Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea încheie prima fază a FIBA Europe Cup în fața propriilor fani

CSM Oradea încheie prima fază a FIBA Europe Cup în fața propriilor fani

Miercuri, 22 noiembrie, CSM Oradea va primi vizita Legiei Varșovia, în ultimul meci din prima fază a FIBA Europe Cup. Partida este foarte importantă pentru vicecampioana României, care are nevoie de victorie pentru a păstra șanse la calificarea în faza următoare a competiției.

În acest moment, înaintea ultimei runde, Legia Varșovia are un bilanț de 5-0 și este sigură de prima poziție în clasamentul grupei J. În schimb, CSM Oradea are trei victorii și două înfrângeri și, chiar dacă și-a asigurat locul al doilea în grupă, nu este sigură de prezența ei în Top 16.

Asta pentru că, în acest sezon, sunt zece grupe în FIBA Europe Cup și în faza următoare se califică formațiile care își câștigă grupa, alături de alte șase grupări de pe locul al doilea. Mai mult decât atât, din pricina faptului că sunt unele grupe cu doar trei echipe, în cazul grupelor cu patru trupe, nu se vor lua în considerare rezultatele obținute în fața formației de pe ultimul loc.

CSM Oradea a consemnat două victorii clare împotriva lui Kataja Basket, care, din păcate, nu vor fi luate în calcul. Așadar, în acest moment, bihorenii au o victorie și două înfrângeri în fața grupărilor de pe locurile 1 și 3 și are nevoie de un succes pentru o clasare cât mai bună.

În tur, Legia Varșovia s-a impus cu 90 la 79 în fața lui CSM Oradea, după un meci la capătul căruia Cristian Achim a criticat dur arbitrajul. „Nu mă așteptam ca într-o astfel de competiție să existe o astfel de abordare din partea unor arbitri... Nu este firesc să fim tratați în acest fel”, a declarat antrenorul bihorenilor, conform csmoradea.ro.

Liderii polonezilor au fost Christian Vital (30 de puncte, 4 recuperări), PJ Pipes (16 puncte, 3 pase decisive), Marcel Ponitka (12 puncte, 7 recuperări), Michal Kolenda (12 puncte) și Aric Holman (11 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Donatas Tarolis (23 de puncte) și Nijal Pearson (20 de puncte, 5 recuperări).

În acest weekend, atât CSM Oradea, cât și Legia Varșovia au obținut victorii pe plan intern. Roș-albaștrii au câștigat cu 90 la 74 pe terenul lui CS Vâlcea 1924, profitând de o prestație excelentă a lui Erick Neal (23 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), care a fost numit MVP-ul etapei în Liga Națională.

În schimb, alb-verzii s-au impus cu 87 la 78 în fața lui Lancut, lideri fiind Christian Vital (22 de puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive) și Raymond Cowels (17 puncte, 4 recuperări).

Cu această victorie, Legia Varșovia a ajuns la un bilanț de 5-4 pe plan intern, unde împarte poziția a cincea cu Ostrow Wielkopolski și Trefl Sopot.

Meciul dintre CSM Oradea și Legia Varșovia va avea loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 19:00, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3.

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Sobieski go home, no joke, you are lost and gone for ever...
    Tactica Profesorului CoAch pentru meciul contra Legia-narilor Warsovia-ezi este simplă:" îi Dinamovizăm, le dăm +80, luptăm cu ei fără milă, fizic și psihic ca brașovenii contra clujenilor, ca și cum ar fi ultimul joc, ca Sobieski și românii, ca și cum am fi deja în finală (apropo, asta va fi și finala de anul ăsta!).

    cu 5 luni în urmă (20.11.2023) Raspunde
  • Bihor :

    fair play legia
    acum 2 sezoane, tot in prima faza a grupelor, am fost in grupa cu legia ... era ultima etapa, legia deja calificata, juca la porto ... a castigat in prelungiri, cu 1 punct diferenta, si noi ne calificam in detrimentul lui porto ... atunci legia si-a respectat blazonul, iar in acest meci va face la fel, cu siguranta, deci e clar ca vom avea un meci foarte greu
    in acel meci de acum 2 ani, la porto juca arledge, care reusea 10 puncte si 7 recuperari

    cu 5 luni în urmă (20.11.2023)
    • varu silvois:

      frumoase lectii de istorie si rememorari, asisderea!
      Cum ar zice romanii, doamne da sa sie bine!

      cu 5 luni în urmă (20.11.2023)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Șanse?
    Îmi spuneți un pic cam în ce condiții se califică cam? Victoria e clară. Dar ceva puncte, alte rezultate? Baftă să aveți!

    cu 5 luni în urmă (21.11.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ahile89
      E foarte complicat din cauza sistemului de organizare a grupelor coroborat cu cele 3 echipe israeliene care s-au retras, dar pe scurt o victorie e sinonimă cu calificarea(n-aș zice că victoria e clară, cum ai specificat tu), o înfrângere, dacă va fi, va trebui să fie la o diferență cât mai mică posibilă coroborată cu multe alte rezultate din celelalte grupe... Pentru că la calculul echipelor de pe locul 2 se iau doar rezultatele cu locurile 1 și 3 și doar 6 locuri 2 din 10 disponibile se califică, iar noi în situația dată avem momentan un bilanț de 1-2 cu coșaveraj de +4... Ar fi păcat să pierdem calificarea doar din cauza meciului nefast făcut acasă cu Levice, dar nu am o presimțire bună pentru meciul de mâine, mai ales că noi(contra echipelor poloneze) nu prea am performat bine de-a lungul timpului...

      cu 5 luni în urmă (21.11.2023)
    • varu silvois:

      Istoria nu se repeta la nesfarsit
      Acum e ...VALUL, unul...optim!

      cu 5 luni în urmă (21.11.2023)
    • m4riu5:

      @TheOptimiser
      e foarte complicat pentru că FIBA își dă cu stângu-n dreptu' la fiecare pas! Dacă tot ai 40 de echipe în sezonul regulat, de ce nu faci 8 grupe de câte 5 din care se califică clar primele două echipe? Sau 4 grupe de câte 10 (măcar în Champions League dacă nu în EuropeCup). Tot copiază sistemul ăsta de la UEFA, cealaltă organizație coruptă până în măduva oaselor, cu grupe de câte 4 echipe, schemă moștenită de prin anii '60, total necompetitivă astăzi. Nu e de mirare că U a optat pentru EuroCup (are și bugetul necesar...) și bine a făcut! În sistemul lor joci 18 meciuri în sezonul regulat și chiar dacă nu promovezi în play-off, știi că ai jucat, frate! În competițiile FIBA ratezi ieșirea din grupe și... pârț! Ai jucat 6 meciuri (dacă ai norocul să nu se retragă echipe din grupa ta) după care înapoi în ...Laguna campionatului intern (no offense!)

      cu 5 luni în urmă (22.11.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    oradea
    la ora adevarului in europa

    cu 5 luni în urmă (22.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!