescu a spart gheața în meci, cu un coș din interior pe tranziție. Duffy a răspuns din spatele semicercului, iar Torok a adăugat la rândul său două puncte. Freeman a animat atmosfera cu un slam-dunk, după care a adăugat alte două puncte, la fel ca și Tarolis, care ducea scorul la 8-5. Griffin de la libere și Henderson de la distanță au întors din nou acul balanței în favoarea oaspeților. Tarolis a răspuns printr-o reușită similară. Griffin a finalizat un alley-oop, înainte ca bihorenii să înscrie din nou de afară prin Bobe. Arledge s-a trecut și el pe lista marcatorilor de la distanță, iar Gaddy a închis sfertul la scorul de 27-24 cu o reușită de același fel.

Recitalul triplelor a continuat, iar Gotcher a punctat și el de afară. Hill a tăiat din deficit cu un layup, înainte ca Richard și Baciu să ducă diferența în double-digits, 36-26. Henderson a transformat două aruncări libere, înainte ca Pearson și Freeman sa marcheze cinci puncte la rând. Autohtonii Nicolescu și Oprean s-au duelat în coșuri de trei. Torok a redus diferența la opt lungimi. Nu a durat mult până când Baciu și Gaddy au majorat avansul cu patru lungimi prin două coșuri la inel. Griffin a stabilit scorul la pauza mare, 52-43.

Repriza a doua a debutat cu câte un coș din interior din partea celor doi pivoți titulari, Griffin și Freeman. Nicolescu a continuat evoluția sa de succes cu un layup. Torok i-a replicat cu o triplă. După un coș de la semi-distanță al lui Richard, Rolli a punctat și el din interiorul semicercului. Cizauskas și Scott au redus diferența la doar cinci lungimi. Torok a transformat un slam-dunk, iar marinarii veneau la o singură posesie. Baciu a întrerupt run-ul adversarilor printr-un coș cu fault, înainte ca Torok să lovească încă o dată de afară. Scott a redus diferența la doar un punct, înaintea dunk-ului lui Baciu. Liberele lui Baciu stabileau scorul înainte de actul decisiv: 68-61.

Nicolescu și Gaddy au adăugat rapid cinci puncte pentru a își readuce echipa la o diferență de două cifre. Henderson a oprit parțialul adversarilor cu un layup, înainte ca Arledge să reușească un coș cu fault. Griffin și Baciu au semnat pe rând câte un coș la inel. Richard a liniștit apele și a transformat scorul în 83-69 cu un coș de afară. Elevii lui Dan Fleșeriu au dat semne de viață, după șapte puncte consecutive ale lui Hill și Duffy. Același Hill a semnat o nouă triplă, după un timeout al lui Cristian Achim, iar oaspeții se apropiau la două posesii. Baciu a întrerupt run-ul adversarilor, pentru ca Duffy să marcheze un nou coș de trei. Vicecampionii au făcut față asaltului din final și s-au impus cu 91-82.

Cătălin Baciu a fost principalul marcator al bihorenilor, cu 18 puncte de pe bancă, urmat de Bobe Nicolescu, care a marcat 15 puncte. Jonathan Arledge a avut 12 puncte și 6 recuperări. Bryan Griffin a fost omul serii pentru dobrogeni, cu 16 puncte.

Meciul trei al seriei dintre CSM Oradea și CSM Constanța are loc pe terenul Gladiatorilor din Tomis marți, 16 aprilie, de la ora 19:00.

*foto: Facebook/CSM Oradea

15 comentarii la aceasta stire:
  • Bursucul Gastric :

    Arbitrii iar
    Cineva se întreba ce caută Constanta in play off. Au pierdut cu arbitrii clar. În sfârșit am văzut o abatere de 3 s fluierata la gloaba de Baciu care sta care 10 s in medie în căciulă. Alte 5 abateri nu. Griffin nu atinge mingea clar și chiar și după arbitraj video Oradea are posesia. Vitenys tine singur mingea în mână și se dă 1 la 1. Strigător la cer. Oradea nu are nevoie de așa ceva să învingă . Și am auzit și ceva care doar la Cluj se a mai pomenit. Huiduieli când adversarii arunca libere. Fluierături, tobe, țipete , dar nu huiduieli trebuie sa se audă. Sunt fan baschet și rugby și vă spun că huiduielile sa le lăsați pentru fotbal domnilor de la Oradea și Cluj.

    cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      No hai ca ai zis-o
      Deci ăștia din Balcani de la baschet să șadă acasă să nu mai fluiere atacurile adverse și când dau liberele:). Iar cei din Belgrad, Turcia, Grecia să se apuce de croșetat:))
      Cat despre “albitri” știm ce pot românii. Depinde de ce meci urmărim :) toate bune!

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @bursuc
      Acum 2 zile am crezut ca ești doar supărat și acuzi arbitrajul. Azi m-am convins ca ești doar fan baschet, nu și ca te pricepi.!

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • Bursucul Gastric:

      Jordan 23
      Mi am dat seama că ești idiot de la comentariul in care întrebai ce caută Constanta in play off. Ai rămas idiot ai după două zile daca nu ai văzut meciul din prisma unui cunoscător de baschet și nu al unui fan.

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • Snake:

      Bursucul Gastric
      Câtă civilizație acolo în casa și în familia ta, ce cultură în orașul tău , ești atât de deosebit și e atât de mișto să înjuri și să jignești sportivi sau oameni pe care nu îi cunoști. Felicitări mamei tale ca a crescut un astfel de… și vb aia “ e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune “ .
      P.S. CSM și U sunt ajutate tot timpul de federație, nu au nici un merit, mișto asta 🤣🤣🤣

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • Bursucul Gastric:

      Snake
      Nu am jignit. Voi nu vreți să fiți de acord cu chestii evidente. Nu am spus că federația ajuta Clujul și Oradea. Federația a programat un meci aiurea în care Constanta a fost dezavantajată. La fel a fost și după o deplasare a Clujului in international și i au programat federația la o deplasare după două zile. Clujul a câștigat chiar și așa fără ajutor. Dar ce a a întâmplat în seara asta a fost furtișag chiar daca Oradea e mai buna. Nu mai citiți doar ce vă interesează și lăsați vraja cu familiile pentru necunoscători.

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • Snake:

      Bursucul Gastric
      Bun , să o luăm puțin punctual “gloaba de Baciu” nu e jignire , ai spus-o ca și o apreciere pt un jucător care a jucat și pt România, apoi” Mi am ( mi-am) dat seama ca ești idiot “ de asemenea nu e jignire, este din nou ceva pozitiv și abia acuma vine ca un uragan 😎 aceste apreciere vin de la cineva care urmărește baschetul și rugby adică f civilizat nu ca și noi fi Oradea și Cluj care habar nu avem cum trebuie să ne comportăm.
      Dacă nu vezi și înțelegi ce nu ai vb ok, e în regulă pot supraviețui și așa . 🥂

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • Snake:

      Erata
      “aprecieri” și “noi din Oradea ..”
      e târziu 🤷‍♂️
      NB

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Cultural
      Eu prefer strategia unei scandari ritmice pe aparare, dar fluieratul si huiduitul sunt balcanice si de mare traditie. De asemenea, te ajuta un pic sa iti odihnesti corpul si vocea ca nu toti avem batoane rosii sa le izbim. Si daca ne zice Stipe sa fluieram, fluieram.

      Alta varianta ar fi scandarea americaneasca cu difience, diiifience, care mi se pare lame, sau sa taci din gura. La constanta cum e? Se aude ceva pe aparare sau e liniste?

      Altfel, felicitari pentru echipa si sezon. LNBM are mare nevoie de mai multa competitie.

      cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    J23
    Tu te pricepi la baschet?Tu hotâreşti cine se pricepe?

    cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • Bursucul Gastric:

      J23
      Nu se pricepe

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @bursuc @ciuca
      @bursuc Te rog sa îmi spui când am spus eu ca nu are ce cauta Constanța în play-off
      @snake Eu nu am spus ca ma pricep la baschet, dar dacă nu știi ca 3 secunde se fluiera doar dacă jucătorul sta *în caciula" pot trage niște concluzii.
      Știu ca nu ar trebui sa răspund după ce am fost jignit dar am făcut o excepție.

      cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    @intestin
    Bursucule, oricat de mediocra e Oradea acum, alea "3 secunde" la Baciu nu erau in sau sub nici o caciula, iar strangularea nu este permisa in sport din cate stiu. Si la Bobe al nost dupa arbitraj video i-au luat posesia desi era iesita din jucatorul Constantei clar mingea. Nu te supara pe alde Drugau, omul e superman, atata poate, crede-ma ca nu e pro-Oradea, e doar incompetent. Daca mai sta Dan anul viitor si mai sponsorizeaza clientela poate faceti echipa care sa tina si ne bateti. Toate bune.

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024) Raspunde
  • Bihor :

    arbitri
    meciul de ieri a fost diferit de primul ... acum ca e din cauza ca noi am crezut ca va fi la fel de usor si am scazut concentrarea sau ca cei de la constanta nu mai aveau nimic de pierdut si au dat totul, ramane de vazut ...
    arbitrajul foarte slab, chiar si pentru nivelul arbitrajelor de la noi ... au fost mult prea multe greseli, dar sub nicio forma nu a fost avantajata oradea, parerea mea e ca mai multe decizii aiurea au fost impotriva noastra
    oricum, prefer meciuri cum a fost cel de ieri decat primul, care nu iti starnea nicio emotie, nici macar de bucurie ca echipa ta castiga, in conditiile unei prestatii foarte slabe a adversarului
    cred ca meciul 3 va fi castigat mai usor decat acesta

    cu 2 săptămâni în urmă (12.04.2024) Raspunde
  • YMCA fanb :

    Stii cineva?
    Stie cineva ce a contestat Constanta?

    https://www.frbaschet.ro/stiri/generale/decizia-ccco-nr.-12-din-15-aprilie-2024-0

    cu 1 săptămână în urmă (16.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!